Adele láme s porozchodovým videoklipem rekordy a oznamuje nové album

Vydáno 18.10.2021 | autor: redakce

Adele poslala minulý týden svým fanouškům ukázku svého nového songu Easy On Me, který se stal rázem nejočekávanější písní roku. Skladbu následně představila celou, a to rovnou s videoklipem, který pojednává o jejím rozchodu s manželem Simonem Koneckim. Zároveň zpěvačka oznámila nové album, které vyjde už 19. listopadu.

Adele láme s porozchodovým videoklipem rekordy a oznamuje nové album Adele láme s porozchodovým videoklipem rekordy a oznamuje nové album

Šest let Adele mlčela. Když tak oznámila vydání písně Easy On Me, dalo se čekat, že bude lámat rekordy. Jen sedmnáct hodin po vydání nasbíral videoklip téměř osmadvacet milionů zhlédnutí, čímž zpěvačka porazila samu sebe. Dosud byla na špici s Hello, která stejný počet stihla získat za čtyřiadvacet hodin. Novým singlem pak dokonce strhla rekord v počtu přehrání na Spotify, který dosud drželi BTS.

TOP 8 - Kdo v Česku ještě nikdy nekoncertoval? Fanoušci stále čekají na Adele, Eminema nebo Davida Gilmoura

Videoklip pro Easy On Me se natáčel minulý měsíc v Quebecu a Adele na něm opět spolupracovala s režisérem Xavierem Dolanem. Ten má na kontě mimo jiné Cannes Grand Prix. "Upřímně jsem doufal, že se nám to podaří," komentuje spolupráci Dolan. "Není pro mě nic silnějšího, než když se dva umělci po letech znovu spojí. Změnil jsem se. I Adele se změnila. A to je správná příležitost oslavit vývoj kupředu nás obou. Zároveň jsme oba zůstali věrni našim blízkým a nejdražším tématům. Je to stejné, ale jiné." Video začíná ve stejném domě, který použili k natáčení singlu Hello z roku 2015.

Easy On Me je pilotním singlem z chystaného alba 30. To je prvním hudebním počinem od Adele od vydání jejího třetího studiového alba 25 v listopadu 2015. Desku produkují její dřívější spolupracovníci Greg Kurstin, Max Martin, Shellback a Tobias Jesso Jr a také nová jména jako Inflo a Ludwig Göransson. 30 vyjde 19. listopadu.

red, foto: Simon Emmett
Témata: Adele, Easy On Me, videoklip

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít