Hlavní obsah

Hygienici plánují na úvod listopadu kontrolní akce na území celého Česka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hygienici plánují na 4. a 6. listopadu kontroly dodržování mimořádných opatření přijatých kvůli epidemii covidu-19. Konat by se měly po celé zemi. ČTK to bez bližších podrobností napsala Martina Čovbanová z tiskového oddělení ministerstva zdravotnictví.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní hygienička Pavla Svrčinová

Článek

O termínu kontrol se rozhodlo v pondělí na poradě hlavní hygieničky Pavly Svrčinové s řediteli krajských hygienických služeb.

„Kontrolní akce je naplánována v celé ČR na 4. a 6. 11. Bližší podrobnosti vám nyní nemůžeme poskytnout,” napsala ČTK Čovbanová. Hygienici od jara udělali podle nedávného vyjádření Svrčinové asi 45 tisíc kontrol dodržování mimořádných opatření.

Podle informací ČTK hlavní hygienička v pondělí na krajské ředitele také apelovala, aby hygienici dávali za porušení mimořádných opatření vyšší pokuty.

Výměna Jágrové. Ministerstvo hledá nového šéfa pražských hygieniků

Domácí

Už v pátek Svrčinová řekla, že výše pokut je v přestupkovém zákoně nastavena dobře, ne všechny krajské hygienické stanice jsou ale zvyklé vyšší pokuty udělovat.

Tématem jednání bylo podle informací ČTK také sjednocení postupu při nařizování karantén. Některé krajské hygieny nařizovaly v minulosti karanténu lidem telefonátem.

Podle rozhodnutí Nejvyššího správního soudu z konce srpna to ale mohou udělat jen řádným rozhodnutím. Lidé, kterých se karanténa týká, by tedy měli dostat písemné rozhodnutí.

V novém školním roce bylo 2420 pozitivních žáků, čtyři školy byly uzavřeny

Věda a školy

Reklama

Výběr článků

Načítám