Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šéf Oktagonu Novotný o Rittigově roli v českém MMA: Pomohl nám s Vémolou, má na něj velký vliv

    Už delší dobu je veřejným tajemstvím, že jednou z nejvlivnějších postav českého MMA je kontroverzní podnikatel Ivo Rittig. Bývalý šéf zkrachovalé organizace XFN Petr Kareš o něm nedávno prohlásil, že je to těžká váha, se kterou se nemůže měřit. O jeho vlivu nyní otevřeně promluvil také první muž největší tuzemské organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný, který se s Rittigem osobně zná přes dvacet let. „Moje zkušenost s ním je ryze pozitivní, je pro mě nesmyslné dělat, že ho neznám,“ nechal se slyšet Novotný, který také popsal, jak Rittig Oktagonu pomohl získat největší hvězdu Karlose Vémolu.

    Fanoušci bojových sportů si už jistě všimli, že téměř na každém galavečeru organizace Oktagon MMA sedí v první řadě lobbista a podnikatel Ivo Rittig

    Po svém boku má většinou manželku Lenku a také populárního MMA zápasníka Karlose Vémolu, se kterým ho pojí velmi přátelský vztah. Šéf Oktagonu Ondřej Novotný nyní v podcastu U Kulatého stolu prozradil, že to byl právě Rittig, který pomohl s pikantním přestupem Karlose Vémoly z krachující organizace XFN do Oktagonu, který byl tehdy na vzestupu.

    Má na něj velký vliv. A tehdy, když byl ten boj s XFN, on byl tím, kdo stál na naší straně, a když se ho Karlos ptal na názor, řekl mu, že mě zná pětadvacet let, že jsem po něm nic nechtěl a vždycky jsem všechno splnil,“ řekl Novotný.

    Má kontakty a strašně pomohl Petru Vondráčkovi a všem bojovníkům, které známe z české historie, nějak pomáhal. Zná lidi, je to cenný zdroj informací a kontaktů. Vždycky říkám, že na té domácí scéně jsme si všechno vybojovali sami a on nám pomohl tou referencí,“ dodal na Rittigovu adresu Ondřej Novotný.

    Spolumajitel Oktagonu má s Ivem Rittigem dlouhé roky velmi vřelý vztah. Nic na tom nemění ani to, co si o podnikateli, který čelil obvinění v kauze tunelování pražského dopravního podniku, myslí česká veřejnost.

    „Je to někdo, o kom si všichni myslí, že je grázl, že je levý a že je arcizloun, ale nikdo ho nikdy při ničem nechytil… Chápu, že to asi není nejhodnější kluk ve třídě, že je to lobbista, který se pohybuje na hraně. Ale ve světě bojových sportů musím jednat s desítkami takových lidí,“ říká moderátor a promotér.

    „Moje zkušenost s ním je ryze pozitivní. Já jsem s ním docela dost zažil, podaná ruka u něj platí a vždycky splnil, co slíbil, a tím pádem je pro mě nesmyslné dělat, že ho neznám. Navíc teď, když ho osvobodili od všech věcí,“ dodal Novotný.

    Ivo Rittig, Michal Martínek a Karlos Vémola

    Jsem jen poradce, říká „těžká váha“ Rittig

    Karlos Vémola není jediným MMA zápasníkem, jemuž Ivo Rittig pomáhá s kariérou. Podle informací Expresu se měl Rittig výraznou měrou podílet na dva roky starém přestupu Makhmuda Muradova z XFN do Oktagonu.

    „Ano, měl jsem s ním jednání,“ potvrdil nám tehdy uzbecký bijec, který nyní zápasí v zámořské UFC.

    „Já jsem tady pořád v roli poradce, zajímá mě zahraničí a tady těm klukům radím. V zahraničí už mám nějaké svoje obchodní plány,“ svěřil se Expresu tehdy Rittig, který má podporovat také bývalého šampiona Oktagonu v těžké váze Michala Martínka.

    Když urostlý bijec s bradkou nedávno na Instagramu děkoval svým sponzorům, nezapomněl kromě několika firem uvést právě Rittigovo jméno.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:49 čtvrtek 17. února 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      13
    • Tvl
      6
    • Haha
      5
    • Super
      4
    • Cože
      2
    • Sladký
      1