Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Basketbalistky Králova Pole na úvod Eurocupu prohrály s Tarbes

Úvodní zápas na mezinárodní scéně basketbalistkám brněnského Králova Pole nevyšel. V druhé nejvýznamnější soutěži Eurocupu prohrály doma s Tarbes 49:55. Dalšími účastníky skupiny L jsou jiný francouzský favorit Villeneuve a islandský Haukar.

Po třech výhrách v nejvyšší domácí soutěži tak Brňanky zaznamenaly první porážku v sezoně. Nejlepší střelkyní domácích byla kapitánka Eva Kopecká s 12 body.

Jejich dalším soupeřem v druhé nejvýznamnější soutěži v Evropě bude příští středu na severu Francie největší favorit skupiny Villeneuve, který první zápas skupiny odehraje ve čtvrtek na Islandu s nováčkem soutěže Haukar.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalistky KP Brno prohrály na úvod Eurocupu s Tarbes

Brňanky do duelu vstoupily velmi aktivně a zásluhou dobré obrany a pohybu vyhrály první čtvrtinu rozdílem pěti bodů. Pak se ale začala projevovat větší zkušenost celku z jihu Francie. V jeho dresu byla nejlepší střelkyní Američanka Wojtová s 15 body.

Problémem Brňanek v duelu s favoritkami byla střelba. "Když dáte 49 bodů, nemůžete vyhrát," konstatoval po utkání trenér týmu z Králova Pole Dušan Medvecký. Tým naopak pochválil za defenzivu, v níž kralovala se deseti doskoky letní posila Američanka Natalie Kucowská.

"Klíčovým momentem byla druhá čtvrtina, v níž jsme po zbytečných ztrátách umožnili soupeři dvanáctibodovou šňůru, což rozhodlo," dodal Medvecký.

KP Brno - Tarbes 49:55 (21:16, 30:36, 42:48)

Nejvíce bodů: Kopecká 12, Stejskalová a Kucowská 8 - Wojtová 15, Samsonová 11, Tadičová 9.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články