InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na Americe se běželo už po pětadevadesáté

PÍSEK - Oddíl Atletika Písek a Interhotel America Písek pořádali v sobotu 16. října 95. ročník lesního běhu Kolem Ameriky O putovní pohár Hany Kohoutové, Šárky Kochanové a Jaroslava Putschögla. Závod byl také součástí Jihočeského běžeckého poháru. Zúčastnilo se 200 běžců a běžkyň všech věkových kategorií od předškoláků až po veterány. Počasí i letos vyšlo a dospělé kategorie si už naplno užívaly podzimního slunečného dne.

Obě hlavní mužské kategorie ovládli sourozenci Budilovi. Běh na 4 930 metrů vyhrál mladší Jakub z klubu PK Vytrvalci RB před Janem Pernicou z USK Praha a Patrikem Novákem z Nové Včelnice.
Hlavní závod mužů na 8 130 metrů v absolutním pořadí ovládl starší Roman, kterému dlouho šlapal na paty Zdeněk Zeman z Blatné. Třetí doběhl Jan Gregor z Českých Budějovic.
Závod žen na 3 330 metrů se stal kořistí Veroniky Šindelářové z Jihočeského klubu maratonců. Druhá doběhla Lucie Pernicová z AKR Železná Ruda a třetí Anna Hrabáková z tréninkové skupiny Romana Budila staršího - PK Vytrvalci RB.

„Po covidové pauze a po loňském roce, kdy jsme běh nemohli pořádat, jsme nevěděli, kolik závodníků přijede. Účast dospělých byla sice slabší, ale velkou radost mám z dětí. Je krásné se dívat, jaký mají ti nejlepší zápal pro závodění. Už jenom proto stojí za to atletiku dělat a takovéto závody pořádat," nechal se slyšet předseda pořádajícího klubu Atletika Písek Ivan Čuřín a na závěr akce dodal: „Nebyl nahlášen žádný úraz, za což jsme rádi. Děkujeme všem za účast a věříme, že jste byli se svými výkony spokojeni a za rok se v Písku uvidíme znovu."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace