Grand Prix v Bellatoru pokračuje. Přeběhlíci z UFC budou bojovat o šampionský pás a milion dolarů

Grand Prix v Bellatoru pokračuje. Přeběhlíci z UFC budou bojovat o šampionský pás a milion dolarů zdroj: Profimedia

V prestižní organizaci Bellator jsou na programu semifinálové boje turnaje v polotěžké váze. V jednom z nich se potkají dva přeběhlíci z UFC.

Už dnes v noci odstartují semifinálové souboje Grand Prix polotěžké váhy Bellatoru. V prestižním turnajovém pavoukovi je ve hře kromě titulového pásu také prémie jeden milionu dolarů, takže motivace je opravdu veliká. V tomto článku se zaměříme na duel mezi někdejším bojovníkem UFC Ryanem Baderem a jeho bývalým kolegou Corey Andersonem.

Bader v UFC předváděl skvělé souboje a jeho tvrdé údery byly jednu dobu velkým postrachem. I přes skvělé výsledky však stále zůstával v polotěžké váze zastíněný Jonem Jonesem a nikdy nedosáhl duelu o titul. Ten si užil až v Bellatoru, kam přestoupil v roce 2017. Tuto šanci navíc dokázal po pětikolové bitvě s Philem Davisem zužitkovat a těsným vítězstvím  rovnou získal nejcennější trofej.

Šampionský pás držel Bader až do loňského srpna. Nad jeho síly byl ale Vadim Nemkov (účastník druhého semifinále) který ho agresivním a ofenzivním stylem nepustil téměř k ničemu a ve druhém kole ho po sérii úderů poslal k zemi. Američan tuto porážku nesl velice těžce a nyní doufá, že dokáže ve finále svému pokořiteli prohru vrátit.

První krok zvládl, když přebodoval brazilského draka Lyoto Machidu. V semifinále ho teď ale čeká tvrdší oříšek v podobě Coreyho Andersona. Tento excelentní ranař skončil v UFC po porážce s nynějším šampionem Janem Blachowiczem. Nepohodl se totiž tehdy s vedením na podmínkách nové smlouvy a je přesvědčený, že mu tato prohra byla vyčítána o dost více než ostatním bojovníkům.

Corey Anderson vs Yagshimuradov Houževnatý Turkmen na zkušeného Coreyho Andersona nestačil. | zdroj: Profimedia

„Podívejte se na Conora McGregora nebo Jona Jonese. Tihle chlapi dělají chyby téměř denně, ale stejně je plácají po zádech,“ řekl Anderson v rozhovoru pro server theScore. „Je to proto, že jsou hvězdy a vydělávají jim na vstupenkách. Působení v UFC však nebyl žádný přesčas. Dalo mi to hodně věcí a otevřelo mi to dveře k tomu, abych objevil Bellator. Přišel jsem totiž na to, že tu vydělám víc peněz a je tu jiná politika. A můžu se tu chovat jako já.“

To je pro Andersona také největší motivací. Je přesvědčený o tom, že je psychický srovnaný a že by to mohla být v souboji s Baderem jedna z rozhodujících výhod. Další zvýhodňující faktor vidí také ve svém útočném stylu, který předvedl už letos v dubnu proti Dovletzhanu Yagshimuradovovi. Toho v kleci naprosto uháněl a nakonec ho ve třetím kole zasypal takovou sérii úderů, že rozhodčí zápas raději ukončil.

Toto semifinále je tak příslibem bitvy dvou skvělých a enormně tvrdých bojovníků, kteří si nenechají ani centimetr prostoru a půjdou nekompromisně po ukončení. Vítěz se pak potká s postupujícím z duelu Nemkov - Anglickas. Celý turnaj Bellator 268, můžete sledovat na serveru VOYO.CZ. Přenos začíná už v jednu hodinu po půlnoci

Zdroje:  thescore.com , tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články