Stříbro z autokrosového Setkání mistrů pro GT2 Motorsport. Kostrounova derniéra s Fabií skončila druhým místem

Autokrosové Setkání mistrů v Humpolci skončilo pro stáj GT2 Motorsport jedním umístěním na stupních vítězů. František Kostroun obsadil v klání tříd TouringAutocross, D5 a D2 druhou pozici a zažil tak vydařenou rozlučku s vozem Škoda Fabia.

Mistrovství republiky v autokrosu sice vyvrcholilo již během prvního říjnového víkendu v Sedlčanech, závodilo se ale také během uplynulého víkendu. Na trati v Humpolci se totiž jako nemistrovský podnik uskutečnilo Setkání mistrů. Do něj zasáhl i tým GT2 Motorsport. Zatímco v jízdách tříd TouringAutocross, D5 a D2 nastoupil se Škodou Fabia František Kostroun, V RB250 hájil barvy stáje s vozem KTM Martin Stuchlík a ve třídě KartCross účinkoval Filip Kašpar s Yamahou R6.

Kostrounova stříbrná rozlučka s Fabií

A humpolecké vystoupení skončilo pro GT2 Motorsport umístěním na stupních vítězů. Postaral se o něj František Kostroun. Ten totiž ve finálové jízdě tříd TouringAutocross, D5 a D2 nestačil pouze na Jana Brožka a dorazil do cíle jako druhý. Kostroun tak zažil vydařenou rozlučku se svým vozem Škoda Fabia, se kterým už od příštího roku nebude moci startovat.

„V první zatáčce jsme si trochu zabojovali. Nakonec jsem se ale zařadil na druhé místo a pak už to probíhalo v poklidu. Byly to krásné závody. Trať v Humpolci je hezká. Auto se nám letos podařilo doladit a fungovalo dobře. Bohužel jsem ale s ním jel naposledy, protože od příštího roku začne platit zákaz aut se vznětovým motorem. V Humpolci jsem se s ním tedy chtěl naposledy projet. V porovnání s Brožkovým autem, které má větší výkon (Brožek startoval v rámci třídy TouringAutocross, Kostroun v D5 – pozn. red.), fungovalo velmi dobře,“ zhodnotil Kostroun víkend.

František Kostroun dojel při svém posledním startu s vozem Škoda Fabia druhý. Foto: GT2 Motorsport

Martin Stuchlík dokončil finále třídy RB250 na osmé pozici. Filip Kašpar obsadil v kategorii KartCross 13. příčku.

Kromě vítěze finále tříd TouringAutocross, D5 a D2 Jana Brožka triumfovali v Humpolci také Martin Kadlečík (Buggy1600+D8), Petr Bartoš (SuperBuggy+D7), Stanislav Brousek (JuniorBuggy+D9), Michal Hrčka (RB160), Ladislav Jiřička (RB125), Zdeněk Frischholz (RB250) a Petr Doležal (KartCross).

Úvodní foto: GT2 Motorsport

 

Autor

Dušan Bouzek

Motoristický novinář, který se specializuje na české a slovenské okruhové závodění a české jezdce. Intenzivně se věnuje zónovému mistrovství FIA CEZ, seriálům ESET Cup, TCR Eastern Europe i kartingu.