Hlavní obsah

Kandidát za ANO Novotný žaluje vnitro

Právo, vtk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žalobu podal kvůli svému stažení z kandidátky hnutí ANO na jižní Moravě bývalý mistr světa v krasobruslení a současný brněnský komunální politik René Novotný. Byl na dvacátém místě kandidátky, z něhož jej mohlo dostat ve volbách do Sněmovny jen kroužkování, tedy preferenční hlasy. Novotný podal žalobu na ministerstvo vnitra, a to na Státní volební komisi.

Foto: Právo

Na billboardech není o kandidatuře ve volbách ani řádka.

Článek

Původně žalobu dostal Nejvyšší správní soud (NSS). Ten ji ale postoupil soudu nižšího stupně, a to konkrétně Městskému soudu v Praze, který by měl ve věci rozhodnout. Důvodem je, že ministerstvo vnitra sídlí v hlavním městě.

Novotný před volbami zaplavil svými billboardy Brno. Nebylo na nich ale uvedeno, že kandiduje ve volbách, neuváděly nic ani o hnutí ANO.

„Je to blbé, ale už to tak dopadlo”. Krasobruslařskou hvězdu tiše stáhli z kandidátky ANO

Domácí

Bývalý reprezentant se prý chtěl jen připomenout veřejnosti a propagovat sport. Výsledkem bylo to, že byl na základě pražského zmocněnce ANO pro volby z kandidátky stažen.

Billboardy se zabývá Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Novotný se o stažení z kandidátky dověděl z médií.

Krasobruslařská hvězda kandidující za ANO na plakátech. Kampaň to prý není

Domácí

„O existenci žaloby slyším poprvé. Připouštím, že mě překvapuje. Pan Novotný je nadále řádným členem ANO,“ řekl Právu šéf jihomoravského ANO Lubomír Wenzl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám