Radní Reegen: Špína se na člověka lehce naháže, ale těžko se umývá

Vážení kolegové zastupitelé,
v pátek jste dostali email od Spolku Za dobrý život na Jemnicku, /mimochodem, mě ho neposlali/, kde vám bylo podáno kromě fotografií a kupních smluv mnoho nepravdivých, lživých a zavádějících informací. Chtěl bych v pár větách aspoň trochu reagovat.

Ano, obchod mezi mnou a panem Kolářem proběhl tak, že já jsem mu prodal srub v lese v k.ú. Korolupy a on mě chatu v k.ú. Štítary, ale pisatel emailu, který neuznal za vhodné se pod svůj výtvor podepsat a schoval se za „Spolek“, což tento typ dopisů charakterizuje, neví ani nemůže vědět, že tento obchod má svou historii. S panem Kolářem se znám dlouho, v poslední době jsem trénoval jeho syna ve fotbalu v době, kdy byl ve věku mladších a starších žáků. Možná už to ze mě dělá podezřelého.

O srub, který jsem vlastnil, měl pan Kolář velký zájem již před více než pěti lety a opakovaně mě žádal o jeho prodej.
Stojí totiž uprostřed lesních porostů, které má pronajmuty za účelem provozování myslivosti. Proto je těžké dokazovat, že pro někoho má srub v lese několikanásobně vyšší hodnotu než rozměrově větší chata na Vranovské přehradě. V době, kdy jsme podepisovali obě smlouvy jsme ani já ani vedení města opravdu netušili, že podal žádost o změnu územního plánu a proto na svoji čest a svědomí zde prohlašuji, že můj obchod s panem Kolářem nebyl veden s nějakým vedlejším úmyslem. Kdo mě zná tak ví, že jsem se vždy snažil jednat čestně a poctivě.

Není k dispozici žádný popis fotky.

Nyní bych se chtěl vrátit k jádru věci. Probíhá veřejná diskuze k záměrům firmy ZEOBS vybudovat v katastru našeho města provoz živočišné výroby a jejího zpracování. V této věci zastávám názor odlišný od ideí členů Spolku Za dobrý život na Jemnicku a jako jeden z mála jsem ho řekl i veřejně na onom setkání s občany. Členové spolku ale místo diskuze jako formy výměny názorů hned zcela nevybíravě útočí na morální kredit můj a mé rodiny tím, že tvrdí věci, které jsou lživé a dávají do souvislostí věci, které spolu nemají nic společného. Ona ta špína se na člověka lehce naháže, ale těžko se umývá. Mě nezbývá, než svou čest bránit, zvažuji právní kroky, protože už jenom zveřejnění obou smluv se všemi osobními údaji mé osoby a mojí manželky k tomu zavdávají důvod.

Nechci vůbec snižovat právo Spolku na jeho činnost a jeho myšlenky, jen mi vadí, že se za něj schovávají a některé věci financují lidé, jejichž morální kredit nebo chcete-li lidské vlastnosti nejsou právě v souladu s tím, co spolek hlásá.

Vážení kolegové, Spolek Za dobrý život na Jemnicku svou hrubou až nenávistnou rétorikou a zastrašováním ve jménu občanů města Jemnice chce otevřít jinou formu politického boje známou z vyšších pater naší politické reprezentace. My žijeme ale v malém městě, kde se všichni známe a jde nám přece o to, aby se zde žilo ještě lépe, než dosud. Dnes dehonestují mě, zítra, za měsíc, za rok to může být kdokoliv z vás, pokud nebudete mít ten „správný“ názor.

Postavme se k tomu čelem a nedopusťme, aby tomu tak bylo.
S pozdravem
Ervín Reegen


Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů