Serie A - souhrn 8. kola: Juventus zvládl šlágr s AS Řím

16.10.2021, 17:04, aktualizováno 18.10.2021, 22:39
Komentáře a souhrny
Moise Kean (© AFP)
Juventus zjevně setřásl mizerný start a s AS Řím vyhrál už počtvrté v řadě. Neapol si poradila s Turínem FC a vrátila se do čela tabulky před AC Milán, jenž otočil zápas s Hellasem Verona. Lazio přehrálo Inter a nechalo zapomenout na předchozí porážku s Bolognou. Spezia má nejhorší defenzívu v italské nejvyšší soutěži, tentokráte inkasovala jenom jednou a Salernitanu přemohla...

Venezia FC - ACF Fiorentina 1:0

18.10.2021 20:45

Góly: 36. Mattia Aramu

Fialky překvapivě selhaly, protože nestačily na Venezii. O jedinou branku utkání se deset minut před koncem první půle zasloužil Mattia Aramu.

Fiorentina šla do utkání v Benátkách jako jasný favorit a domácí obrana se opět musela obávat primárně Dušana Vlahoviće. Do střeleckých pozic se ale mnohem častěji hnali hráči jako Bonaventura nebo Sottil. Brankář Romero, který se stal hráčem Venezie teprve nedávno, musel řešit množství centrů, ale se všemi si poradil.

Domácí naopak nemohli dlouho vymyslet nic, čím by aspoň trochu zkomplikovali brankáři Terraccianovi večerní podívanou. Až do 36. minuty. V ní najednou zničehonic sprintoval za elegantním obloučkem Henry, který oklamal ofsajdovou past špatně postavené hostující obrany a mířil na Terracciana. Do tandemu mu nabíhal Mattia Aramu, který dostal míč a skóroval - 1:0.

Pět minut po změně stran se pokoušel srovnat Callejón, leč jeho pokus nezamířil ani mezi tři tyče, natož aby brankáře Romera nějak zaskočil. Zkušený Argentinec se musel pořádně vyšponovat, aby patnáct minut před koncem vyrazil perfektní ránu Duncana. Jen o chvíli později přišel definitivní zlom v nadějích Fialek. Po faulu na vlastní osobu sekl Sottil po soupeři a dostal druhou žlutou.

Více informací k zápasu

Juventus FC - AS Řím 1:0

17.10.2021 20:45

Góly: 16. Moise Kean

Juventus si připisuje další tři body a opět je to proti AS Řím. Šlágr kola nabídl hodně sterilní podívanou bez šancí. Juventusu stačila jediná povedená akce za celý zápas, přičemž hosté neproměnili spornou penaltu.

V celém calciu byste nenašli dva trenéry úspěšnější než ty, kteří se dnes postavili proti sobě. Na domácí straně Max Allegri a jeho hvězdný, byť dnes mírně okleštěný Juventus. A José Mourinho na druhé straně s týmem, který má z návštěvy Turína tak trochu komplexy. Dnes ale Vlci nezačali špatně a dlouho se jim dařilo udržovat utkání v hodně vysokém tempu.

Jenže Juventus je kádr zkušený a ať už roli jeho základní jedenáctky plní kdokoli, můžete si být jistí, že bude hrát maximálně efektivně. Dnes rovněž. K první brance Juventusu stačil přesný a přímo ukázkový centr De Sciglia, který ve vápně oslovil duo Bentancur - Kean. Obrana AS nebyla dostatečně důrazná, takže Bentancur hlavičkoval do Keana a od jeho zátylku se míč odrazil za záda portugalského esa Ruie Patrícia - 1:0.

S tímhle stavem se zvlášť v Turíně AS Řím těžko smiřuje a nebyla to jediná rána, se kterou se Vlci museli smířit. Převážně spíš z obezřetnosti totiž hrací plochu opustil mladík Zaniolo, který si stěžoval na operované koleno. Po jeho zranění stále není v takové formě jako dřív a trenér Mourinho ho zkrátka nechtěl riskovat.

El Shaarawy, který se na hrací ploše ukázal místo něj, hru AS trochu rozhýbal. Obrana Juventusu ale držela perfektně a nutné je taky vyzvednout to, s jakou energií a důrazem se vraceli k vlastnímu vápnu ofenzivní hráči Juventusu. Takže přehuštěný prostor byl dalším faktorem, s nímž se Vlci museli vyrovnávat.

Málem to zvládli ve 41. minutě. Po rychlém brejku se k ráně zprava dostal Henrik Mchitarjan, jehož fauloval brankář Szczesny. Tammy Abraham sice dostal míč do sítě, ale již po odpískání sudího Orsata, jak správně uvedla "desítka". Orsato každopádně pískal penaltu a k ní se postavil zkušený exekutor Jordan Veretout. Předchozích 13 penalt proměnil. Jenže dnes si tenhle čerstvý reprezentant Francie vybral horší chvíli a nechal vyniknout někdejšího hráče AS.

Nástup do druhé půle se povedl víc Juventusu. Nejprve Federico Chiesa vystřihl parádní nůžky, následně Moise Kean z dorážky pálil mimo. O chvíli později vyslal krásnou technickou ránu těsně vedle Jordan Veretout. Právě kvůli jeho neproměněné penaltě jede AS domů, i když dnešní Juventus hlavně směrem dopředu vůbec nepřesvědčil.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Turín FC 1:0

17.10.2021 18:00

Góly: 81. Victor Osimhen

Také v 8. kole neztratili fotbalisté Neapole ani bod a po výhře 1:0 nad FC Turínem pokračují ve spanilé jízdě. Turínští se na San Paolo drželi dlouho, ale nakonec inkasovali z kopačky Victora Osimhena devět minut před koncem.

Blízko byla Granata velkému úspěchu - obrat o body suverénní Neapol. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho se tentokrát na vítězství pořádně nadřeli, ovšem zvítězili a na další už se historie ptát nebude.

Pouze na lavičce náhradníků zůstal po celý zápas obránce David Zima, zatímco jeho spoluhráč Rolando Mandragora vydržel na hrací ploše jen osm minut. Kvůli brzkému zranění musel hostující trenér Jurić poprvé střídat, což byla určitě nezanedbatelná nepříjemnost. Neapol o sobě dala poprvé vědět ve 26. minutě, když se Granata provinila v pokutovém území faulem a následovala penalta. Avšak jindy spolehlivý Lorenzo Insigne selhal. Milinković-Savić vystihl bídně kopnutou penaltu a udržel nerozhodný stav. Turín mohl na konci prvního poločasu favorita potrestat, ale přečíslení tři na jednoho trestuhodně zazdil.

Z pohledu domácích to nebyl optimální první poločas, na druhou stranu hosty je nutno za výkon pochválit. Neapol po změně stran trochu přidala a v 62. minutě orazítkoval tyčku Hirving Lozano. Vzápětí na druhé straně spálil velkou šanci Brekalo a výborný zákrok předvedl Ospina! Turínští se favorita nebáli a další krušné chvilky mu přichystal Brekalo svojí nebezpečnou tečí, která však skončila mimo branku.

Vyrovnané utkání nakonec rozhodl jediný moment. V 81. minutě se Granata nedokázala vymanit z tlaku, při neúspěšném odkopu se balón vznesl do vzduchu a Victor Osimhen si s ním ve výskoku věděl rady! San Paolo začalo burácet a další tři body byly na cestě. Turín se ještě snažil o vyrovnání, ale čas hrál proti němu. Neapol je i po osmi kolech jako jediný tým Serie A stoprocentní.

Více informací k zápasu

Empoli FC - Atalanta Bergamo 1:4

17.10.2021 15:00

Góly: 30. Federico Di Francesco - 11. Josip Iličić, 26. Josip Iličić, 49. Mattia Viti (vl.), 89. Duván Zapata

Atalanta dala na stadionu Carla Castellaniho zapomenout na předchozí porážku s Milánem a místní Empoli smetla čtyřmi góly. Velkou měrou se o to zasloužil slovinský útočník Josip Iličić, autor dvou branek. Jinak povedený výkon mu poněkud kaz neproměněná penalta.

Atalanta získala před zápasem Ligy mistrů tři body a to je pro ní nejdůležitější. Svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho přitom nevstoupili do utkání ideálně a Empoli mělo v úvodní desetiminutovce na kopačkách dva góly. Nejprve na poslední chvíli zablokoval Di Francesca Palomino a o chvíli později překazil Hendersonovi radost na brankové čáře Demiral. Kdyby domácí Azzurri vstřelili první gól, mohlo se utkání vyvíjet úplně jinak.

Bohužel pro domácí Tifosi, Empoli své příležitosti neproměnilo a záhy přišel trest. Ztrátu na polovině hřiště využila Atalanta k rychlému kontru a Pašalić nehamounil, předložil balón Iličićovi, který trefil prázdnou branku! Pro Slovince to byla jedna z jednodušších branek. Orobici se uklidnili a ve 26. minutě přidali druhý gól. Luis Muriel šikovně sklepl balón Iličićovi, jehož rána zapadla přesně k tyči - 2:0.

Zkušený útočník už měl na svém kontě dva góly a vyhlížel hattrick. Otřesení domácí se ale nevzdali a rychle přispěchali s kontaktní brankou. Federico Di Francesco si zpracoval balón na prsa a křižnou ranou k tyči vrátil Empoli do hry. Oba celky ještě v prvním poločase poprvé vystřídaly a blízko dalšímu gólu byla před koncem poločasu Atalanta. Střelu Muriela ale dobře zpacifikoval brankář Vicario.

Hostující Orobici ještě neměli vyhráno, ale na začátku druhého poločasu vstřelili uklidňující třetí gól, který udal další ráz zápasu. Mario Pašalić hlavou dobře sklepával balón pro Zapatu, ovšem před ním zasáhl Mattia Viti a vstřelil si vlastní gól. Utkání pak mohl definitivně rozhodnou Iličić, jenomže penaltu nařízenou za faul na Zappacostu neproměnil - balón poslal nad branku.

Atalanta měla i další šance a čtvrtého gólu se tak jako tak dočkala. Malinovskyjho ještě skvěle vychytal Vicari, ale na přihrávku Pašaliće a doklepnutí Duvána Zapaty byl krátký. Přitom chvíli před tím zachraňoval na brankové čáře gól opět Demiral. Každopádně čtvrtá branka byla konečná. Atalanta se před dalším zápasem Ligy mistrů výborně naladila a navíc dala zapomenout na porážku od AC Milán.

Více informací k zápasu

Janov CFC - US Sassuolo 2:2

17.10.2021 15:00

Góly: 27. Mattia Destro, 90. Johan Vásquez - 17. Gianluca Scamacca, 21. Gianluca Scamacca

Janovské CFC dokázalo dorovnat dvougólové manko a se Sassuolem remizovalo 2:2. Hosty sice brzy poslal do vedení Gianluca Scamacca, který ještě v minulé sezoně působil právě na Marassi, ale Destro s Vásquezem dokázali vyrovnat.

Už když Gianluca Scamacca vstupoval na trávník, bylo na něm vidět, jak moc se chce předvést. Proti bývalému zaměstnavateli toužil naplno ukázat, co v něm je. A netrvalo dlouho, než začal na hřišti bezmezně řádit. Už v deváté minutě se posadil poprvé a i když by přísahal, že v ofsajdu nestál, ta VAR ho usvědčil z opaku a jeho gól neuznal.

To mu ale v oslavě nezabránilo, protože o devět minut později se dostal do vápna, obdržel v něm průnikovou nahrávku od Berardiho a krásnou ranou napálil míč od šibenice. O pouhé tři minuty později navíc byl ve správnou dobu na správném místě, na zadní tyči ho nikdo nehlídal a tak mohl Scamacca poslat do sítě přízemní nahrávku Toljana - 2:0.

Jenže nakonec to nebyla tak jednoznačná událost, jak to po pětadvaceti minutách vypadalo. Přetažený centr Farese skončil na hlavě Mattii Destra, který byl sice dost daleko od brány, ale jeho hlavička přeci jen trochu nečekaně zaplula přesně k tyči a brankář Consigli určitě neměl čisté svědomí.

Celá situace se opakovala o pár minut později, kdy Destro hlavou opět zakončoval, tentokrát už z hodně výhodnější pozice, ale jeho gól tentokrát nebyl pro ofsajd (správně) uznán. Domácího brankáře Sirigua ke konci první půle ještě protáhl Djuričić, jehož ránu vytěsnil zkušený veterán na tyč.

Po změně stran se ocitl ve výborné pozici opět Scamacca, který však Toljanův nadýchaný centr umístil jen nad bránu. Janov posléze začal dost tlačit, ale dlouho se mu nedařilo najít cestu skrz obranu. Střídající Goran Pandev ve vápně inkasoval úder a složil se k zemi, ale sudí i přes mohutné protesty penaltu nepískal. Přeci jen to ale Grifům vyšlo. Přesně v 90. minutě si totiž Johan Vásquez naskočil na rohový kop a umístil ho do brány - 2:2.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Bologna FC 1:1

17.10.2021 15:00

Góly: 82. Beto - 67. Musa Barrow

Udinese dnes sehrálo zajímavý duel s Bolognou a zajímavý byl především vysokým počtem karet, které sudí Abisso začal rozdávat. Nakonec se zastavil na čísle devět, z nichž jedna měla barvu červenou. Na góly bylo utkání nudnější, padly jen dvě branky.

Jako první o sobě dal vědět Musa Barrow, tahoun Felsinei. Po patnácti minutách nasadil k perfektnímu sólu, obešel zprava dva obránce, posunul se míč na střed a tvrdě vypálil. Mířil ale jen do míst, kam brankář Silvestri stihl doskočit a vytáhnout míč mimo. Silvestriho ohebnost vyzkoušel vzápětí také Soriano, ale neuspěl s ránou ani dorážkou.

Utkání pak hodně ovlivnila minuta 38., v níž Theate pádil s míčem u postranní čáry a Roberto Pereyra ho sestřelil. A protože měl už druhou žlutou, Abisso ho poslal pod sprchy. Pět minut po změně stran přesto málem udeřil oslabený celek. Gerard Deulofeu se dokázal obtočit kolem obránce a vypálit, načež se rozezvučela tyč!

Deulofeu o chvíli později našel parádním centrem za branou zapomenutého Strygera Larsena, jehož přesnou hlavičku reflexivním zákrokem vytáhl brankář Skorupski z brankové čáry! Skóre se poprvé změnilo v 67. minutě, kdy Domínguez krásným pasem oslovil volného Musu Barrowa a ten z úhlu dokázal propálit Silvestriho. Jenže sedm minut před koncem brankář Skorupski podcenil vysoký míč od Pussetta a dotírající útočník Beto ho hlavou poslal do sítě - 1:1.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - UC Sampdoria 3:1

17.10.2021 12:30

Góly: 4. João Pedro, 74. Martín Cáceres, 90+4. João Pedro - 82. Morten Thorsby

Krátce po poledni se v Sardegna Aréně na Sardinii potkaly týmy Cagliari a Sampdorie, přičemž radost po devadesáti minutách měli domácí. Cagliari ovládlo už první poločas, aby nakonec zvítězilo konečným výsledkem 3:1 a získalo poprvé v nové sezoně všechny tři body.

Cagliari se konečně dočkalo a přispěl k tomu i povedený začátek. João Pedro si totiž už ve 4. minutě seběhl na zadní tyč, počkal si na centr Keity Baldého a hlavou poslal balón do sítě. Cagliari rychle vedlo, ale stejně rychlá mohla být i odpověď. Antonio Candreva si šikovně navedl balón ke střele a přízemní ranou orazítkoval tyč! Další průběh zápasu už byl klidnější a naprosto vyrovnaný.

Sampdoria postupně získávala mírnější převahu, ale to bylo dáno domácím vedením a snahou "Námořníků" o vyrovnání. Hosté se ale nemohli dlouho k ničemu dostat a do kolen je srazila fantastická střela Martína Cácerese čtvrthodinu před koncem. Cáceres si zpracoval odvrácený balón na prsa a parádní střelou do šibenice nedal Auderovi šanci.

Cagliari vedlo o dva góly a bylo na nejlepší cestě konečně získat první vítězství v sezoně. Sampdoria se ale nechtěla vzdát a závěr zdramatizovala. Morten Thorsby si dobře seběhl na centr a z malého vápna hlavou snížil. Sampdoria se pak hnala za vyrovnáním a pochopitelně otevírala zadní vrátka.

Ve druhé minutě nastavení měl na kopačce vyrovnání Caputo, jenomže výborně zasáhl brankář Cragno. Následně neudržel nervy na uzdě trenér Roberto D'Aversa a po červené kartě byl vykázán na tribunu. Sardiňané se strachovali až do úplného konce, tedy přesně řečeno do třetího gólu ve čtvrté minutě nastavení. Propadlého balónu využil Murru a jeho pobídku ztrestal druhým gólem v zápase João Pedro.

Více informací k zápasu

AC Milán - Hellas Verona 3:2

16.10.2021 20:45

Góly: 59. Olivier Giroud, 76. Franck Kessié (pen.), 78. Koray Günter (vl.) - 7. Gianluca Caprari, 24. Antonín Barák (pen.)

Hodně zklamaní odjíždějí z Milána hráči Hellasu Verona. Na slavném San Siru vedli po prvním poločase o dva góly, přesto si nevezou ani bod. AC předvedlo fantastický obrat a v Serii A stále zůstává neporaženo. V závěru utkání se dostal do hry i Zlatan Ibrahimović, ale mezi střelce se nezapsal.

Milánu chyběli kvůli koronaviru dva klíčoví hráči - obránce Theo Hernández i útočník Brahim Díaz. Aby toho nebylo málo, ze hry byla i brankářská jednička Mike Maignan, kterého nahradil Cyprian Tătăruşanu.

Rumunský brankář dlouho čisté konto neudržel. Hellas využil vlažného začátku Rossoneri a už v 7. minutě se ujal překvapivého vedení. Caprari našel mezeru mezi stoperskou dvojicí a po přihrávce pohotově a neomylně zakončil. AC Milán přispěl s odpovědí, ale Maldini branku z voleje přestřelil. Hellas byl každopádně mnohem nebezpečnější a Milán si koledoval o další gól.

Ve 21. minutě byl pozdě v souboji Romagnoli a sudí pískal po kontaktu s Kalinićem pokutový kop. K němu se postavil český reprezentant Antonín Barák a prudkou střelou k tyči nedal Tătăruşanovi vůbec žádnou šanci. Hellas vedl v Miláně už o dva góly a to byl pro Pioliho svěřence budíček.

Milánští skutečně přidali a začali si vytvářet šance. Sváteční střelec Calabria zpoza šestnáctky přestřelil a stejně si vedl i Rafael Leão. Ten přišel v průběhu prvního poločasu místo "utopeného" Rebiće. O poznání přesněji už mířil Saelemaekers, avšak jen do náruče Móntipa.

První poločas se hráčům Rossoneri vůbec nepodařil, ale nebylo důvod skládat zbraně. Milánští se sice nemohli prosadit ani na začátku druhého poločasu, nicméně v 59. minutě se povedlo načechrat balón Leãovi a Olivier Giroud hlavou vykřesal naději.

Inkasovaná branka Veronu hodně zviklala a AC Milán se do toho dle očekávání opřel. Leão po další pěkné akci rozvlnil jen horní síť a v 74. minutě byla opět nařízena penalta, tentokrát ve prospěch domácích. Castillejo po kontaktu s protihráčem "vystřelil" jak pružina a sudí měl o faulu jasno. Franck Kessié zvolil také tvrdou přízemní ránu a udělal dobře. Hellas prohospodařil dvoubrankový náskok a mělo být ještě hůře. Jen o chvíli později odcentroval Castillejo a obránce Günter si vstřelil vlastní gól.

AC Milán dokonal obrat, ale ještě nebyl konec. Hellas v sobě našel sílu a po nebezpečné ráně přestřelil Barák. Český záložník odehrál velmi dobré utkání. Na trávníku už se tou dobou pohyboval i uzdravený Zlatan Ibrahimović a publikum stihl zaujmout nebezpečnou střelou i pokusem o "nůžky". V nastavení lapil Simeoneho hlavičku Tătăruşanu a nic dalšího už se na San Siru neudálo.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Inter Milán 3:1

16.10.2021 18:00

Góly: 64. Ciro Immobile (pen.), 81. Felipe Anderson, 90+1. Sergej Milinković-Savić - 12. Ivan Perišić (pen.)

První porážku v nové sezoně Serie A utrpěl obhájce prvenství Inter Milán. Ve šlágru kola nestačil na Lazio, přestože po prvním poločase vedl. Ostře sledovaný zápas doznal svého rozuzlení v závěru, když nejprve v 81. minutě strhl vedení na stranu Biancocelesti Felipe Anderson a v nastavení přidal pojistku Milinković-Savić. V poslední minutě nastaveného času ještě uviděl červenou kartu Luiz Felipe, ovšem to už nemělo na konečný výsledek žádný vliv.

Na Stadio Olimpico se potkali staří známí Lazio s Interem. Duel byl o to pikantnější, že na lavičce Nerazzurri seděl Simone Inzaghi, někdejší dlouholetý lodivod římského celku. Návrat do věčného města však Inzaghimu pořádně zhořkl, zatímco sladkého vítězství si může užívat Maurizio Sarri.

Simone Inzaghi nechal poměrně překvapivě jen na lavičce náhradníků Lautara Martíneze nebo Hakana Çalhanoğlua. Také jeho protějšek Maurizio Sarri nechal odpočívat klíčového muže záložní řady Luise Alberta.

Lépe vstoupil do zápasu Inter, který poprvé překonal brankáře Reinu v 12. minutě. Klíčovým okamžikem se stal faul na Barellu v pokutovém území, po kterém sudí Irrati odpískal pokutový kop. Ivan Perišić uklidil balón bezpečně k tyči a Inter na Laziu vedl.

A to poměrně dlouho. Lazio se nemohlo dostat do optimálního tempa a až ve 24. minutě vyzkoušel Handanovičovu pozornost Toma Bašić. Slovinský brankář předvedl skvělý zákrok a udržel Interu vedení. Zahanbit se nenechal ani Reina, jehož pro změnu vyzkoušel tvrdou ranou Perišić. Následně se hra znovu stěhovala před pokutové území Interu a byl to znovu Bašić, který prověřil pozornost brankáře Handanoviče. Nebyl to první poločas, který by strhával, nicméně diváci si přišli na své.

Inter chtěl do druhého poločasu vstoupit aktivněji, ale Lazio se nenechalo zatlačit a naopak po hodině hry se dočkalo vyrovnávací trefy. A dosti šťastně, protože Bastoni zahrál v pokutovém území rukou, takže následovala penalta i na druhé straně. Ciro Immobile si tuto příležitost nenechal ujít a penaltu s přehledem proměnil - 1:1. Remízový stav ale nebyl konečný.

Rozhodující moment celého utkání přišel až devět minut před koncem. Immobileho nepříjemnou střelu Handanovič vyrazil a Felipe Anderson z pohotové dorážky vystřelil Laziu vítězství. V té době to oba aktéři pochopitelně nevěděli. Inter se snažil najít odpověď, jenomže se vůbec nedostal do hry a v nastavení schytal ránu z milosti. Nádherný centr Luise Alberta se snesl na hlavu Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten pečetil povedený večer pro Sarriho partu. Radost z vítězství nemohla překazit ani zbytečná červená karta pro Luize Felipeho, která přišla v poslední minutě nastavení a na konečný výsledek neměla vůbec žádný vliv. Inter utrpěl první porážku v sezoně a vedoucí Neapol společně s druhým AC Milán mohou odskočit.

Více informací k zápasu

Spezia Calcio - Salernitana Calcio 2:1

16.10.2021 15:00

Góly: 51. Dávid Strelec, 76. Viktor Kovalenko - 39. Simy

Na stadionu Alberta Picca se hrál v sobotu odpoledne důležitý souboj mezi domácí Spezií a Salernitanou. Hosté ovládli první poločas díky gólu Simyho, ale Spezia dokázala po změně stran otočit výsledek a získat tři body. O góly se postarali Strelec a Kovalenko.

Předsezonní prognózy pasovaly Spezii a Salernitanu na záchranářský boj a po sedmi odehraných kolech se není čemu divit. Oba celky se nacházejí v sestupovém pásmu, a i proto byl vzájemný duel hodně důležitý.

Úvod prvního poločasu nabídl spíše bojovnou hru bez větších příležitostí. Hostující ekipa musela už po dvaceti minutách poprvé střídat a zraněného slovenského obránce Gyömbéra nahradil Kišrída. Spezia pak byla o něco aktivnější, ovšem do vedení šla Salernitana. Obi sklepl vysoký balón za sebe, následně se před Provedelem zjevil Simy a nadvakrát dopravil balón do sítě. Salernitana nakonec za první poločas vyprodukovala dva střelecké pokusy na bránu, zatímco domácí ani jeden.

Produktivitu si Spezia schovala až na druhý poločas. Pouhých šest minut po změně stran předvedli domácí pohlednou akci, kterou uvnitř šestnáctky zakončil Dávid Strelec - 1:1. Hosté i po inkasované brance nikam nespěchali a spokojili se s průběžným stavem. Ten však Spezii nevyhovoval a čtvrthodinu před koncem došlo k rozhodnutí. Viktor Kovalenko předvedl nádherný obstřel brankáře Belece, který nedokázal zareagovat.

Salernitana měla na odpověď ještě čas, ale opařená se k ničemu podstatnému nedostala a nepomohl ani poměrně dlouhý nastavený čas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SSC Neapol880019:324
2.AC Milán871018:722
3.Inter Milán852123:1117
4.AS Řím850316:915
5.SS Lazio842218:1314
6.Atalanta Bergamo842214:1014
7.Juventus FC842212:1014
8.Bologna FC833213:1512
9.ACF Fiorentina840410:1212
10.Udinese Calcio823310:129
11.Empoli FC830510:169
12.Turín FC82249:88
13.Hellas Verona822417:178
14.US Sassuolo82249:118
15.Venezia FC82246:128
16.Spezia Calcio821510:207
17.UC Sampdoria813411:166
18.Janov CFC813412:186
19.Cagliari Calcio813411:176
20.Salernitana Calcio81166:174

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
Dejwa

Druhej poločas tragédie, s takovou neporazime ani ten Tiraspol

Reagovat
Pharrell

Sheriff vás rozloží a porazí. Je to černý kůň LM. Vždyť už dokázali porazit Real Šachťar D. a nebo v kvalifikaci LM dali i Olympiakos či Dinamo Záhřeb .

Reagovat
Pharrell

***sorry teda v kvaldě LM dali CZ Bělehrad a Dinamo Záhřeb. Olympiakos vypadl s L.Razgrad.

Reagovat
lnterista

Takže vyhrajem?

Reagovat
Pharrell

Hele hoši Interisti být vámi - vůbec bych ten Sheriff nepodceňoval.

Reagovat
lnterista

Já nikoho nepodceňuji(nevím jak jsi na to prišel)...jen se ptám

Reagovat
Inter Eterno Amore

Chápem ved to je ten Belehrad, čo nedávno vyhral LM.

Reagovat
Pharrell

Hele kluci

Reagovat
Arnar Resmusonn

Kluci interští jaksi zapomněli, že už se nemusí zakopnout automaticky, když nějaký hráč leží na hřišti Denzel byl dneska spíš Washington s tou hereckou vložkou

Reagovat
smazaný uživatel

Síce sme prehrali, ale Tučko mi opäť urobil radosť - znova bez gólu Takže za dnešný deň je to remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe to dobre jebe

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
snuff24

To je docela mindrák ne? Ti přebral kšeft s vodoo panenkama nebo co

Reagovat
Inter Eterno Amore

načo sem píšeš takéto drísty to si píš na fb

Reagovat
smazaný uživatel

Tučkov Facebook som nesledoval ani vtedy, keď hral za nás Možno ho ani nemá

Reagovat
Inter Eterno Amore

nepochopil si .. na tvoj fb si také blbosti píš

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonca pozerám, že Chelsea vystrelila na bránu len raz (pričom gól za Chelsea dal Chilwell), čo znamená, že Tučko ani nevystrelil na bránu. Takže nakoniec z remízy máme dokonca za dnešný deň výhru

Reagovat
smazaný uživatel

Dokonca pozerám, že si poriadny kokot Nemám Lukakua rád, ale chcel by si byť taký tučko ako on.

Reagovat
livefan

Reagovat
Pharrell

Cože Tučko? Jebe ti fakt? Že máš z toho takové mindráky a komplexy?

Reagovat
Tomas Kazu Joker

Ty jsi fanda Interu, nebo nesmyslný hater Lukaka, nebo jen zamindrákovaný kokot?

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapci (555 a ten, na ktorého reagujem): Voči múdrejším od vás by ste mali mať obidvaja rešpekt a nie útočiť na nich pomocou kkt. Ja vám v živote prajem veľa zdravia a šťastia, avšak dávajte si pozor, aby ste o ten svoj jazyk niekedy neprišli - i keď predpokladám, že hrdinov so slovnými výrazmi kkt robíte len na internete

Reagovat
danko10

Radšej napíš, ako idú kšefty v OVB, Smogy…

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Prajem ti to isté čo aj ty mne, no keď si myslíš, že si múdrejší s tými dristami čo tu píšeš len preto, že nepoužívaš žiadne nadávky tak si vedľa. Keby si mal taký názor aj mimo internetu a bavili by sme sa spolu, tak ti poviem to isté aj v reálnom svete a nie len na internete. Nehrajme sa tu teraz na to, že keď niekto nepoužíva nadávky tak je to hneď inteligent, ktorý má pravdu.

Reagovat
Lech

Reagovat
kbtk23

Přišel, udělal titul a šel. Však co by jsi chtěl víc ?

Reagovat
The Krupy

Reagovat
RKBoy

ty si bud nepodarený troll, alebo taká hračka prírody.

Reagovat
John Obi Mikel

Sarri

Reagovat
LesyJePan

Pacil sa mi ten moment na konci ako par hračov stalo okolo a chvalilo Castiho ktory mal slzy v ociach.

Reagovat
AngryPrd

Reagovat
Morgue

Král dneska famózně. Kupodivu i Krunič na kterého vždy nadávám. Viděl jsem jen druhý poločas, ale nelituju toho. Aspoň jsem nebyl nasraný z toho prvního...

Reagovat
LesyJePan

Ja som rad ze som pozeral prvy s brachom a kamosom ktory ma po nom vysmiali a po druhom som sa vysmial ja im

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
Pharrell

Však Castíllejo už bude končit v AC ne? Oficiálně v lednu měl odejít. Takže teď to jsou jeho poslední zápasy na San Siru v dresu milánského AC.

Reagovat
Pharrell

*** oficiálně možná v lednu by měl odejít

Reagovat
AngryPrd

AC - Hellas - Za to ako nastavili taktiku a kontrolovali vacsiu cast zapasu, klobuk dole pred nimi. Nevedeli sme s tym dlho co robit. Rozhodca dnes mal asi zlu fazu mesiaca alebo... Vymyslel penaltu pre Hellas aj pre AC, nepiskol jasnu ruku, po ktorej malo AC kopat penaltu a piskal blbosti. Pioli dnes podla mna nevymyslel dobre rozostavenie. Chvala Bohu sme to nakoniec dali. Sice so stastim ale vyhrali sme. Forza AC.

Reagovat
Pharrell

Ale máš pravdu. Hellas taky pochválím hráli hodně dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Pioli hral s tim co mel nevim jestli treba 4-4-2 by pomohlo. Kdyz se podivas dozadu, kazdy zapas s hellas je stejnej. Hrajou tvrde a na telo. Rozhodci tomu nepomohl..

Reagovat
smazaný uživatel

vymyslena bola len penalta pre Veronu. A ruka v pokutovom po tom ako sa lopta odrazi od spoluhraca ani nie meter daleko sa nepiska...

Reagovat
Milan.B

Prvy polcas som nestihol, chvala bohu Samu hral paradne

Reagovat
maras93

Sledoval jsem po očku, ale jsem rád, že se to urvalo. Verony jsem se po loni bál. MILAAAAAAAAN!

Reagovat
CubONE

Ta prva pencla na Kalinica z tej opakovacky v druhom polcase nemala byt, ale to iste asi ani ta Castiho. Plus rozhodca spravne neodpiskal penclu po odrazenej ruke (narozdiel od Messiasa proti Atalante).

Prvy polcas teda nic moc, ale druhy minimalne nasadenim uplne super, vsetci jazdili, Krunic a Castillejo najviac. Ta mentalita je neskutocna, dva roky dozadu by som pri 0-2 uz davno neveril.

Reagovat
EXoRcIsT

to ako bojuju aj ked prehravaju je nieco uzasne Aj ked prehravame tak clovek veri tomu ze aspon vyrovname. Nieco ako MU pod SAFom

Reagovat
Pharrell

Ale lidi mám dotaz? Co to mělo za dresy dnes AC Milán? To je 3 sada podobná té co má PSG?

Reagovat
CubONE

Tretia sada a ma ju viacero Puma timov - BVB, City napriklad. Dost zle.

Reagovat
guzman

Reagovat
smazaný uživatel

mne sa pacia asi si ho kupim

Reagovat
Kaka14

Krunic a Castillejo super nasadenie, uplne zmenili druhý polcas

Po tomto zápase si zase nie som istý či by mali odísť, či si to skôr nezaslúžia hráči, ktorí sú len na hosťovaní

Reagovat
Rox

Krunič odejít musí, nesedí nám do systému a po jednom slušným zápase se na tom nic nezmění. Jen to chce někoho na CAM ještě. Castillejo si tímhle zápasem řekl o víc prostoru aspon z lavičky. Saele je poslední zápasy směrem dopredu fakt marnej. Snad vyzkouší Pioli křídla Leao, Rebič. Klidně bych tam viděl Castilleja další zápas při zranění Rebiče napravo.

Reagovat
smazaný uživatel

Krunic nepojde je univerzal akeho Pioli potrebuje

Reagovat
smazaný uživatel

1 lastovicka leto nerobi...

Reagovat
Furia Ceca

Doufal jsem, že AC ztratí (ostatně chci, aby AC ztrácelo tak dlouho, dokud nebudou za náma ), ale za ten obrat v 2. poločase velkej respekt Rodí se tam velkej tým, tak snad to nerozprodaj...

Reagovat
Milan.B

No no

Reagovat
Morgue

nedivím se ti, že sis to přál. Hele uvidíme jak to s tím rozprodejem bude. Nejvíce me zajímá asi prodej Kessieho. Jestli to dopadne nebo ne. Pokud ano, tak jaký to bude mít vliv na tým.

Reagovat
Furia Ceca

Já vám fandím, ale samozřejmě to nemůže být na náš úkor

Kessie, nevím no... Já myslím, že u vás je klíčový udržet tu zálohu Brahim Diaz – Bennacer – Tonalli. Když tihle tři zůstanou, může Kessie jít a ani to nepocítíte. Další klíčovej hráč podle mě je Leao. Tyhle 4 udržet bude podle mě základ.

u toho Diaze to je blbý, no... S tím, co předvádí, si ho Real příští sezónu už nechá.

Reagovat
Largo

Tim bych si nebyl tak jistej. To samy se rikalo u Odegaarda. A jestli je pravda, ze stoji o Pogbu, tak mu stejne nezbyde misto. Pro jeho karieru by bylo nejlepsi zustat v AC a pro AC rovnez.

Reagovat
Furia Ceca

Pogba by se mohl vrátit k nám... Prý by to šlo, Pogbič by se rád do Turína vrátil, ale prý je to podmíněný tím, že se prodají Rabiot s Ramseym (jako oba najednou, ne jen jeden z nich). A tím to asi hasne, protože pochybuju, že by je někdo chtěl... Možná Newcastle.

Taky je otázka, zda Pogba nepodepíše v ManU novou smlouvu, pak bychom my i Real měli útrum.

Ale zpátky k Diazovi: já se obávám, že i kdyby ho Real nechtěl, tak stejně si ho v létě stáhne zpátky a obratem ho prodá za balík jinam. Proč by ho měl pouštět AC za "drobný", když ho může prodat do Tottenhamu nebo PSG za 60, 70 mega.

Reagovat
Largo

Je otazka, jak velkou roli v tom bude mit sam hrac. A pokud by se AC zase dostalo do LM, popripade v ni neco uhralo uz ted, tak financne na tom nebudou vubec spatne (a to nepocitam podle me jisty odchody Kessieho s Castillejem.)

Reagovat
smazaný uživatel

asi tazko kedze hostovanie je na 2 roky...

Reagovat
Furia Ceca

No ale on už druhým rokem hostuje...

Reagovat
CubONE

Nie, je na hostovani do 22/23.

Reagovat
Largo

Naopak si myslim, ze to budou casem zkvalitnovat. Maldini a Massara delaj dlouhodobe skvelou praci. Stejne jako Pioli ostatne. Ten tym porad nema nejaky superhvezdy, ale zvlada to perfektne nasazenich, hladovosti, taktikou atd.

Reagovat
Furia Ceca

Dobrou práci odvádějí, ale poslední slovo má vždy majitel. A ten má jedinej zájem – AC výhodně prodat. A když se jim to dlouhodobě nedaří, můžou se chtít hojit prodejem hráčů. A Maldini a spol. s tím nic neudělají.

Reagovat
Largo

O zajmech majitele nic nevim, to je fakt.

Reagovat
milanista9

Majitel hodlá AC prodat potom co ho finančně stabilizuje, protože by tak zadluženej klub nikdo nekoupil. Až na Číňany, kteří ho ale utopili ještě víc.

Reagovat
lnterista

Co Icardi zpět? Je někdo pro?

Reagovat
smazaný uživatel

okrem Wandy asi nikto

Reagovat
Jkb

Wanda ho opustila, prý ji podváděl tak se teď o víkendu sbalila a s dětma odjela z Paříže.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
10

s kým? s Maxi Lopezem?

Reagovat
Milan.B

Štúril by som do nej

Reagovat
DelPiero137

Vymenil za mladsi, zachovalejsi model?

Reagovat
10

"You ruined another family for a(nother) w****"

karma je svině...

Reagovat
stuff

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
JuveGrandeAmore <3

Tak tak to a(nother) tam presne k nej sedi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To vyřeší společná dovolená. Tentokrát by mohli jet třeba s Lautarem.

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
lnterista

Reagovat
The Krupy

Lazio

Reagovat
The Krupy

Lazio

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Furia Ceca

3 body, ale... strašná holomajzna. Ještě větší než s Turínem – a to je co říct A za týden derby s Interem

Reagovat
Nuno čomes

No my jsme taky v prdeli

Reagovat
Largo

Takhle slabej Juventus jsem už dlouho neviděl. O to větší škoda, že ho ty šmatláci nedokázali porazit.

Reagovat
Lech

Juventini nasrani za vyhru 1:0, rimani nasrani ze jsme neporazili slabe jj. Ale nikdo nezmini, ze jsme hrali uplnou sracku na nahodu a realne jsme nebyli v nicem lepsi. Nevadi, cerni kone SA pokracuji dal za Scudettem

Reagovat
10

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Largo

Jo, souhlasím. Naše ofenzivní snažení bylo skoro až nedůstojný.

Reagovat
10

Špatný, zlý a ošklivý...ale za 3 body

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo Allegri už tomu dává řád, přesně takhle Juve hrálo před jeho odchodem, pragmatičnost za tři body. konecneeeee grazie míster Allegri.

Reagovat
Lech

celkem v suchym triku jste nas smazli

Reagovat
smazaný uživatel

Ale h... Úroveň zápasu komická. Ale mě to nevadí, radši budu sledovat výhry 1:0 než jakože útočnou hru jako pod Sarrim, Pirlem která k ničemu nevedla. Tyhle výhry mě vrací 4 roky nazpět.

Reagovat
Largo

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
DelPiero137

Neviem ci to myslis Ironicky ale mali sta dost slubnych sanci. Zaroven aj nasi zahodili vela tutoviek alebo uplne posrali nadejnu akciu.

Reagovat
Largo

To by mě zajímalo, jaký "tutovky" si Juve vypracovalo.

Reagovat
Furia Ceca

Bernardeschiho nůžky s dorážkou Keana. + Bernardeschiho střela těsně vedle tyče. Víc si taky nevybavím.

Reagovat
Largo

Jo, ty dvě, to byly šance, ale že bych třeba Bernardeschiho střelu metr vedle nazval tutovkou....i když střela to byla krásná, to bez debat.

Reagovat
Furia Ceca

Jj, tutofkou bych nazval jen tu Keanovu dorážku.

Reagovat
Largo

To jo, tohle nedat, to je skoro jak Veretout penaltu

Reagovat
Lech

Sance byly, ale az na tu penaltu vsecko takova holomajzna na nahodu, ale tak zas rozumim ze jsme nehrali se Spezii. Po tom obdrzenem golu jste se zatahli, a dost tomu pomohlo i zraneni Zaniola, protoze verim ze by tu Chieliniho stranu dokazal vetrat vic nez Mikhi...ale nic moc jste nam ve vysledku nedovolili, max Veretout jak zkousel z 30m

Reagovat
DelPiero137

Vidim to viac menej podobne. Boji tam nebezpecne strely/nabehy z vasej strany, napriek tomu ze ked sme branili tak hlboko, vo velkom pocte. Co sa tazko prekonava.

Na druhu stranu sme tam mali vela zbytocnych a nevynutenych strat z ktory ste mali nebezpecne kontry. Ak by Chiello nespadol, tak tu nemame ani tu penaltu. Rovnako Cuadrado tam niekolko krat uplne zbytocne svojou laxnostou/neschoponostou stratil loptu a bol z toho protiutok do otvorenej obrany. Co ma este viac serie, ze strati loptu, tempom lenochoda sa zvali na zem a caka ze mu piskne faul. Pritom faul ani naznakom a miesto aby vyskocil a sprintoval spat tak tam skusa na zemi nieco ako spomaleny film. Ten chlapec ma zacina velmi srat

Nato ze nam chybali niektore opory to nebol zly zapas z nasej strany.

Reagovat
stuff

Reagovat
smazaný uživatel

AC i SSC nám dobře utekli, věřím že se oba časem zadrhnou. Teď si neudělat (další) ostudu v LM.

Forza Inter!

Reagovat
Coniglio

Vole Venezia

Keď sa udržia, kupujem triko

Reagovat
Csaplárova past

Jak s tolika vstřelenými góly může Inter ztrácet 7 bodů na čelo? Ta jejich obrana musí být dobrý chaos ..

Reagovat
smazaný uživatel

Doma s Bolognou nasázeli šest gólů, jinak dvě plichty a jedna porážka. Co na tom nechápeš?

Reagovat
Dejwa

Je to hrozný ten počet inkasovaných gólů

Reagovat
smazaný uživatel

na druhej strane obrana Neapola, 8 zapasov a len 3 goly. Kalab dló...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ono taky s kým hráli. Poslední dva zápasy z jejich strany rozhodně nebyly přesvědčivé a jsou zdviženým prstem. Pro Neapol přijde velká zkouška mezi 21.11. a 5.12., tyhle dva týdny ukáží, jak hodně jsou připravení na boj o titul - Inter, Lazio, Sassuolo, Atalanta a navrch Spartak Moskva.

Reagovat
smazaný uživatel

Sassolu niesu co byvali posledne sezony, na Spartak sa mozu vysrat ako na celu EL...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele