Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Aničku (†25) zastřelili v Kolumbii: Policie dál tápe, nové informace ministerstva zahraničí

Autor: VaB - 
18. října 2021
18:48

Tělo zastřelené Česky Anny T. bylo převezeno do České republiky. Zhruba před měsícem byla v Kolumbii ve městě Jardín zastřelena při loupežném přepadení. Pachatele se policii stále nepodařilo vypátrat. 

24. září byla v Kolumbii ve městě Jardín zastřelena teprve pětadvacetiletá Češka Anna T. Bývalou studentku medicíny, která do exotické země vycestovala se svým přítelem, zastřelil doposud neznámý pachatel.

Od tragédie uběhl už skoro měsíc. Rodině se ale částečně ulevilo, tělo zemřelé se podařilo dopravit do vlasti. „Vzhledem k tomu, že se nám podařilo repatriovat tělo oběti do ČR, po konzulární stránce je případ u konce. Pro ministerstvo zahraničních věcí, respektive naši ambasádu v Bogotě, tím ale případ nekončí,“ řekla serveru TN.cz mluvčí ministerstva zahraničí Eva Davidová.

Tamní policie stále na případu pracuje a snaží se vypátrat i muže, který Annu zastřelil několika ranami. K vraždě došlo i nedaleko města Medellín, které je nechvalně proslulé drogami. Úřady ale přislíbily, že ambasádu budou o vyšetřování a možném posunu v případě informovat. 

Rodina se cesty Aničky do této země obávala.  „Odjela před dvěma týdny. Vím, že rodina měla z cesty do takové země strach,“ popsal před časem rodinný známý pro Blesk. „Celá rodina touto tragédií trpí. Anička byla veselá a plná života, takové sluníčko, a chtěla všem lidem pomáhat. Byla moc hodná,“ uzavřel.

Video  Blesk Podcast: Zavražděná Češka Anna T. (†25) v Kolumbii. Policie půjde po viníkovi tvrdě  - Jiří Marek
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání