Hlavní obsah

Slavia se po derby zvedla a slaví výhru! Baník i Bohemka padly

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce remizovali v sobotním utkání 11. kola první ligy s Českými Budějovicemi 2:2. Domácímu favoritovi zajistil bod dvěma trefami kanonýr Doležal. Baník Ostrava doma podlehl Slovácku 1:2 a Mladá Boleslav sice prohrávala po hodině hry s Bohemians, ale nakonec Klokany rozstřílela poměrem 4:1. Slavia v závěrečném duelu sobotního programu porazila Liberec 3:1. Za poražené skóroval Miroslav Stoch, jako bývalý slávista však svůj zásah neslavil. Mistři se po prohře v derby se Spartou vrátili na vítěznou vlnu a v tabulce poskočili na druhé místo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Kuchta se postaral o druhou branku Slavie

Článek
Fotogalerie

Jablonec remizoval doma s Českými Budějovicemi 2:2. Skóre zápasu otevřel po čtvrt hodině hry Martin Doležal, hosté však mezi 20. a 23. minutou utkání otočili po trefách Mateje Mršiče a Ondřeje Mihálika. Bod Severočechům zachránil v 78. minutě opět Doležal.

Ostrava prohrála se Slováckem 1:2 a doma nebodovala poprvé po 12 utkáních. Zápas rozhodl v 75. minutě Lukáš Sadílek, jeho spoluhráč Václav Jurečka už v páté minutě otevřel skóre, po půlhodině hry srovnával Daniel Tetour z penalty.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Daniel Holzer ze Slovácka a Jan Juroška z Ostravy.

Tým z Uherského Hradiště v nejvyšší soutěži porazil Baník potřetí za sebou výsledkem 2:1. Slovácko z posledních devíti duelů dokázalo Ostravany porazit posedmé a poskočilo na druhé místo neúplné tabulky. Slezané klesli na pátou příčku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Mladoboleslavská radost v podání dua David Jurásek, Jiří Skalák.

Mladá Boleslav porazila doma Bohemians 1905 po obratu 4:1. Všechny branky padly ve druhém poločase. Pražané vedli zásluhou střídajícího Davida Puškáče, poté však otočili skóre Ewerton a David Jurásek. V závěru se prosadili příchozí hráči z lavičky Daniel Fila a Jiří Skalák z penalty.

Slávisté v minulém kole na Spartě podlehli 0:1, ale hned v následujícím duelu se opět vrátili na vítěznou vlnu. Mistrovský tým s poslepovanou stoperskou dvojicí přežil bez úhony šance Slovanu a sám před půlí udeřil, když se do liberecké sítě trefil Bah.

Obhájci titulu přečkali i šanci Matouška a následně pojistiili náskok, když se prosadil kanonýr Kuchta. Liberec pak poslal do hry exslávistu Stocha a ten po pěti minutách pobytu na hřišti prostřelil brankáře Koláře. Naděje Slovanu na lepší výsledek žila jen chvíli. Naděje Severočechů sfoukl Olayinka gólem na 3:1. Kazem z pohledu Pražanů je další zranění. Odstoupit musel Jakub Hromada, jenž zaskakoval na místě stopera.

Program 11. ligového kola:
Sobota
Jablonec - České Budějovice 2:2
Branky: 15. a 78. Doležal - 20. Mršič, 23. Mihálik
Ostrava - Slovácko 1:2
Branky: 32. Tetour z pen. - 5. Jurečka, 75, Sadílek.
Mladá Boleslav - Bohemians 4:1
Branky: 65. Ewerton, 79. Jurásek, 89. Fila, 90.+4 Skalák z pen. - 61. Puškáč.
Slavia - Liberec 3:1
Branky: 43. Bah, 67. Kuchta, 81. Olayinka - 73. Stoch.
Neděle
16:00 Zlín - Hradec Králové
16:00 Olomouc - Karviná
16:00 Teplice - Plzeň
19:00 Pardubice - Sparta

Reklama

Související témata: