TOPlist

Oppo pracuje na vlastní „skládačce“. Konkurovat má Foldu 3 od Samsungu

Samsung Galaxy Z Fold 3 bez vodoznaku 6

Vypadá to, že Samsungu už se chystá konkurence na poli skládacích smartphonů. Ačkoliv čínský výrobce Oppo první koncept svého vlastního skládacího modelu ukázal už loni v prosinci, nyní se na čínské platformě Weibo objevily konkrétnější informace ohledně chystaného telefonu.

Samsung Galaxy Fold 3 15
Samsung Galaxy Z Fold 3

Podle leakera @DigitalChatStation se můžeme těšit na telefon s úhlopříčkou displeje 7,8 až 8“ a Quad HD rozlišením, přičemž by neměla chybět ani 120Hz obnovovací frekvence.

Výpočetní výkon bude obstarávat čip Snapdragon 888 SoC a nezklame ani fotografická výbava v podobě 50MPx hlavního snímače Sony IMX766 a přední kamery s rozlišením 32 MPx.

Oppo Rollable 07
Oppo kromě skládacího telefonu experimentuje i s rolovacím displejem

Z hlediska softwaru se můžeme těšit na nadstavbu ColorOS 12, která však poběží na Androidu 11 namísto Androidu 12. Mechanismus skládání by měl být stejný jako u Samsungu Galaxy Z Fold 3.

Vzhledem k tomu, že „skládačka“ od Samsungu má displej s úhlopříčkou 7,6“, OPPO bude o něco větší. Každopádně zmíněné specifikace určitě nejsou nereálné a nový skládací telefon může být příjemným oživením trhu. Bohužel zatím nevíme, kdy se jej dočkáme.

Autor článku Adam Bělunek
Adam Bělunek
Baví mě Apple, kvalitní audio-video technika a obecně chytrá řešení, která fungují. Volné dny se snažím trávit na kole v bikeparcích a trailcentrech, nebo na horách s batohem na zádech. Užívám si dobrou hudbu, občas zajímavou knihu a rád cestuji.

Kapitoly článku