Zde může být vaše reklama.

Repre pauza končí 11. kolo: Sigma hraje doma proti Karviné

11. kolo: Sigma hraje doma proti Karviné

foto: Petr Pelíšek

16. 10. 2021 - 14:00

Druhá reprezentační přestávka končí, fotbalovou FORTUNA:LIGU zase čeká restart. A pro tým SK Sigma Olomouc mimořádně důležitý. Hanáci totiž hrají doma na Andrově stadionu proti Karviné, a kdy jindy by měli ukončit sérii bez vítězství, než proti poslednímu celku tabulku. Duel 11. kola se hraje v neděli od 16.00.

Sigma se po dobrém rozjezdu do sezony poněkud zadrhla. Z posledních čtyř kol uhrál jen tři body za tři remízy a prohru na Bohemians. A cíl má pro nedělní odpoledne tím pádem jasný – vrátit se zpět na vítěznou vlnu a do potřebné pohody. Zvlášť, kdy pak Hanáky čeká těžká série, budou hrát v Liberci, na Slavii, se Slováckem a v Plzni. „Hráči i my jako realizační tým cítíme odpovědnost za ty nepovedené výkony. Hra nebyla vždy špatná, ale nebyla podpořena bodově. Myslím si, že z posledních dvou vystoupení - v Teplicích a na Bohemians - máme co napravovat. Odhodlání je jasné, chceme bodovat naplno. Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale nic jiného než myslet na vítězství, se v tuto chvíli nehodí,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek pro klubový web.

Olomoucký se bude chystat na utkání poněkud složitěji, než na jiná. Karviná totiž vyměnila trenéra, místo Jozefa Webra ji vede Bohumil Páník. A s tím by mohlo dojít k jistým obměnám nejen v sestavě, ale také v herním projevu. „Musíme se hlavně dívat sami na sebe. Zaměřit se na naše silné stránky, které jsme v posledních zápasech vůbec nevyužívali a být schopni Karvinou přehrát a naplno bodovat i za předpokladu, že přijede s daleko větším odhodláním. Bude se rvát a my se musíme soupeři v těchto atributech vyrovnat a být rozdíloví ve fotbalových věcech,“ uvedl Jílek. MFK má v kádru dva odchovance SK Sigma, jsou to stoper Martin Šindelář a záložník Aleš Nešický.

Sigma se opět potýká s několika absencemi. Dlouhodobě mimo hru je útočník Jakub Yunis, pro zranění bude scházet útočník David Vaněček, na marodce jsou také záložník Kryštof Daněk a útočník Jegor Golenkov. Naopak v přípravě už jsou obránce Ondřej Zmrzlý nebo kapitán Roman Hubník, který se po deseti týdnech pauzy vrátil do akce před týdnem v utkání za béčko.

Na střetnutí můžou diváci, ovšem vzhledem k zákazu vlády padesát procent kapacity a navíc s testem, očkováním nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. Pro novou sezonu má Sigma dynamickou cenu vstupenek, které jsou tak v předprodeji levnější, než potom před zápasem na pokladnách stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus MFK Karviná se hraje v neděli 17. října od 16.00 (rozhodčí Petr Hocek – Jakub Hrabovský, Karel Mikeska).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Chvátal, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, González, Hála  – Růsek, Zifčák. Trenér Václav Jílek.
Karviná: Bolek - Křapka, Santos, Buchta, Šehič - Šindelář, Qose - Mikuš, Nešický, Bartošák - Papadopulos. Trenér Bohumil Páník.

Další články