STAN čeká hledání nástupce poslance Vlčka, bude to radní Burda z Třebíče?

Podzimní volby přinesly očekávaný poslanecký mandát pro krajského předsedu uskupení Starostové a Nezávislí (STAN) Vysočina Lukáše Vlčka.

Pokud se poslanec Vlček vzdá mandátu zastupitele, otevírá se cesta do krajského zastupitelstva pro třebíčského zastupitele Jana Burdu, který by nahradil Vlčka jako zastupitele i jako radního kraje Vysočina. „Pokud by tato možnost byla, pak bych o ní uvažoval,“ naznačil třebíčský radní Burda.

Burda se prezentuje na sociálních sítích jako propagátor volnočasových aktivit dětí a mládeže, lektor, představitel několika neziskovek, ale hlavně obyčejný člověk se selským rozumem.

Další krajští zastupitelé Starostů a Nezávislích naplno starostují v městech a obcích Vysočiny. Rok před komunálními volbami se dá jejich odchod z uvolněných pozic jen těžko předpokládat: Martin Mrkos starostuje Žďáru nad Sázavou, Josef Tůma Ledči nad Sázavou a Pavel Pacal Třebíči.

Jméno Vlčkova nástupce pravděpodobně zazní až na prosincovém jednání zastupitelstva kraje Vysočina. Do té doby probíhají jednání uvnitř STANu o možnostech volby Vlčkova nástupce.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů