Das Filmfest začne 20. října, na co se můžete těšit?

Das Filmest letos proběhne v pražských a brněnských kinech! Těšte se na výběr aktuálních hraných i dokumentárních filmů z Německa, Rakouska a Švýcarska.

Kdy a kde:  od 20. do 26. října v pražských kinech Lucerna a Atlas a následně od 2. do 7. listopadu v brněnském kině Art. Od 2. do 6. listopadu v pražském kině Ponrepo retrospektiva Wernera Herzoga.

https://www.dasfilmfest.cz/de/programm

 

 

DAS FILMFEST SPEZIAL
To nejnovější z filmové krajiny německy mluvících zemí. V rámci sekce se objeví velkofilmy i nezávislé snímky, které v rámci německojazyčné filmové tvorby tematicky či esteticky vynikají.

NE!
Ne, ne, prostě ne… Ne kompromisům, ne předsudkům, ne zajetým konvencím, ne stereotypům. Někdy je zkrátka nutné říct NE. Sekce s úderným názvem NÖ! ukazuje momenty, kdy je potřeba vzepřít se svému okolí a mnohdy i sám sobě.

VE JMÉNU RODINY
Rodina je bezpečným přístavem, někdy ale může být závažím, kterého je třeba se ve vlastním zájmu v určité chvíli zbavit. Sekce VE JMÉNU RODINY nabízí obě roviny. Obdivuhodně silné vazby i rodinná pouta, která je nutné zpřetrhat.

DIE DOKU
Sekce DIE DOKU přináší ty nejnovější a nejzajímavější dokumenty, které v poslední době v rámci německojazyčného filmu vznikly.

RETROSPEKTIVA: WERNER HERZOG
Herzog se nikdy nebál nových tvůrčích přístupů a nezalekl se ani herecké spolupráce na dílech vznikajících v naprosto odlišném tržním prostředí. Právě autorská neohroženost a snaha nelpět na zaběhnutých tvůrčích postupech nás vede k uspořádání retrospektivy zaměřené výhradně na Herzogovu dokumentární tvorbu.

 

 

 

 

Comments

comments

Vyhledat