Hlavní obsah

Simmons po dalším sporu se Sixers přijde o první zápas NBA

Hvězdný rozehrávač Philadelphie 76ers Ben Simmons po dalším sporu s klubem přijde o úvodní zápas NBA proti New Orleans s Tomášem Satoranským. Kouč Doc Rivers australského basketbalistu vyhodil z dnešního tréninku, protože ho narušoval, načež klub Simmonse suspendoval na jedno utkání. Už dříve Simmons nenastoupil do přípravného kempu, protože si chce vynutit výměnu.

Foto: Matt Slocum, ČTK/AP

Trenér Doc Rivers vysvětluje na tiskové konferenci novinářům, proč vyřadil z tréninku Philadelphie hvězdného rozehrávače Bena Simmonse.

Článek

Pětadvacetiletý Australan, jenž si zahrál třikrát Utkání hvězd, se přidal k Sixers až v minulém týdnu a dnes s týmem absolvoval třetí tréninkový den. "Nemyslím si, že chtěl dělat to, co ostatní. Tak jsem mu řekl, že by měl odejít. Pak jsme pokračovali v tréninku," řekl Rivers.

Simmonsovi zbývají ve Philadelphii ještě čtyři roky ze smlouvy a podle ní i 147 milionů dolarů. V minulé sezoně měl v základní části průměry 14,3 bodu a zhruba sedm asistencí i doskoků na zápas. Sixers vyhráli Východní konferenci, ale vypadli v 2. kole v sedmi zápasech s Atlantou. Sezonu zahájí proti Pelikánům z New Orleans v jejich hale ve středu.

Reklama

Související témata: