Hlavní obsah

Vánoční koncert Michala Prokopa bude 21. prosince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý rok vystupuje Michal Prokop s kapelou a mnoha hosty na tradičním Vánočním koncertě. Letos se tak stane 21. prosince ve Velkém sále pražské Lucerny.

Foto: Jaroslav Noska

Michal Prokop

Článek

Michal Prokop se proslavil právě v Lucerně, když v roce 1967 na 1. Československém beatovém festivalu zvítězil v kategorii zpěváků. Tehdy dělal především coververze Raye Charlese v angličtině, svůj styl však časem měnil. Bluesový základ dostával stále více artrockový háv a soul-rockový projev propojil s výjimečně kvalitními českými texty.

Na Vánoce si vždy zve řadu hostů, svých vrstevníků i o několik generací mladších umělců. Podobně tomu ostatně bývá i na další akci, kterou Michal Prokop spolupořádá, na letním open air festivalu Krásný ztráty Live ve středočeských Všeticích, kde letos oslavil pětasedmdesáté narozeniny a pokřtil album Mohlo by to bejt nebe. Nové písně zazní i na Vánočním koncertě.

Jeho kapela Framus Five se lehce obměnila. Nemocného Luboše Andršta zastupuje brilantní kytarista Pavel Marcel a na klávesy od nové sezony hraje Andy Čermák (Sunflower Caravan). Vstupenky na Vánoční koncert Michala Prokopa jsou exkluzivně v předprodeji v síti Ticketportal.

Blues Alive oslaví Dylanovy osmdesátiny, přijede řada amerických muzikantů

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám