Bez takedownů a tolik kol, kolik chceš! Luque vyzývá Diaze k pouliční rvačce uprostřed oktagonu

Bez takedownů a tolik kol, kolik chceš! Luque vyzývá Diaze k pouliční rvačce uprostřed oktagonu Každý zápas Nathana Diaze přitahuje velkou pozornost. | zdroj: Profimedia

Nate Diaz má dalšího nápadníka. Gangster ze západního pobřeží Spojených států je naprostý trhák a o soupeře nemá nouzi. Nyní se ozval Vicente Luque a navrhl speciální zápasová pravidla. 

Vicente Luque (21-7) od porážky se Stephenem Thompsonem chytil opravdu skvělou formu. Vyhrál čtyři duely v řadě, všechny ukončil před limitem a stoupá žebříčkem welterové divize. Po hladké výhře nad Michaelem Chiesou shání nového soupeře a v hledáčku nemá nikoho jiného než legendárního stocktonského svérýze Nathana Diaze. Luque slibuje atraktivní střetnutí a dokonce volá po neomezeném počtu kol a rvačce v postoji. 

"Je to skvělý bojovník. Mít v životopise výhru nad Diazem je velká věc. Má status gangstera. Vejde do oktagonu, bojuje a pořád jde dopředu. Zápasí celým srdcem až do poslední sekundy a já chci všem ukázat, že to dokážu lépe než on."

"Je to o mém odkazu, bojovat proti tak silnému borci, jako je Nate. Proti muži, který tolikrát ukázal, že je jedním z nejtvrdších bojovníků v dějinách našeho sportu," vzdal Luque holt svému potencionálnímu soupeři.   

"Opravdu mám o ten zápas velký zájem a věřím, že Nate také. Náš souboj dává smysl, tak počkáme, jak se situace vyvine. Nechám svého manažera dělat jeho práci a doufám, že souboj domluví."

Luqueho manažerem je nechvalně známý Ali Abdelaziz. Kontroverzní postava světa MMA, na druhé straně ale také profík, který dokáže bojovníkům vyjednat ty nejlepší zápasy i finanční podmínky. Podle něj však k utkání nyní nedojde, protože Natovi zbývá poslední zápas z jeho kontraktu. 

"Nate Diaz má smlouvu na poslední zápas. Líbí se mi myšlenka, že nastoupí proti Luquemu, ale UFC je byznys a chtějí především vydělat peníze, kterých zápas Nata s Conorem přinese mnohem víc. Myslím, že jediná šance je, že Diaz podepíše s UFC nový kontrakt," prohlásil úspěšný sportovní manažer.

Co si o tom myslí sám Diaz, se můžeme pouze domnívat. Málokdo ví, co se Natovi momentálně honí hlavou. Nedávno na sociální sítě sdílel video, ve kterém Luque velebí jeho kvality a komentoval ho slovy: "Pojďme tedy bojovat."

Jednání se ale někde nepochopitelně zadrhla "Žádný kontrakt nemám, s Luquem musí být něco špatně," prohlásil totiž po pár dnech Diaz a krátce poté naznačil, že tedy asi bude bojovat s někým jiným.

Na slovní bitvy přes Twitter jsme si už zvykli a Luque přispěchal s rychlou odpovědí. "Víš, že jsem tady od prvního dne. Nikdy jsem z boje nevycouval a teď s tím nezačnu. Můžeme to udělat kdykoliv a kdekoliv, jsem připraven."  Následně ještě dodal: "Zvyšuji svoji nabídku. Můžeme bojovat tolik kol, kolik budeš chtít a udělejme z toho válku v postoji, takedowny nebudou dovoleny."

Diaz několikrát naznačil, že chce zápasit koncem letošního roku. To se pravděpodobně nestane, turnaje jsou již plně obsazeny neskutečně kvalitními duely. Pokud si opět nepostaví hlavu, dá se očekávat jeho návrat v prvním čtvrtetí příštího roku. Diaz a Luque mají dohromady pětatřicet ukončení před limitem a jejich souboj by určitě fanoušky zajímal.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články