Třídílná série vzniká exkluzivně pro Voyo pod značkou Voyo Originál a její uvedení je naplánováno na příští rok. Děj sleduje zpěvačku od dětství, kdy se svou sestrou Ivanou, jež přišla na svět jen o patnáct minut dříve než Iveta, začíná navštěvovat školní sbor. Mapuje její úspěchy na hudebních soutěžích, odchod do Prahy a následnou cestu ke slávě. „Ivetin život nevyprávíme jako senzaci, nesoudíme ani nikoho z jejího okolí. Pro nás je to příběh o dívce z Beskyd, která chce být slavná a milovaná. Když toho ale docílí, o všechno přijde,“ vysvětluje režisér a autor scénáře Michal Samir (35).

Díky Draculovi

S nápadem obsadit do titulní role Annu Fialovou (26) přišla castingová režisérka a producentka minisérie Maja Hamplová. A bylo jasno. „Nemáme tolik hereček, které by se Ivetě podobaly alespoň trošku vizáží, křehkostí, něžností, bojovností a k tomu uměly ještě zpívat a pohybovat se,” tvrdí režisér Samir. A Anička prý, když jí byla role nabídnuta, ani trochu neváhala. „Je to pro mě velká výzva. Příběh Ivety je opravdu silný,” řekla Blesku Fialová. Se zpěvačkou se prý osobně neznala, ale obdivovala ji jako Adrianu v muzikálu Dracula, na kterém byla. A ne jednou. „V Draculovi tančila moje máma,” podotkla Anička, jejíž maminka Alexandra Malínská působila i ve slavné taneční skupině UNO. „Mně se Iveta také moc líbila v Draculovi,“ připojila se Eliška Křenková (31), jež hraje Ivetino dvojče Ivanu. „Ten jejich sesterský vztah byl daleko hlubší, než si všichni myslí. Jejich údajná rivalita patří k mýtům, i když, samozřejmě, ani tento vztah nebyl černobílý,” naznačila Křenková.

Táta s mámou

Jejich tatínka, který s Ivetiným rozhodnutím odejít do Prahy a věnovat se hudební kariéře nesouhlasil, představuje Miroslav Hanuš (58). A v maminku, jež dceřinu touhu částečně chápe, se převtělila Alena Mihulová (56). „Chceme představit Ivetinu rodinu jako živoucí postavy z masa a kostí a ne jako stafáž v jejím fascinujícím příběhu,” říká režisér Samir.

Knoflíky lásky

Sepéšiho, o kterém Bartošová říkala, že to byla její první a největší životní láska, hraje Vojtěch Vodochodský (27). Petr a Iveta spolu nazpívali hity jako Knoflíky lásky, My to zvládnem či Červenám. Slibně rozjetou kariéru i vztah, který trval dva roky, jim ale přetrhla tragédie: Zpěvák v červenci 1985 zahynul v autě, když vjel na železniční přejezd ve chvíli, kdy se k němu blížil vlak. O 29 let později ukončila pod koly jedoucího vlaku svůj život také sama Iveta. To už je ale jiný příběh...

Potomci slavných

Anna Fialová je vnučkou Karla Fialy (†95), který se proslavil jako Limonádový Joe. Vojtěch Vodochodský je zase synem známého televizního kuchaře, herce a moderátora Ivana Vodochodského (58).

VIDEO: Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové

Video
Video se připravuje ...

Život nejpopulárnější zpěvačky Ivety Bartošové Videohub

Fotogalerie
62 fotografií