Hlavní obsah

Český černovous půjde znovu do boje. Sestřelí dvoumetrového Estonce?

Minsk

Český MMA zápasník Michal Martínek má před sebou třetí zápas v ruské organizaci ACA. Blackbeard, jak se Martínkovi přezdívá, bude chtít navázat na poslední zápas, ve kterém porazil Tomase Pakutinskase. Nyní ho ovšem čeká opravdu složitá zkouška. V souboji dvou těžkotonážníků ho bude čekat dvoumetrový Estonec Denis Smoldarev. Duel se uskuteční 19. listopadu na turnaji ACA 132 v běloruském Minsku.

Foto: Facebook: Michal Blackbeard Martínek

Michal Martínek s pásem šampiona těžké váhy organizace OKTAGON MMA.

Článek

Smoldarev hájí stáj ACA již od roku 2019. Od té doby nastoupil do sedmi duelů, ve kterých si připsal tři výhry. Bilance estonského zápasníka tak není příliš slavná. I tak má na svém kontě šestnáct výher. V posledním souboji si poradil s ruským tvrďákem Ruslanem Magomedovem, který do té doby prohrál pouze dvakrát.

"Mám tu velký dárek pro mé fanoušky. Tohle je přesně ten typ zápasu, co ode mě čekáte a který má smysl. Jdem posunout ten level. A jak říká asociace, hlasitě se ohlásit, že tu jsem také," sdělil Michal Martínek na svém Instagramu.

Michal Martínek má v ruské organizaci vyrovnanou bilanci. V prvním duelu nestačil na amerického veterána Daniela Jamese, který ve druhém kole českého zápasníka povalil na zem, kde se postaral o tvrdé ground and pound. Blackbeard si ovšem v následujícím duelu spravil chuť. V souboji proti Tomasi Pakutinskasovi dokázal uspět na body.

Očekávat se dá nesmírně těžká zkouška. Estonec má výškovou výhodu, navíc na tom pravděpodobně bude silově lépe. Martínek ovšem hned sedm z devíti vítězných zápasů dokázal ukončit před limitem.

Reklama

Související témata: