Zloděj při vloupačce zalehl dívku a zakryl ji ústa, aby nemohla křičet. Pak s lupem urychleně zmizel
Ilustrační foto
Teplice

Teplicko - Policisté obvinili hned ze čtyř trestných činů 45letého recidivistu, který je podezřelý, že začátkem října vnikl v Dubí do rodinného domu a to za pomoci klíčů, které ležely v pergole.

Uvnitř ukradl peněženku s doklady, finanční hotovostí a platební kartou, dva mobilní telefony, zlatý přívěsek a elektronickou cigaretu. Poškozené připravil o majetek za bezmála 35 tisíc korun, navíc chtěl odcizit i několik kabelek a horské kolo, byl ale vyrušen a z místa činu utekl.

O víkendu vnikl v Dubí na oplocený pozemek a následně nezamčenými dveřmi do rodinného domu, kde prohledal místnosti a odcizil několik hodinek, různé nože, dalekohled, batoh, fotoaparát, peněženku a další věci. Při krádeži ho přistihla mladistvá dcera majitelky, kterou lapka odstrkal do místnosti, kde ji měl zalehnout a zakrýt ústa rukou, aby nemohla křičet. Dívce se podařilo vysmeknout a utéct do kuchyně, kam přišla její matka, zloděj pak z domu i s ukradenými věcmi v hodnotě kolem čtyřiceti tisíc korun zmizel, naštěstí nikoho nezranil.

"Policisté během krátké doby zjistili jeho totožnost a v minulosti čtrnáctkrát trestaného muže zadrželi. Byl obviněn z přečinů krádeže, porušování domovní svobody, omezování osobní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, vyšetřovatel zaslal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného, kterému hrozí až tříleté vězení, do vazby," uvedl policejní mluvčí Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru