Do Smetanovy síně míří Wolfi

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK startuje programy pro rodiny s dětmi.

Oblíbený cyklus Orchestr na dotek přiblíží dětem významné skladatele pod vedením dirigenta Jana Kučery. První díl bude patřit Josephu Haydnovi a Wolfgangu Amadeu Mozartovi. Pořad se uskuteční v sobotu 23. října 2021 v 11:00 ve Smetanově síni Obecního domu.

Cyklus interaktivních hudebních pořadů pro rodiny s dětmi Orchestr na dotek pořádá FOK již několik let. Průvodci Béďa (Radomír Švec) a Betty (Anna Jiřina Daňhelová) přibližují dětem svět symfonického orchestru, klasických skladeb, a především velikány světové hudby. Autorkou scénáře je Klára Boudalová, která s Pražskými symfoniky na dětských pořadech dlouhodobě spolupracuje. Vedení orchestru se ve všech koncertech Orchestru na dotek ujal dirigent Jan Kučera, který pořad doplňuje komentáři z hudebního zákulisí.

Koncert se uskuteční 23. října 2021 v 11:00 ve Smetanově síni Obecního domu a je zahajovacím koncertem abonentního cyklu Orchestr na dotek. Další pořady tohoto cyklu se budou věnovat Ludwigu van Beethovenovi, Petru Iljiči Čajkovskému a impresionistům Claudu Debussymu a Maurici Ravelovi.

Vstup na koncerty je možný podle aktuálních bezpečnostních pravidel. Aktuální epidemiologické podmínky bohužel neumožní po koncertu uskutečnit dětmi velmi oblíbenou část, kdy si mohou za asistence hráčů vyzkoušet hraní na nástroje v orchestru. Hudební nástroje si však mohou přiblížit online pořadem Orchestr bez pódia, který je ke zhlédnutí na YouTube Pražských symfoniků.

fok.jpg

Foto: Archív FOK

Podcast