360°

Nejnovější příspěvky k tématu

360°

Koten: Fiala po světě shání peníze pro Ukrajinu, má to dělat pro ČR. Blábolíte, řekla Decroix

Premiér Petr Fiala (ODS) podle poslance Radka Kotena (SPD) jezdí po celém světě, aby sehnal co nejvíce peněz pro Ukrajinu. „Pokud by se stejně snažil v případě českých občanů, ocenili by to více,“ pronesl zákonodárce v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Eva Decroix, místopředsedkyně ODS, jeho slova označila za „blábolení“ a zdůraznila důležitost jednání se spojenci.

360°

Letocha: Není pravda, že Rakušan obelhal Sněmovnu. Absurdní, řekl o migračním paktu Bžoch

Není pravda, že by ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) při debatě o migračním paktu obelhal Poslaneckou sněmovnu, řekl v pořadu 360° člen bezpečnostního výboru dolní komory Parlamentu Petr Letocha (STAN). V superdebatě lídrů kandidátek do Evropského parlamentu na CNN Prima NEWS z toho Rakušana nařkla poslankyně Klára Dostálová (za ANO). Podle poslance Jaroslava Bžocha (ANO) je schválená podoba paktu absurdní, protože z jeho pohledu postrádá důležité části.

Kolář: Nerudová předvedla zoufalý propadák. Debatu ovládla politička, která bývala ukuňkaná

Naprostým propadákem v superdebatě lídrů kandidátek ve volbách do Evropského parlamentu byla jednička Starostů a nezávislých Danuše Nerudová. V pořadu 360° to prohlásil komentátor Petr Kolář. Naopak suverénní výkon podle něj předvedla lídryně koalice Stačilo! Kateřina Konečná (KSČM). Spoluautor podcastu Kecy a politika Petros Michopulos míní, že hlavním tématem nadcházejících voleb bude migrace, protože si ho vybral předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

Přetlak mezi radikály. Z osmi lídrů v superdebatě stáli čtyři na straně Putina, říká Schmarcz

Slabý výkon lídryně kandidátky STAN Danuše Nerudové v debatě České zájmy v Evropě na CNN Prima NEWS ukončil její ambice stát se eurokomisařkou. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to řekl komentátor Martin Schmarcz. Dodal, že z osmi lídrů, kteří se superdebaty před volbami do Evropského parlamentu zúčastnili, stáli čtyři na straně ruského prezidenta Vladimira Putina.

Skopeček zavrhl mimořádné schůze. Sněmovna je i o fackování, odvětil Havlíček

Nejsem příznivcem mimořádných schůzí, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS místopředseda Sněmovny Jan Skopeček (ODS). Podle něj neměla smysl schůze kvůli korespondenci Andreje Babiše (ANO) ani kvůli kampeličce premiéra Petra Fialy (ODS). „Bylo by lepší věnovat se tématům, které trápí Česko,“ míní Skopeček. Místopředseda Sněmovny Karel Havlíček (ANO) namítl, že v případě kampeličky neměla opozice jinou možnost. Zároveň uvedl, že ve Sněmovně jde „svým způsobem o fackování“ a opozice bude údery vracet.

Svoboda emotivně o konfliktu u lidovců: Máme s Hladíkem oba telefony. Proč mi nezavolal?

Nikdo mi neřekl, jakými názory poškozuji KDU-ČSL. O vnitřním sporu u lidovců to v pořadu 360° na CNN Prima NEWS uvedl bývalý předseda lidovců Cyril Svoboda. Představitelům strany vyčetl, že ho o návrhu ohledně jeho vyloučení neinformovali. „Stejně jako já má i místopředseda Petr Hladík telefon, proč mi nezavolal?“ podivil se. Podle politologa Jana Kubáčka však Svoboda v celém sporu spíše „dělá polomrtvého brouka“.

Kohajda: Klausovo citování Havla se blížilo zamrznutí pekla. Nacher se tvrdě pustil do vlády

Přiblížilo se to zamrznutí pekla, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS poslanec Michael Kohajda (KDU-ČSL) ohledně slov exprezidenta Václava Klause, který parafrázoval projev bývalého prezidenta Václava Havla. Zakladatel ODS se podle Kohajdy přesouvá na „extremistickou notu“. Poslanec Patrik Nacher (ANO) mimo jiné zkritizoval vládu kvůli důchodovému systému.

Komárek: Fialova vláda trhla světový rekord v nepopularitě, v eurovolbách bude bodovat ANO

Vláda premiéra Petra Fialy (ODS) pravděpodobně trhla rekord v nepopularitě, která se může odrazit i na volbách do Evropského parlamentu, řekl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS komentátor Martin Komárek. V nich podle něj bude bodovat hnutí ANO. S politologem Lukášem Valešem se shodl, že klíčová bude volební účast. Valeš podotkl, že jde možná o jedny z nejzásadnějších evropských voleb za posledních 50 let evropské integrace.

Kritická situace: USA mohou Ukrajině prohrát válku, míní experti. Hrozí útok na klíčové město

Pokud Spojené státy brzy Ukrajině neuvolní peníze, tak jí prohrály válku. V pořadu 360° na CNN Prima NEWS to prohlásil prezident Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiří Hynek. Situace je kritická i podle bezpečnostního analytika Jiřího Vojáčka. Upozornil mimo jiné na spekulace o tom, že Rusové začnou ofenzívu směrem na Charkov, který tvoří hlavní opěrný bod ukrajinské obrany na východní frontě.

Nejdůležitější události dne analyzované ze všech úhlů pohledu, to je pořad 360° Pavlíny Wolfové a Michala Půra. Pavlína a Michal si zve do studia zajímavé osobnosti, které mají co říct k aktuálnímu dění ve společnosti. Pořad je vysílán na CNN Prima NEWS každý všední den ve 21:30 hodin.