základní skupiny - skupina D, 3. kolo
19.10.2021 21:00 CET
0 : 5
(0:1)
Stadión:
Arena Lviv, Lvov

Reportáž

Vinícius Júnior (© AFP)

Šachtar potupen! Od Realu Madrid dostal doma pět branek

Souboj dvou italských stratégů skončil jednoznačnou událostí ve prospěch toho zkušenějšího. Carlo Ancelotti může chválit prakticky všechno, co jeho hráči udělali, protože dnešní večer patřil jen jednomu týmu. Realu Madrid, který domácímu Šachtaru nasázel potupných pět branek.

Real Madrid má na Šachtar velmi špatné vzpomínky a dnes jim čelil s vědomím, že další zaváhání by jeho šance na postup mohlo dost ohrozit. Doposud si Real obstaral ve skupině tři body, na což u něj po dvou zápasech nejsme úplně zvyklí. A po minulém fiasku s Tiraspolem měl rozhodně co napravovat. Nutno podotknout, že takovou smršť ale nečekal asi nikdo.

Ancelottiho výběr nezačal špatně a zejména Karim Benzema, jeho nejlepší střelec, působil svým důrazem i zkušeností obráncům Šachtaru velké potíže. Jeho střely ale stále nenacházely ten správný cíl. Tým trenéra De Zerbiho nepůsobil zase tak živě, ale hrál velmi přímočaře a jednoduše. Solomon se snažil prostrkávat míč na nabíhajícího Ismailyho, před nímž balon na poslední chvíli zastavil záložník Kroos.

Šachtar postupem času stále více kombinoval a opticky měl převahu nad slavným celkem, ale na rozdíl od něj nedokázal vystřelit na bránu hájenou Thibautem Courtoisem. Ani jeho protějšek, mladičký talent Anatolyj Trubin, neměl mnoho práce. Realu se nedařilo jej překonat žádnou střelou. Pomoci mu musel až domácí tým osobně.

Sedm minut před koncem totiž domácí Šachtar prožil neskutečnou smůlu, protože centrovaný míč Lucase Vázqueze dokázal obránce Serhij Kryvcov poslat neomylně jen za záda vlastního brankáře a krásným lobem stanovil průběžný poločasový výsledek na 1:0 pro hosty.

A to se ještě do konce poločasu pokoušeli zakončit Rodrygo i Vinícius Júnior. Od Šachtaru to chtělo víc. A proto trenér Roberto De Zerbi poslal na hřiště duo ofenzivních hráčů Marlos - Marcos Antônio. Jenže ani to nepomohlo - Šachtar totiž upadl do krize a během pěti minut hned dvakrát zkolaboval. Nejprve se v 51. minutě sklonil před rychlostí i umem dvojice Benzema - Modrić, která poslala míč na Viníciuse Júniora. Mladý Brazilec si před brankářem Trubinem poradil a zvýšil na 2:0.

Šachtar sice málem téměř hned snížil, když obranou Realu protančil Fernando, jenže brankář Courtois mu vystavil stopku. O pouhou minutu později Real udeřil potřetí a definitivně pohřbil naděje domácích na zvrat. Vinícius Júnior ukázal své kvality ve vší parádě, když obešel několik hráčů Šachtaru, pronikl do vápna a poradil si i s brankářem. Pak už jen vystřelil a jeho technická rána poslala míč pod břevno.

Mladý šikula Vinícius ale neumí jen skórovat a v 65. minutě předvedl i parádní asistenci. Potáhl míč snadno po pravé straně až do vápna, v němž našel do druhé vlny nabíhajícího Rodryga. A ten už se nemýlil, čímž zvýšil na 4:0!

Šachtar ale ještě neskládal zbraně a hodlal se pořádně bít o čest. Alespoň záblesk naděje mu málem vrátil střídající Marlos, který se dostal před soupeřova gólmana, ale střílel ve výskoku a jeho střelu brankář Courtois dokázal chytit. Pohár hořkosti si ale Šachtar musel přeci jenom vypít až do dna. Právě na něm se definitivně ocitl v první minutě nastavení, když střídající Marco Asensio našel krásným pasem volného Karima Benzemu a francouzský bombarďák nekompromisně skóroval.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (63)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
patas92

5:0

Reagovat
CHONG

Akorát jsi to omylem otočil.

Reagovat
patas92

Nj, až teď jsem si všiml, že jsem to dal omylem naopak

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Pharrell

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
patas92

Tak jsem to trefil

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
misinho7

Reagovat
Manik...

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Josifek

Reagovat
misinho7

Reagovat
wyqinac

1:3

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
ACSeRw!n

3:2

Reagovat
Rich

Tady není o čem, Real by v suchém triku měl v pohodě dokráčet pro vítězství. 0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, stejně jako proti Tiraspolu, že?

Reagovat
Rich

Tak ale Real by měl toto dát v pohodě... Proti Sherifu to byla smůla, šance měli, ne že ne... Ale osobně chci, aby Šerif šel dál a nebo alespoň do Evropské ligy, protože hrají skvěle, nebojí se větších týmů.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Mishko

Reagovat
smazaný uživatel

Moc se nesměj, v neděli si vás namažeme na chleba

Reagovat
Mishko

po nedeli idete tam, kde najbližšie sezóny budete patriť - do pokojných vôd stredu tabuľky

Reagovat
Pharrell

V neděli nevyhrajete. Nemáte velkou šanci.

Reagovat
boryland

3:1.......Casemiro red........

Reagovat
Seydou Doumbia

Prasemiro

Reagovat
valloire

Reagovat
zasranej malíř

Musíme!!..0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Rothbard

Potvrdí Šachtar roli favorita?

Reagovat
Mishko

pls niekto dobrý stream?

Reagovat
misinho7

Pohodicka

Reagovat
Aldeano

Reagovat
Mishko

Dobrý polčas, Šachtar hrá takmer bezchybne organizovane, sú nahecovaní, no absolútne k ničomu sme ich nepustili, kým my sme šancí mali celkom dosť. Gol haluzný, ale po tej smole proti Šeriffu aspoň trochu dorovnanie karmy.

Reagovat
Mishko

Geniálny Luka, geniálny!

Reagovat
misinho7

Luka genius. A Vini uz pohodicka

Reagovat
misinho7

Jebe Vini. Solicko si dal. Boha tento rok jede tri zapasy vypadok a zas je spat.

Reagovat
Mishko

neuveriteľné zlepšenie Viniho oproti minulým 2 sezónam, už to nie sú iba občasné záblesky geniality pred 16kou

Reagovat
misinho7

Brazilska dvojka Rodrygovi to ale v LM pali paradne.

Reagovat
Kily8

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ACSeRw!n

Rodygo je skvelej

Reagovat
Mishko

Prečo nevieme takto sústredene a aktívne hrať pravidelne? Ten tím na to má...

Reagovat
2miguel1

Chuďacky oponent

Reagovat
Mishko

o nič horší ako Sherif či Espanyol...

Reagovat
Kily8

Stačilo by, aby nebol zranený, ten čo sa ešte nechytil, ale niekedy sa chytí, musí hrať aj keď je katastrofálny a zápas by bol opať trápenie a zachraňovalo by sa to posledných 10 minút....

Reagovat
Kily8

O tomto som tu niekoľko krát písal, KONEČNE ma Carlo vypočul . Hovoril som, že keď nastúpia s Benzemom mladé brazílske pušky a Modrič v zálohe, je to jedno z najťažšie brániteľných útokov na svete. Modrič je stále s De Bruineom najlepší špílmacher na svete. A Vini s Rodrygom výborný do kombinácie, aj individuálne. Akurát som sa bál, že Lucas zase odpáli pravú stranu. Keby bol zdravý Carvajal, bolo by to perfektné. Rodrygo má v LM asi najlepšiu produktivitu zo všetkých hráčov od začiatku LM(odohrané minúty/góly), je vynikajúci

Reagovat
Kenneth

"je to jedno z najťažšie brániteľných útokov na svete"

Reagovat
anonym

Čomu sa smeješ? Brazilské pušky

Reagovat
valloire

Další drtivé vítězství Realu Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Vinicius je letos fakt nechutnej. Druhy gol naprosta lahudka.

Reagovat
teenz

Reagovat
JM

Snad mu to vydrží

Reagovat
Kily8

Ak by mu to vydržalo, patril by k najdrahším hráčom, ako Neymar, Mbappé, Halland. Vini robí ťažké veci v rýchlosti a často ani nevieš, či to tak chcel, alebo mal šťastie...len už ich bolo toľko, že to nemôže byť náhoda....Kroosovi, Iscovi, alebo Hazardovi sa to nestane. Je v pohode, vychádza všetko, ale určite príde kríza a zase bude spalovať šance, ale určite sa posunul ďalej a už sa vie, čo dokáže....

Reagovat
Kily8

Kde sa podeli tí "odborníci" a bola ich tu drvivá vačšina, ktorí tu vypisovali, že Vinicius je hrozný a nemá v Reale čo robiť taký hráč? Napriek tomu, že som písal, že to je tínedžer ešte, boli nekompromisní. Už je to "zabudnuté", žiadne priznanie, že tomu nerozumejú, že trepali nezmysli a už rozdávajú ďalšie "odborné" rady

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele