Premier League - souhrn 8. kola: Chelsea se vrátila do čela

16.10.2021, 15:24, aktualizováno 18.10.2021, 22:56
Komentáře a souhrny
Harry Kane (© AFP)
Chelsea zvítězila na půdě Brentfordu a vrátila se na první místo. Liverpool podal velmi dobrý výkon a v poklidu si dokráčel pro vysokou výhru na půdě Watfordu. Londýnský klub inkasoval pět branek, tři z nich si na své konto připsal Firmino. Manchester City si poradil s Burnley, United naopak jedou s prázdnou z Leicesteru. Nic nemá ani Aston Villa, která začala slavit výhru až příliš brzy. Newcastle podlehl Tottenhamu a zůstává v sestupovém pásmu...

Arsenal FC - Crystal Palace 2:2

18.10.2021 21:00

Góly: 8. Pierre-Emerick Aubameyang, 90+5. Alexandre Lacazette - 50. Christian Benteke, 73. Odsonne Édouard

Fotbalisté Arsenalu remizovali v osmém kole Premier League s Crystal Palace 2:2. Kanonýry sice poslal z kraje duelu do vedení Aubameyang, hosté ale poté skóre zásluhou Bentekeho a Edouarda otočili, a tak se v závěru musel trefit Lacazette.

Hosté se sice v osmé minutě ubránili rohovému kopu, brzy poté však inkasovali. Nicolas Pépé si na pravé straně vyměnil míč s Tomijasuem, pak jeho střelu ke vzdálenější tyči brankář Guaita vyrazil, Pierre-Emerick Aubameyang však přesným volejem dorazil míč do sítě.

Po pětatřiceti minutách měli hosté možnost na srovnání. Tyrick Mitchell se protáhl po levé straně pokutového území, pak připravil zajímavou palebnou pozici pro Edouarda, ten ale dostal přihrávku mírně za sebe, míč si tak ještě musel připravit, pak branku přestřelil. Ještě jednu možnost pak měli Orli ve třetí nastavené minutě první půle. Milivojevićův centr byl Gabrielem odhlavičkován ke Gallagherovi, jenž se opřel do parádního voleje, ještě lepším zákrokem ale Aaron Ramsdale vyrazil míč na další roh, který už se nekonal, neboť rozhodčí Dean ukončil první poločas.

Domácí fotbalisté však byli v 50. minutě ještě v kabině, protože Crystal Palace vyrovnalo. Thomase Parteyho při převzetí přihrávky od Tomijasa obral o míč Jordan Ayew, Christian Benteke se pak rozběhl do otevřené domácí obrany a prudkou přízemní střelou nedal Ramsdaleovi šanci zasáhnout.

Za chvíli mohlo být pro domácí ještě hůře. Edouard potáhl míč k pokutovému území Arsenalu, pak se balón s trochou štěstí odrazil k Ayewovi, jenž pálil prudce pod břevno, ovšem na střed branky a Ramsdaleovi se tak povedlo vyrazit míč nad branku. V 72. minutě se zase musel činit hostující gólman. Aktivní Lacazette se dostal ke střele mezi hostujícími zadáky, jeho střelu ke vzdálenější tyči ale bravurním zákrokem vyrazil Vicente Guaita.

V 73. minutě se však Eagles podařilo vývoj duelu zdárně otočit. Po ubráněném rohu Gallagher obral o míč Lokongu, pak právě mladý reprezentant do 21 let rozjel rychlý brejk, míč se přes Oliseho dostal k Odsonnemu Edouardovi, jenž se trefil přesně pod břevno a poslal svůj tým do vedení.

Kanonýři si samozřejmě připravil na závěr mohutný tlak. Pépého centr Lacazette v 87. minutě prodloužil ke vzdálenější tyči, kde byl naprosto osamocený Tierney, jenž prudkou ránou do břevna málem zboural hostující branku. V 95. minutě už to však francouzskému útočníkovi ve službách Arsenalu vyšlo. Pépého roh byl odvrácen zpět k němu, druhý centr hráče z Pobřeží Slonoviny se odrazil k Whiteovi, jehož tečovanou střelu Guaita na brankové čáře vykopl, Alexandre Lacazette však dokázal dorazit míč do sítě a vyrovnat na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Tottenham Hotspur 2:3

17.10.2021 17:30

Góly: 2. Callum Wilson, 89. Eric Dier (vl.) - 17. Tanguy Ndombélé, 22. Harry Kane, 45+3. Heung-min Son

V Newcastlu se pod drobnohledem nových majitelů klubu odehrála dramatičtější bitva, než by si kdokoli přál. Vedle hlavního dění na hřišti totiž došlo ke vzruchu také v ochozech, kde zkolaboval jeden z fanoušků. Naštěstí vše dobře dopadlo a zápas se mohl do hrát až do konce, po němž se z bodů nakonec radoval hostující Tottenham.

"Spurs" si sice připsali důležitou výhru, konečný výsledek nicméně tentokrát ustoupil do pozadí. Všichni příznivci kopané totiž pořád mají v živé paměti záběry z letního mistrovství Evropy, kdy o život bojoval dánský záložník Christian Eriksen. I tentokrát se naštěstí hrdiny okamžiku stali včas přivolaní doktoři.

Samotný duel na trávníku pak ovládli hosté z Londýna, kteří přitom velmi rychle prohrávali. Již ve druhé minutě totiž dovolili nacentrovat z pravé strany Manquillovi, na jehož pas si naskočil Wilson, který rozveselil většinu St. James' Parku. Vedení však Newcastlu vydrželo sotva čtvrhodinu. V 17. minutě se na zteč vydal Ndombélé, jenž perfektním obstřelem nedal šancí brankáři "Magpies" Darlowovi.

Za dalších pět minut už se Tottenham ujal vedení. Højbjerg vyhledal za obranou domácích nabíhajícího Kanea a ten přehodil Darlowa. Radost Spurs sice na chvíli pokazil asistent rozhodčího signalizující ofsajd, avšak technologie VAR postavení mimo hru neshledala. Kane se tak dočkal první branky v sezoně.

Ve 39. minutě mohl vedení hostů navýšit Lucas, po rohovém kopu však hlavičkoval do břevna. Krátce poté se odehrálo již zmíněné drama na tribunách, kvůli němž sudí Marriner střetnutí na několik minut přerušil. Návrat na trávníky vyšel lépe Spurs. Ve čtvrté minutě nastavení první půle vyslal Lucas kolmici na Kanea, ten před bránou našel Sona, který už snadno uklidil míč do odkryté poloviny brány.

Po změně stran se dlouho nezdálo, že by Newcastle měl ještě zabojovat alespoň o remízu. Tottenham naopak diktoval tempo hry a Darlow se musel mít nadále na pozoru. Magpies navíc příliš nepomohl střídající Shelvey. Ten za necelých 25 minut svého pobytu na hřišti viděl dvě žluté karty a po předčasném odchodu do kabin oslabil mančaft v černo-bílých dresech.

Přesto domácí dokázali v deseti hráčích snížit. Standardní situaci Newcastlu z 89. minuty totiž do vlastní brány nešikovně nasměroval Dier. I tak Tottenham nakonec uhájil vítězství.

Více informací k zápasu

Everton FC - West Ham United 0:1

17.10.2021 15:00

Góly: 74. Angelo Ogbonna

Utkání plné nepřesných či zablokovaných střel nakonec rozhodl jediný přesný zásah. Šťastný střelec Angelo Ogbonna zajistil ve druhém poločase vítězství West Hamu na půdě Evertonu. Zatímco hosté z Londýna potvrdili, že se jim na hřištích protivníků daří, domácí Toffees okusili hořkost porážky v Goodison Parku vůbec poprvé v ročníku.

Zprvu se obě mužstva jen zastřelovala. V 11. minutě pálil příliš vysoko hostující Benrahma, na druhé straně si o šest minut později nevedl lépe Doucouré. V následujících minutách několikrát vznikl závar v pokutových území, avšak gólmani Pickford s Fabiańskim dál pečlivě strážili své svatyně.

Po půlhodině hry se do zakončení opět dostal Doucouré, jeho hlavička ale proletěla vedle tyče do zámezí. Hned z protiakce se Pickford vytáhl proti střele Bowena, na dorážku Součka už sice nedosáhl, jenže český záložník se nacházel v ofsajdu a jeho branka tedy neplatila. Ve 40. minutě nechali zadáci Evertonu moře prostoru pro Fornalse, ten však komfortu nevyužil a z nadějné pozice pálil nepřesně. Vzápětí dopadla ještě hůř střela ukvapeného Antonia.

Sedm minut po změně stran načechral Townsend míč na hlavu Rondóna, ten však podobně jako Doucouré v první půli těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Pověst Toffees příliš nezlepšili ani Coleman s Iwobim, kteří rovněž marně hledali bránu West Hamu. V 73. minutě už Rondón dostal do akce Fabiańskiho, ten nicméně snadno ukryl balón ve svých rukavicích.

Odpověď hostů byla nečekaně smrtící. Na rohový kop si na přední tyči naskočil Ogbonna, jenž zaskočil Pickforda a konečně rozvlnil síť. Vítězství celku z Londýna mohl ještě pojistit Bowen, toho však Pickford v 89. minutě vychytal. Everton se ale na odpověď nezmohl a v Premier League prohrál podruhé v sezoně.

Více informací k zápasu

Brentford FC - Chelsea FC 0:1

16.10.2021 18:30

Góly: 45. Ben Chilwell

Chelsea nakonec navzdory drtivému tlaku Brentfordu ubránila hubenou výhru 1:0 a i nadále se udržela na prvním místě. Hosté ale nepodali dobrý výkon, v samotném zápase si vypracovali jen jednu jedinou pořádnou šanci a nebýt skvělého výkonu brankáře Mendyho, odjížděli by z půdy nováčka zklamaní. Naopak domácí ukázali, že se v Premier League skutečně nemusí nikoho bát a vyrovnanou partii mohou odehrát s každým.

První půle mnoho fotbalové krásy nenabídla, Chelsea sice kontrolovala hru, do vyložených příležitostí se ale nedostávala. V úvodní desetiminutovce se do zajímavé pozice dostal útočník Werner. Už se zdálo, že bude v pokutovém území zakončovat ve výhodné pozice, jenže možnost ke skórování mu rychlým návrat vzal obránce Pinnock. Naopak na druhé straně vyhrál právě Pinnock důležitý hlavičkový souboj ve vápně Chelsea, přiklepl míč Mbeumovi a ten pálil zblízka do tyče. Chelsea se až do čtyřicáté minuty zmohla jen na pár nepříliš nebezpečných pokusů zpoza pokutového území, pak ale zničehonic udeřila. Centrovaný míč v podání Azpilicuety ještě dokázala obrana domácích před dotírajícím Lukakuem odvrátit, na hranici velkého vápna si ale míč našel osamocený Chilwell a parádní ranou otevřel skóre duelu.

V druhém dějství mohl skóre navýšit útočník Lukaku, ke kterému doputovala zblokovaná střela Wernera, belgický hrot však ve výhodné pozici z pěti metrů vysoko přestřelil. Asistent rozhodčí sice ofsajd nemával, jak ale ukázal opakovaný záběr, branka by s největší pravděpodobností stejně neplatila.

Poslední dvacetiminutovka pak přinesla strhující podívanou, ve které domácí Brentford jasně kraloval a vytvářel si šanci za šancí. Nejprve pálil po dlouhém autovém vhazování Toney, jeho ránu však Mendy bravurně vyrazil. O chvíli později se do vyložené příležitosti dostal Mbeumo, jenže tváří tvář Mendymu nastřelil znovu jen tyč. V závěrečné desetiminutovce se po centru Toneyho dostal do velké šance Ghodos, jeho ránu však Mendy zablokoval, zatímco dorážku pro změnu z brankové čáry vykopl stoper Chalobah.

V nastaveném čase pak přišel ještě jeden infarktový moment - po centru Pinnocka míč doputoval až k Norgaardovi, který vystřihl parádní nůžky, které Mendy s vypětím všech sil vytlačil na roh a udržel tak pro Chelsea těsnou a nezaslouženou výhru 1:0.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Wolverhampton Wanderers 2:3

16.10.2021 16:00

Góly: 48. Danny Ings, 69. John McGinn - 80. Romain Saïss, 86. Conor Coady, 90+5. Rúben Neves

Po bezgólové první půli asi málokdo čekal, co se ve Villa Parku spustí po přestávce. Domácí tam zásluhou Ingse a McGinna šli do dvougólového vedení, nicméně po osmdesáté minutách hry zaveleli hosté k obratu, který se jim díky brankám Saisse, Coadyho a Nevese povedl.

Během první půle měli Lions více ze hry, nicméně k vidění byly za celou dobu jen dva výraznější momenty, po jednom na každé straně. Nejprve po McGinnově skvělém pasu Ingse ještě lepším zákrokem vychytal Sá, zanedlouho pak Traoré obešel čtyři soupeře a z půlky hřiště se dostal až do vápna, odkud ale nevyslal zrovna nejpovedenější střelu.

Po přestávce už se rozpoutaly gólové hody. Hned po dvou minutách se zopakovala souhra z první půle, když McGinn z pravé strany odcentroval na Dannyho Ingse, jehož hlavička na vzdálenější tyč se ukázala být nad brankářovy síly. Po třech čtvrtinách utkání se Johnu McGinnovi dostalo zasloužené odměny za jeho kreativní schopnosti. Po Watkinsově střele se dostal k odraženému balónu, jenž přízemní ranou poslal mezi tři tyče.

Jenže pokud si domácí hráči mysleli, že rázem mají body v kapse, ukázalo se, že jsou na omylu. Wolves začali vystrkovat růžky v osmdesáté minutě. To se ujala velmi pohledná akce, kdy si Podence v pokutovém území naběhl na přihrávku za obranu. Následně ještě předložil do malého vápna k Romainu Saissovi, jenž ve skluzu dopravil míč do sítě.

O pět minut později inkasovala Aston Villa z obdobné situace, jen tentokráte se místo po zemi hrálo vzduchem. V závěru této akce Dendonckner našel v podobném prostoru, z jakého předtím skóroval Saiss, Conora Coadyho. Pro toho už nešlo o náročný úkol.

Dovršení obratu si Vlci nechali až na samotný závěr, do páté minuty nastavení. Pomohla jim notná dávka štěstí, přímý kop Rubéna Nevese by asi gólman měl, nicméně hráči ve zdi srazili balón do Martínezova protipohybu a ten tak nerušeně proskákal až do sítě.

Více informací k zápasu

Leicester City - Manchester United 4:2

16.10.2021 16:00

Góly: 31. Youri Tielemans, 78. Çağlar Söyüncü, 83. Jamie Vardy, 90+1. Patson Daka - 19. Mason Greenwood, 82. Marcus Rashford

Rudí Ďáblové od 19. minuty vedli, když se krásnou ranou prosadil Greenwood. Na jeho zásah ale zareagoval ve 31. minutě Tielemans, který využil chyby hostující defenzivy. V druhém poločase se strhla skvělá ofenzivní podívaná. V 78. minutě poslal domácí do vedení Söyüncü ale jen o čtyři minuty později srovnal Rasfhord. Vítězný zásah na 3:2 si však hned v 83. minutě připsal Jamie Vardy a výhru Foxes pečetil v 91. minutě střídající Daka. Leicester tak postoupil na 11. příčku. Naopak United spadli na šesté místo tabulky a mistrovské ambice se jim začínají rozplývat.

Oba trenéři udělali před utkáním několik změn v sestavách oproti předchozímu ligovému kolu. Na straně United se vrátil na post stopera Maguire, jeho nového parťáka Varaneho naopak trápí zranění z reprezentačního zápasu. Dále Solskjaer zcela překopal složení defenzivnějších záložníků, kde místo McTominaye a Freda nastoupil Pogba a Matič. Právě pozice CM, kteří se mají starat o rozehrávku a vypomáhat obraně je achillovou patou Rudých Ďáblů. Na svou pozici na hrotu se také vrátil Cristiano Ronaldo, který trochu překvapivě nehrál od začátku v utkání s Evertonem. Oleho protějšek Rodgers se tentokrát vytasil s formací se třemi stopery, kde vedle sebe nastoupili Söyüncü - Evans - Amartey. Ofenzivu měla obstarávat tradiční dvojice Vardy - Iheanacho.

O něco aktivněji začali domácí, kteří trpělivě kombinovali a drželi míč na svých kopačkách. První gól ale zaznamenali hosté. V 19. minutě se Greenwood bleskurychle uvolnil na hranici vápna a famózní ranou vymetl levou šibenici - 1:0.

Foxes se ihned snažili o vyrovnání, ale Vardyho slabou střelu De Gea v pohodě lapil a Pereirův pokus na vzdálenější tyč z 27. minuty jen těsně minul cíl. O čtyři minuty už ale domácí srovnali! United poněkolikáté v sezóně spáchali hrubku při rozehrávce, pomalého Maguirea předskočil Iheanacho a po jeho pasu napálil Tielemans míč z voleje naprosto nechytatelným obloučkem k zadní tyči - 1:1. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, ale k výraznější šanci se ani jeden z celků nedostal.

Druhá půle se nesla ve znamení nepřesností a bezpečných kombinací bez náznaku větší brankové příležitosti. Až v 65. minutě se ve výborné pozici v malém vápně zjevil Greenwood. Schmeichel ale bravurně přečetl situaci a Angličana vychytal. V 76. minutě byl blízko své druhé trefě v utkání Tielemans, který využil velké díry v obraně United a z hranice vápna poslal pumelici na hostující branku. De Gea ale hosty podržel a jeho pokus vyrazil na tyč.

Od té doby se strhla na hrací ploše fantastická ofenzivní podívaná. V 77. minutě přišel na hřiště domácí Daka a už o minutu později prověřil pozornost hostující gólmana. O minutu později však šli Foxes do zaslouženého vedení. Daka se po rohovém kopu dostal ke střele, kterou skvělý De Gea reflexivně vykopl. Jeho obrana mu nicméně nepomohla a Söyüncü bez problému dorazil míč do sítě - 2:1.

Trenér Solskjaer na nepříznivý vývoj reagoval posílením útoku a na plac poslal Lingaarda a Mc Tominaye. V té době už byl na hřišti i Marcus Rasfhord, který v 82. minutě spasil Rudé Ďábly. Lindelöf nádherným obloučkem našel nabíhajícího anglického útočníka a ten v úniku prostřelil Schmeichela - 2:2.

Jenže radost hostů zmrazil hned o minutu později fantom anglických trávníků Jamie Vardy. Do bleskurychlé akce Lišek se zapojil Castagne, který na poslední chvíli prostrčil míč na levé straně na Péreze. Bývalá hvězda Newcastlu si skvěle počkala na ideální moment a její zpětnou přihrávku neomylně napálil do sítě Vardy - 3:2.

Místo snahy hostů o vyrovnání ale diváci sledovali zmatky v obraně United, kterou držel jen fantastický De Gea. Ten v 86. minutě vychytal Péreze, nicméně v 91. minutě počtvrté kapituloval. Tielemansův centru do vápna propadl děravou defenzivou Manchesteru na zadní tyč, kde míč bezpečně uklidil Patson Daka, pro kterého to byl první zásah v dresu Foxes - 4:2. Famózní zápas tak skončil zaslouženou výhrou domácích Lišek.

Více informací k zápasu

Manchester City - Burnley FC 2:0

16.10.2021 16:00

Góly: 12. Bernardo Silva, 70. Kevin De Bruyne

Manchester City si nakonec poradil s Burnley po výsledku 2:0, byť vítězství se určitě nerodilo lehce. Domácí si sice vypracovali řadu šancí, nicméně jim poněkud haprovala defenziva a hosté si vypracovali také několik možností, které by kvalitnější soupeř s velkou pravděpodobností dokázal potrestat. Pep Guardiola tak určitě nebude s výkonem stoprocentně spokojen, těšit ho ale rozhodně mohou tři získané body.

Citizens do utkání vstoupili velmi aktivně a již po čtyřech minutách pálil aktivní Mahrez, s jeho střelou si ale Pope poradil. Po dvanácti minutách hry ale poprvé kapituloval - po hezké kombinaci mezi Cancelem a Bernardem Silvou našel druhý jmenovaný volného Fodena, jehož střelu ještě Pope s vypětím všech sil vyrazil, ovšem pouze ke zcela osamocenému Bernardu Silvovi, který zblízka snadno skóroval. Pojistku mohl o chviličku později přidat po pasu De Bruyneho volný Cancelo, ten ale nastřelil pouze hostujícího brankáře.

Z ničeho nic tak mohlo udeřit na druhé straně - záložník Westwood vyslal do úniku útočníka Corneta, který v osobním souboji přetlačil Cancela, jenže tváří v tvář Edersonovi neuspěl a následnou dorážku vyslal vysoko nad. Do poločasu si hosté připravili ještě jednu příležitost, když se centr Corka dostal na kopačku Brownhilla, ten ale z osmi metrů nezamířil mezi tři tyče. Do poločasu se ještě o slovo přihlásil Sterling, jeho zakončení z voleje však před brankářem zastavil jeden z hostujících stoperů.

Na začátku druhého dějství se pas De Bruyneho dostal až k Bernardu Silvovi, jehož pokus o obstřel však nedopadl vůbec slavně. Portugalský záložník ovšem zůstával i nadále velmi aktivní a po jeho zpětné přihrávce se v tutovce ocitl Mahrez, místo umístění však volil sílu a balón poslal nad. Citizens si tu a tam neodpustili nepřesnost v rozehrávce, po jedné takové se balón odrazil k Barnesovi, který se ocitl uvnitř pokutového území zcela sám - v nadějné situaci ovšem tak trochu zpanikařil a zvolil slabou střelu, kterou Edersonovi žádné vrásky na čele nepřidělal.

Definitivní rozuzlení zápasu tak přišlo dvacet minut před koncem, to si odražený míč našel v pokutovém území záložník De Bruyne, na nic nečekal a pohotovou a prudkou ranou nedal brankáři Burnley sebemenší šanci na reakci. Zbytek utkání už si celek Pepa Guardioly bez větších problémů pohlídal a do tabulky si připsal další tři body.

Více informací k zápasu

Norwich City - Brighton & Hove Albion 0:0

16.10.2021 16:00

Góly: -

Norwich City remizoval v utkání osmého kola Premier League s Brightonem 0:0. Statistiku držení míče sice ovládli hosté, na střely to však bylo vyrovnané.

Neal Maupay ve 22. minutě při pokusu obejít brankáře lehce škobrtl o Tima Krula a Brighton si žádal penaltu. Sudí se radil s kolegou u videa, Krul však nakonec podle rozhodčích ve vápně nefauloval. Pokutový kop se tedy nekopal. Ve 35. minut byl Brighton blízko vedoucí brance. Leandro Trossard vyslal uvnitř pokutového území krásný křižný volej levačkou. Tim Krul hezkou ránu konečky prstů vytěsnil na břevno.

Chvíli před koncem první půle byli domácí blízko vedoucího gólu. Robert Sánchez vyběhl daleko ze šestnáctky, kde prohrál souboj s Joshem Sargentem. Ten tak střílel z pravé strany po zemi do opuštěné branky. Do zakončení ale trestuhodně nevložil patřičnou razanci, sprintující Shane Duffy ještě na cestě do branky stačil míč odkopnout.

V 64. minutě Max Aarons vysunul průnikovou přihrávkou na pravou stranu velkého vápna Teema Pukkiho. Ten před vybíhajícím brankářem dloubl míč těsně vedle pravé tyče. Deset minut před konce pak Norwich podnikl rychlý protiútok. Pukki už byl téměř před Sánchezem, na poslední chvíli ho perfektním a čistým skluzem připravil o střelu Daniel Burn.

Noriwich je se dvěma body poslední, Brighton je na čtvrté pozici.

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leeds United 1:0

16.10.2021 16:00

Góly: 53. Armando Broja

Southampton porazil v zápase osmého kola Premier League Leeds United 1:0. Duel na začátku druhého poločasu rozhodl Armando Broja.

V 18. minutě se po rohovém kopu k hlavičce dostal Broja, který nezakončil vůbec špatně. I tak ale nějaký ten metr chyběl. O dvě minuty později přišla další zajímavá šance domácího celku po rohovém kopu. Znovu hlavičkoval Broja a tentokrát nechybělo mnoho. Obrana Leedsu se začala pod tlakem domácích prohýbat.

Po půlhodině hry to byl znovu Broja, který si řekl na hranici vápna o míč, dostal jej a vypálil z levé strany. Meslier dokázal úspěšně zasáhnout a míč vyrazit. A tak se domácí dočkali až v 53. minutě. Rychlá akce totiž přinesla úvodní gól utkání. Saints se dostali do přečíslení, které vyřešil Redmond přihrávkou na Armanda Broju a ten dokázal s přehledem vstřelit svůj první gól v Premier League. Oslava vstřelené branky byla ze strany Albánce velice divoká, až musel být následně ošetřován. Po krátké pauze se však vrátil na hřiště.

V 69. minutě však přišla nenápadná akce a Leeds byl velmi blízko vyrovnání. James se dostal za obranu soupeře, překonal i McCarthyho, jeho oblouček ale proletěl jen kolem tyče.

Southampton má po výhře sedm bodů a je patnáctý. Leedsu patří sedmnácté místo.

Více informací k zápasu

Watford FC - Liverpool FC 0:5

16.10.2021 13:30

Góly: 9. Sadio Mané, 37. Roberto Firmino, 52. Roberto Firmino, 54. Mohamed Salah, 90+1. Roberto Firmino

Jednoznačnou záležitostí bylo osmé utkání Liverpoolu v této sezoně Premier League. Na hřišti Watfordu řádilo útočné trio, po hattricku Firmina a dalších brankách Maného se Salahem skončilo utkání výsledkem 0:5.

Hornets nastoupili v rozestavení se třemi stopery. Před Fosterem operovali Cathcart, Troost-Ekong a Rose, na krajích obrany pak Kiko a Masina. Křídelní pozice patiřli Kuckou se Sarrem, střed pole pak Dennisovi a Sissokovi. Na hrotu dostal důvěru Cucho.

Jürgen Klopp při Alissonově indispozici postavil mezi tři tyče Kellehera a před něj defenzivu ve složení Alexander-Arnold, Matip, van Dijk a Robertson. Zálohu utvořili Milner, Henderson a Keita, před nimiž se představilo hvězdné trio Salah, Firmino, Mané.

Na úvodní trefu se čekalo jen do deváté minuty. To na pravé straně udržel Salah balón a famózní křížnou přihrávkou připravil míč na kopačku Sadiovi Manému. Ten z prvního dotyku poslal balón podél Fostera do sítě. O necelou půlhodinu později udeřili Reds podruhé. Tentokráte si Milner narazil o Maného a připravil pro Roberta Firmina snadnou úlohu - Brazilci stačilo z metru doklepnout do odkryté klece.

Ještě před odchodem do šaten mohl navýšit vedení Keita, nicméně jeho pokus skončil na břevně a další góly tak padaly až po přestávce. Ve dvaapadesáté minutě Robertsonovu přihrávku zastavil Cathcart ve skluzu tak, že poslal míč na gólmana. Ten sice kulatý nesmysl vyrazil, nicméně jenom k dobíhajícímu Robertu Firminovi, pro nějž ani tentokrát nebylo skórování velkým problémem.

A jen o pár desítek sekund později začalo být domácím jasné, že mají co do činění s výpraskem. Ve vápně se totiž i proti trojici protihráčů uvolnil Mohamed Salah, který po zasekávačce přesným obstřelem zvýšil na 0:4. Podobným způsobem mohl dvacet minut před koncem korigovat Cucho Hernández, tomu ovšem pár centimetrů od úspěšného zakončení chybělo. Neuspěl následně ani Sarr, jehož zajímavou ránu horko těžko zastavil Kelleher.

Pověstného "bůra" a také svůj hattrick završil v první minutě nastavení Roberto Firmino. Do pokutového území pronikl Williams, jenž připravil balón do podobné pozice jako v úvodu Milner. Firmino tak slíznul smetanu i potřetí a své střelecké konto v této sezoně tak zečtyřnásobil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC861116:319
2.Liverpool FC853022:618
3.Manchester City852116:317
4.Brighton & Hove Albion84318:515
5.Tottenham Hotspur85039:1215
6.Manchester United842216:1014
7.West Ham United842215:1014
8.Everton FC842213:914
9.Brentford FC833210:712
10.Wolverhampton Wanderers84048:812
11.Leicester City832313:1411
12.Arsenal FC83237:1211
13.Aston Villa831412:1210
14.Crystal Palace815210:138
15.Southampton FC81436:107
16.Watford FC82157:157
17.Leeds United81347:156
18.Burnley FC80355:133
19.Newcastle United803510:193
20.Norwich City80262:162

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (772)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele