Podle slovenských médií je politik za stranu ŽIVOT Tomáš Taraba daleko aktivnější na sociálních sítích nežli v Poslanecké sněmovně. Tím posledním ale podle všeho narazil na pomyslné dno. Dělal si totiž nepatřičnou legraci z jedné z dcer prezidentky Zuzany Čaputové, Emmy. Ta se snaží o modelingovou kariéru a má za sebou již několik módních přehlídek. Objevila se také na módní akci Fashion Live 2021, kde předváděla i modely známého slovenského návrháře Borise Hanečky (38), jenž obléká nejenom hlavu státu, ale své služby poskytuje i jiným osobnostem – v jeho modrých šatech se například objevila herečka Jitka Čvančarová (43) na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

V modelingu se fantazii žádné meze nekladou a přesně podle tohoto hesla byly nalíčené i oblečené modelky, co předváděly Hanečkovy téměř až futuristické modely. Sympatická blondýnka s výrazným mateřským znaménkem na tváři zaujala novým účesem, a přestože šlo o její premiéru na modelingovém mole, nezdálo se, že by trpěla nějakou trémou, naopak působila jako ostřílená modelka. Její radost ale možná trochu zkalil poslanec Taraba. Ten sdílel Emminu fotografii z módní show s výsměšným komentářem „od včerejška víme, že máme na Slovensku novou topmodelku“.

VIDEO: Rok s Čaputovou: Prezidentka promluvila o koronakrizi, Kuciakovi i problémech Slovenska

Video
Video se připravuje ...

Rok s Čaputovou: Prezidenta promluvila o koronakrizi, Kuciakovi i problémech Slovenska RTVS

Jelikož jeho fanklub nepatří právě k fanouškům prezidentky, na konto dospívající dívky se spustila vlna urážlivých a nechutných komentářů. Až později se přidali tací, kterým tento příspěvek přišel více než nevhodný. „Překročil jste hranici, pane Tarabo. Sprostý útok na mladistvou dívku. Zřejmě nemáte argumenty, ale ani úroveň. Nehrajte se na věřícího. Toto je mimo křesťanství i mimo hranice slušného chování. Styďte se, pokud to dokážete,“ psali mu (alespoň někteří) rozezleně.

Mlčet nedokázala ani sama prezidentka. „Útočit na politika nebo političku skrze jeho děti je politické dno. Poslanec Taraba by se o mou dceru nikdy nezajímal, kdyby to nesouviselo s mou funkcí. Musím ve svém životě čelit lidské zlomyslnosti a hlouposti, ale mé děti z toho vynechte!“ vzkázala mu ostře skrze facebook.

K příspěvku se vyjádřila i slovenská policie, která poslancův útok na sociální síti odsoudila a označila ho za šikanu a podněcování nenávisti. „Během pandemie případy šikany vzrostly, a to nejen k dětem. Dennodenně sledujeme případy veřejných lynčů významných lékařských či vědeckých kapacit na základě absurdních tvrzení občanů, kteří nemají nic společného s medicínou, a jsou napadáni ti, kteří naše životy chrání. Situace je v (nejen) online prostoru neúnosná. A pak se na internetu objeví status od osoby, od které bychom útok směrem na mladistvou dívku neměli očekávat,“ napsala policie.

„Je úplně jedno, o koho dceru jde. Je to bezbřehý útok na dítě jen kvůli jeho vzhledu. Je to exemplární případ šikany přes internet. Je to středověk. Je to něco, proti čemu policejní sbor roky bojuje. Je to názorná ukázka toho, že bezcitné chování na internetu může dosáhnout takový rozměr šikany, který může vést k té největší lidské tragédii,“ zdůraznila.

Fotogalerie
52 fotografií