„Černovous“ Martínek jde dnes znovu do boje, čeká ho duel se 120kilovým estonským „Goliášem“

„Černovous“ Martínek jde dnes znovu do boje, čeká ho duel se 120kilovým estonským „Goliášem“ Michal Martínek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Bývalý šampion Oktagonu v těžké váze má před sebou další velkou výzvu v podobě obřího Estonce. Cestou k vítězství bude boj v postoji.

Bývalý hokejista a šampion Oktagonu Michal „Blackbeard“ Martínek, už dnes nastoupí do dalšího zápasu pod hlavičkou organizace ACA. Na turnaji s pořadovým číslem 132, který se odehraje v Minsku, jej čeká estonský „obřík“ Denis Smoldarev.

Pro Martínka to bude už třetí zápas v ruské organizaci. V prvním souboji narazil na téměř o 20kg těžšího Daniela Jamese, a i když jej český bojovník v prvním kole dokázal svými údery posadit na zadek, ve druhém kole Američan využil své váhové převahy, vyždímal Martínka v klinči a nakonec vyhrál na technické KO.

Ve druhém zápase se „Blackbeard“ utkal s houževnatým litevským bojovníkem Tomasem Pakutinskasem, nad kterým ve velice vyrovnaném zápase vyhrál těsně 2:1 na body.

A i ve třetím utkání čeká na Martínka pořádný „obr“. Denis Smoldarev, který měří lehce přes dva metry, musí totiž do váhového limitu pro těžkou váhu (který je 120,2 kg) hubnout. Naproti tomu český borec patří k těm menším těžkým vahám a jeho hmotnost se pohybuje kolem 108 kg.

Martínek ale už v minulosti ukázal, že nehledá lehké zápasy a nebude tomu ani tentokrát: „Mám tu velkej dárek pro mé fanoušky. Tohle je přesně ten typ zápasu, co ode mě čekáte a který mě dává smysl. Jdem posunout ten level, a jak říká asociace, hlasitě se ohlásit, že jsem tu taky. Tohle je můj brutal relax!“ vzkázal "Černovous" skrze sociální sítě.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ACA MMA (@aca_mma)

Smoldarevovi hraje kromě jeho hmotnosti do karet také spoustu zkušeností. V organizaci M-1 zápasil i s těmi nejlepšími, jako je Alexander Volkov, Marcin Tybura, Tanner Boser, nebo naposledy Ruslan Magomedov, kterého porazil těsně na body.

Lehké to tak Martínek mít určitě nebude, na druhou stranu má zbraně, jak estonského „Goliáše“ porazit. Český bojovník má skvělý striking a je velice rychlý a lehký na nohách. Přesně tato taktika by na robustního Estonce mohla platit. Smoldarev je totiž spíše wrestler, který se snaží soupeře naházet na zem, popřípadě je „šikanovat“ na pletivu, kde může využít svoji váhovou převahu. V postoji má však větší rezervy a rozhodně tam nebude tak rychlý jako Michal.

Souboj Martínek versus Smoldarev bude hlavním předzápasem celého večera. Ten následně zakončí šampion těžké váhy Tony Johnson, který bude hájit svůj titul proti ruskému vyzyvateli Mukhomadovi Vakhaevovi. Turnaj startuje už dnes od 18:30, hlavní část s českou účastí pak od 20:30. Sledovat bude možné skrze placený PPV přenos za cenu cca 60 Kč, který pořídíte na oficiálním webu organizace.

Zdroje:  Sherdog.com , tapology.com , Instagram - Michal Martínek

Nejnovější články