Domů
Ostatní
ČEPS udělila medaile za bezpečnost
Ad
Medaile za bezpečnost ČEPS
Zdroj: ČEPS

ČEPS udělila medaile za bezpečnost

Provozovatel přenosové soustavy udělil zástupcům bezpečnostních složek „Medaile za bezpečnost ČEPS“. Slavnostní akt se uskutečnil 12. 10. 2021 v Míčovně Pražského hradu. Medaile oceněným předali ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček, předseda představenstva ČEPS Martin Durčák a bezpečnostní ředitel ČEPS Martin Bílek.

Ocenění „Medaile za bezpečnost ČEPS“ je udělováno pracovníkům orgánů veřejné správy a samosprávy, příslušníkům složek Integrovaného záchranného systému, zejména Policie ČR, Hasičského záchranného sboru ČR a Armády ČR, kteří se významně zasloužili o úspěšné plnění cílů, úkolů a závazků společnosti ČEPS na úseku ochrany kritické infrastruktury.

„Spolupráce s bezpečnostními složkami a veřejnou správou i samosprávou je zásadní pro plnění našeho hlavního poslání – zajištění bezpečného a spolehlivého provozu přenosové soustavy. Medaile za bezpečnost ČEPS jsou oceněním a zároveň i poděkováním za její vysokou úroveň,“ říká Martin Bílek, ředitel sekce Bezpečnost společnosti ČEPS.
„Medaile za bezpečnost ČEPS se dají vnímat i jako potvrzení výborné spolupráce a skvělých vztahů mezi provozovatelem přenosové soustavy, bezpečnostními složkami, veřejnou správou a samosprávou. Všem oceněným moc gratuluji, bez jejich obětavého nasazení a profesionálního přístupu by nebylo možné plnit úkoly, které má kritická infrastruktura a záchranný systém na starosti,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček.Medaile I. stupně (zlatá):

Armáda ČR

genmjr. Ing. Miloslav Lafek – ředitel Sekce plánování schopností Ministerstva obrany České republiky

Hasičský záchranný sbor ČR

brig. gen. Ing. František Zadina – bývalý náměstek sekce integrovaného záchranného systému a operačního řízení Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR, nyní lektor Školního a výcvikového zařízení HZS ČR

plk. Ing. Luděk Prudil – ředitel Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy

Policie ČR

plk. Ing. Pavel Forst – náměstek ředitele Letecké služby Policie ČR

plk. Mgr. Renáta Havlíková – ředitelka Obvodního ředitelství policie Praha IV

 Medaile II. stupně (stříbrná):

Hasičský záchranný sbor ČR

brig. gen. Ing. David Kareš – zástupce velitele pro Úsek záchranné činnosti Záchranného útvaru Hlučín

Armáda ČR

plk. v zál. Ing. Jaroslav Skalník – major Aktivní zálohy Armády ČR

plk. gšt. Ing. Petr Potyka – ředitel Krajského vojenského velitelství Zlín

prap. Jiří Bizzarri – starší pracovník štábu Krajského vojenského velitelství Ústí nad Labem

Policie ČR

plk. Mgr. Bc. Libor Schejok, MBA – náměstek ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje

mjr. Mgr. Josef Jeřábek – zástupce vedoucího odboru Pohotovostní motorizované jednotky Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy

Ostatní

Ing. Marcel Kucr, DiS. – vedoucí Oddělení krizového řízení Krajského úřadu Ústeckého kraje

Medaile III. stupně (bronzová):

Policie ČR

mjr. Bc. Radim Knot – vedoucí pyrotechnického výjezdu Praha Pyrotechnické služby policie České republiky

nprap. Karel Pošíval – koordinátor krizového vyjednávání Krajského ředitelství policie hl. m. Prahy

Armáda ČR

kpt. Mgr. Martin Petr – vedoucí starší důstojník Krajského vojenského velitelství České Budějovice

npor. Ing. Ladislav Janda – zástupce velitele roty Aktivní zálohy Krajského vojenského velitelství České Budějovice

Hasičský záchranný sbor ČR

npor. Ing. Jan Brzobohatý – operační důstojník, vedoucí směny krajského operačního a informačního střediska Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje

ppor. Mgr. Lubomír Ritnošík – velitel čety centrální hasičské stanice Bruntál Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje

nprap. Jan Svoboda – velitel družstva stanice Strašnice Hasičského záchranného sboru hl. m. Prahy

Ostatní

Petr Jančík – velitel směny Obvodního ředitelství Městské policie Praha 11.

Tomáš Malucha – strážník specialista Obvodního ředitelství Městské policie Praha 10

Mohlo by vás zajímat:

Komentáře(6)
pr
14. říjen 2021, 12:23

Hehe, firma na kterou je nepřímo (prostřednictvím neznámého pachatele) podáno trestní oznámení za provozování náhradního přenosového vedení ZVN (část V497) v rozporu s normami a vnitřními předpisy (iniciátor Maděra s.r.o.), provozování pravděpodobně hrozí smrtelné nebezpečí úrazu elektrickým proudem (při poruše krokové napětí v ploše cca. 20km2) udělila "medaile za bezpečnost". To nevymyslíš ;-)

Ano, existuje presumpce neviny, ale taková sebepropagace v době kdy mají máslo těsně nad hlavou.....

A co vyznmenaní - nenašel se nikdo kdo by odmítnul?

energetik
14. říjen 2021, 13:42

Zaujalo mne to krokové napětí na 20km2 (to je podle mne technický nesmysl), tak jsem si to přečetl, ale nenašel jsem to tam. Každopádně to zemnící lano tam mohli dát, oproti těm prakticky bezvýznamných zemnícím tyčím co tam natloukly do písku by to lano náklady zvedlo jen zanedbatelně.

Myslím si že to smetou ze stolu, nebo to budou jakože řešit a natahovat až do demontáže náhradní trasy.

Že distributoři nedodržují normy ani legislativu a ERÚ je kryje je běžná věc, to řeším několikrát za rok a ČEPS se zřejmě jen vydal stejným směrem.

pr
14. říjen 2021, 15:56

Ono to je na pokračování v sérii článků (dole jsou tam pak odkazy na další)

blisty cz/art/104877-rozhovor-britskych-listu-417-dvacet-ctverecnich-km-u-breclavi-kde-hrozi-smrt.html

Carlos
14. říjen 2021, 16:46

Nezlobte, se ale kvalita toho rozhovoru je příšerná a celé to smrdí tím že firmu Maděra někdo nevybral tak teď prudí.

pr
15. říjen 2021, 08:02

Nezlobím se a pravděpodobně máte pravdu, ale pokud člověk vidí ty výpočty a z nich odvozená tvrzení, to jak na to reaguje trysková mluvčí, tak je otázkou zda jde pouze o nedůvodné obvinění, nebo opravdu to máslo k té hlavě spěje vysokou rychlostí. Také chápu, že se zde k tématu bude vyjadřovat minimum lidí kteří mají informace, protože ČEPS "nejsme jen tak leckdo". A ti lidi by tak do budoucna o další informace mohli řezem přijít.

pr
15. říjen 2021, 08:18

A ještě jedna poznámka. Pokud v ČR takto proti i svým vlastním předpisům postupuje organizace s takovým významem, pokud máme zkušenosti jak fungují úředníci státní správy a státem řízených organizací, tak to je právě ten okamžik o kterém se zde bavíme, že se nelze spolehnout na bezpečnost zcela ničeho a velká energetika tedy musí řízeně jít do kopru. Nelze uhlídat neškodnost pro ovčany. A to v jakékoli rovině. Takže každý za své. Bohužel. Důvěru ve velkou energetiku již obnovit nelze. Jako v cokoli, kde řádí ekonomisté nadřazeni nade vše.

Komentáře pouze pro přihlášené uživatele

Komentáře v diskuzi mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud ještě účet nemáte, je možné si jej vytvořit na stránce registrace. Pokud již účet máte, přihlaste se do něj níže.

V uživatelské sekci pak můžete najít poslední vaše komentáře.

Přihlásit se