Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Schick se trefil proti Bayernu, debakl ale neodvrátil. Haaland znovu táhl Dortmund

Patrik Schick si o jednu branku vylepšil své střelecké konto, které už čítá sedm zásahů. Jeho Leverkusen ovšem s Bayernem Mnichov prohrál vysoko 1:5. Erling Haaland znovu potvrdil, že je pro Dortmund prakticky nepostradatelný. Uzdravený útočník Borussie přidal další dva góly včetně vítězné trefy, přispěl výrazným způsobem k výhře 3:1 nad Mohučí a dostal se do čela tabulky střelců. Vladimír Darida pomohl asistencí k výhře Herthy Berlín 2:1 na hřišti Frankfurtu.

Patrik Schick v utkání s Bayernem Mnichov
zdroj: ČTK/DPA autor: Ralf Ibing

Leverkusenu absolutně nevyšel první poločas. Bayern poslal do vedení ve 3. minutě Lewandowski a mezi 30. a 37. minutou přidali hosté další čtyři branky. Černou sedmiminutovku Leverkusenu odstartoval druhý Lewandowského gól v zápase. Na polského kanonýra navázal Müller a debakl dokonal dvěma góly Gnabry.

Do druhé půle vstoupili fotbalisté Leverkusenu aktivněji a dokázali se vyrovnat tempu Bayernu. Zlepšený výkon Bayeru vyústil v 55. minutě v Schickovu branku. Český útočník si seběhl mezi obránce a střelou na zadní tyč nedal Neuerovi šanci. Schick potvrdil formu a se sedmi góly je třetím nejlepším střelcem bundesligy. O dvě branky víc nastřádali v úvodních osmi kolech Lewandowski a Haaland.

"První gól a nepovedených sedm minut nás zlomilo. Každý se musí podívat do zrcadla a zeptat se sám sebe, jestli dnes pro tým udělal vše, co mohl. Dnešní atmosféru a plný stadion jsme si nezasloužili," řekl zklamaný brankář Leverkusenu Lukas Hradecky.

Dortmund poslal do vedení už ve třetí minutě střelou z hranice vápna kapitán Reus. Další trefu přidal po změně stran z penalty Haaland, jenž se vrátil po čtyřzápasové absenci a skóroval v osmém soutěžním utkání v řadě. Burkardtova trefa z 87. minuty už na vítězství domácích nic nezměnila, naopak Haaland v samém závěru přidal devátý ligový gól v sezoně.

Marco Rose jako první trenér Dortmundu vyhrál prvních pět domácích utkání ve funkci. Jeho tým ztrácí bod na vedoucí Bayern.

Darida nastoupil potřetí v sezoně v základní sestavě a odehrál 83 minut. Bývalý reprezentační kapitán splatil důvěru v sedmé minutě, kdy jeho centr z levé strany jemně tečoval hlavou do sítě Richter. V 63. minutě přidal další branku Ekkelenkamp, Frankfurt už jen snížil zásluhou Paciencova pokutového kopu.

Union Berlín si doma poradil 2:0 s Wolfsburgem a vystřídal ho na páté pozici. Jeden ze soupeřů pražské Slavie v Evropské konferenční lize vyhrál potřetí za sebou a brankami to zařídili Awoniyi a Becker.

Kadeřábek v dresu Hoffenheimu nedohrál zápas s Kölnem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Heiko Becker via www.imago-images.de

Ligovou neporazitelnost i čtvrté místo udržel Freiburg, který remizoval 1:1 s Lipskem. Úřadující vicemistři nenavázali na předchozí dvě výhry a jsou osmí. Na první vítězství mezi elitou nadále čeká Fürth, který doma podlehl Bochumi. Souboj nováčků rozhodl jedinou trefou v 80. minutě Losilla.

Devětadvacetiletý reprezentant Kadeřábek v utkání proti Kolínu nejprve rozjel akci, po které v 31. minutě Ihlas Bebou otevřel skóre, vzápětí ale musel střídat. Kadeřábek fauloval Kingsleyho Ehizibuea, jenž mu nepříjemně spadl na pravou nohu.

Bebou poté ve 49. minutě přidal druhý zásah a na 3:0 zvýšil o dvě minuty později Christoph Baumgartner. V závěru debakl dokonali Dennis Geiger a Stefan Posch. 

Augsburg, za který odehrál 23 minut záložník Jan Morávek, neudržel v zápase s Bielefeldem nejtěsnější vedení. Souboj šestnáctého a sedmnáctého týmu bundesligy skončil remízou 1:1. Morávek byl u dvou slibných šancí. V 79. minutě vrátil Augsburgu vedení, které však videorozhodčí kvůli těsnému ofsajdu odvolal. Minutu před koncem pak český záložník našel Córdovu, po jehož přihrávce přesně zakončil Sarenren-Bazee, ale ani jeho trefa kvůli ofsajdu neplatila.

Německá fotbalová liga - 8. kolo:

Hoffenheim - Kolín nad Rýnem 5:0 (31. a 49. Bebou, 51. Baumgartner, 74. Geiger, 87. Posch), Dortmund - Mohuč 3:1 (54. z pen. a 90.+4 Haaland, 3. Reus - 87. Burkardt), Eintracht Frankfurt - Hertha Berlín 1:2 (78. Paciencia z pen. - 7. Richter, 63. Ekkelenkamp), Freiburg - Lipsko 1:1 (64. Čong Wu-jong - 32. Forsberg z pen.), Fürth - Bochum 0:1 (80. Losilla), Union Berlín - Wolfsburg 2:0 (49. Awoniyi, 83. Becker), Leverkusen - Bayern Mnichov 1:5 (55. Schick - 3. a 30. Lewandowski, 35. a 37. Gnabry, 34. T. Müller), Augsburg - Bielefeld 1:1 (19. Oxford - 77. Laursen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články