InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Listování: Než natáhnu brka

    Úterý 16.4 17:00 - Městská knihovna v Milevsku

  • Toulky za poznáním - Z hlubin oceánu na Azorské ostrovy

    Úterý 16.4 18:00 - Dům kultury Milevsko

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Opravy kanalizace si vyžádají dopravní omezení

ČESKÝ KRUMLOV – Město zahájí v příštím týdnu výměnu dosluhující kanalizace v Linecké ulici. Rozsáhlejší rekonstrukce s sebou přinese omezení v dopravním provozu. Na křižovatce ulic Linecká a Horská u budovy okresního soudu začne ve středu 27. října plánovaná rekonstrukce 116 metrů kanalizačního vedení. „Kanalizace je v havarijním stavu, opakovaně se kvůli ní v křižovatce propadá zádlažba,“ uvedl českokrumlovský starosta Dalibor Carda.

 

S rekonstrukcí se pojí řada dopravních uzavírek a omezení. Po dobu stavby bude dotčený prostor Linecké ulice a průjezd do ulic Za Soudem a Horská úplně uzavřen. Součástí uzavírky bude vyznačení objízdných tras. Do ulice Horská a na Plešivecké náměstí se řidiči dostanou ulicí Plešivecká, která bude zjednosměrněna pouze pro jízdu směrem k Plešiveckému náměstí a vozidla budou vyjíždět ulicí Důlní a dále kolem zámecké zahrady. „Vzhledem k tomu, že Linecká ulice ze směru od Tavírny slouží ráno k intenzivnímu dovážení dětí do školy, je podél oplocení Městského parku navrženo několik dočasných stání pro tuto dopravní obsluhu," vysvětlil starosta.

Vozidla přijíždějící k uzavírce od náměstí a vozidla, která standardně využívají průjezd Lineckou ulicí ve směru ven z centra, nebudou moci v tomto směru město opustit. Bude jim umožněn výjezd ulicí Horní, v níž se otočí směr provozu s výjezdem na Objížďkovou ulici. Průchod stavbou bude možný, pouze v některých exponovaných chvílích bude pozastaven, nicméně v takové situaci je v každém směru možné toto místo obejít (Plešivecké schody, Růžová zahrada, Městský park).

V souvislosti s rozsahem výkopových prací nebude možné zajistit příjezd k parkovacím stáním u budovy okresního soudu a k dalším institucím zpřístupňovaných ulicí Za Soudem. „V tuto chvíli neuvažujeme o neřízeném zprůjezdnění Růžové zahrady, která by tuto dopravní obsluhu částečně zajistila. Je ale možné tuto zkratku využít pro naléhavé případy, například pro dům s pečovatelskou službou," dodal starosta.

Stavební práce potrvají do 30. listopadu, bude je provádět společnost IRO Stavební. Za výměnu kanalizace zaplatí město 1,25 milionu korun.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace