Je nejbohatší na světě, žije na 35 m2. V čem nyní bydlí Elon Musk?!

Přidat na Seznam.cz

Elon Musk prodává svůj poslední dům. Nejbohatší muž světa před časem slíbil, že prodá téměř všechen svůj hmotný majetek a nebude vlastnit žádný dům. Nyní své sliby plní, píše Yahoo.

Elon Musk žije v pronajatém skládacím domě v poušti, přestože má 228 miliard dolarů. Co je v sázce. Elon Musk se s tím svěřil v jednom rozhovoru.

Podle žebříčku agentury Bloomberg má dnes padesátiletý Elon Musk 228 miliard dolarů. Mohl by si koupit stovky honosných sídel na nejkrásnějších místech na světě, ale nechce ani jedno. Zakladatel společnosti Tesla v současné době prodává svůj poslední dům, a aby se ho zbavil co nejdříve, snížil cenu na 31,99 milionu dolarů. Je to sídlo v kalifornské Bay Area se sedmi ložnicemi, deseti koupelnami, bazénem a nádherným výhledem. Jakmile Elon Musk tuto nemovitost prodá, nebude již vlastnit žádnou nemovitost. A kam půjde? Excentrický miliardář už několik měsíců žije v pronajatém skládacím domku za pouhých 50 000 dolarů.

Domek se nachází v poušti v Boca Chica v Texasu, kde pracuje Muskova společnost SpaceX. Modulární montovaný domek má jen o něco více než 35 metrů čtverečních. K čemu to všechno je?

Nejbohatší muž světa před časem slíbil, že prodá téměř všechen svůj hmotný majetek a nebude vlastnit žádný dům. V podcastu Joea Rogana řekl o něco víc: „Myslím, že věci, které vlastníme, nás tak trochu táhnou dolů a stávají se příčinou útoků. Lidé říkají: „Hej, miliardáři, máš všechny tyhle věci a co teď ještě budeš dělat?

Podle agentury Bloomberg je Elon Musk s 228 miliardami dolarů na čele žebříčku nejbohatších lidí světa. Na druhém místě je Jeff Bezos se 191 miliardami a na třetím místě Bernard Arnault se 161 miliardami.

Zdroj: Yahoo