Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Spencer je hereckým koncertem Kristen Stewart


ikona
Spooner
Kristen StewartPablo Larraínprvní reakcespencer
Byla Kristen Stewart správnou volbou do role britské ikony? První recenze naznačují, že rozhodně ano! 

Tragický příběh princezny Diany bude u filmařů asi vždy v kurzu, v posledních měsících to ale platí obzvlášť. Kromě seriálové Koruny, která zatím těží vztah Diany s Charlesem na maximum, se do neveselé kapitoly královské rodiny pustil také režisér Pablo Larraín, jenž se specializuje na příběhy slavných žen a nejspíš společně s hlavní hvězdou Kristen Stewart se snímkem Spencer letos pokukuje i po Oscarech. Mě osobně však trailery vůbec nebavily, herečka v kůži ikonické postavy příliš nepřesvědčovala a ani jméno režiséra, u jehož Jackie většina redakce usínala, mě úplně nenaplňovalo nadšením. Jenže zámořské kritiky naznačují, že jsem se v tomhle ohledu možná bál zbytečně.

Na Rottenech totiž svítí 92 % pozitivních recenzí s ratingem 7.9. Kritici pak mluví o velmi atmosférickém a hutném rodinném dramatu, z něhož bude mít divák husí kůži a podle některých textů mu budou na konci dokonce téct slzy proudem. Příběh o vánoční oslavě královské rodiny, během níž se Diana definitivně rozhodne pro rozvod, je údajně velmi silným a někdy až frustrujícím zobrazením princeznina života a ukazuje, že i po Koruně je k tomuto tématu rozhodně co vyprávět. Larraín pak přistupuje k titulním charakteru s citem a krásně vyjadřuje soucit nad ženou, která se mentálně hroutí. I když podle některých se nechávají tvůrci mýtem okolo Diany až příliš strhnout a jsou možná příliš pietní. Což je styl a úhel pohledu, jenž asi nezkousne každý.

Největší ovace ale sklízí ta, o jejímž výkonu se dost pochybovalo. Kristen Stewart je prý coby Diana fenomenální a celý snímek na ní logicky stojí. Její výkon je méně minimalistický, než jsme u ní zvyklý, a svými pohledy či řečí těla dokáže diváka totálně uhranout a v určitých pasážích emocionálně vyždímat. Její výkon je prý opravdu elektrizující a zdá se, že o jedné z kandidátek na prestižní ceny máme letos jasno. Spencer je zkrátka prý hutnou psychologickou peckou, která znázorňuje Dianino utrpení lépe než kdejaký dokument. Tak snad nás snímek opravdu semele více než zmiňovaná Jackie, která si u amerických kritiků svého času odnesla 87 % pozitivních recenzí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace