Dům se dvorem leží hluboko pod úrovní silnice. Křoví pád auta zbrzdilo, jinak by následky byly asi horší. Senior z auta v křoví vylezl bez závažnější újmy a slezl na zahradu po žebříku, který mu majitel nemovitosti přistavil.

"67letý řidič vozidla Citroën Picasso měl údajně nepřiměřeně zareagovat na protijedoucí vozidlo, strhl řízení vpravo na betonový svod vody na krajnici, který ho strhl dále vpravo, kde narazil do oplocení a posléze do střechy domu. Auto pak spadlo na přilehlý dvůr," uvedla policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Na dvoře, který leží několik metrů pod úrovní silnice, se naštěstí nikdo nenacházel. Muž, který nehodu viděl, pomohl řidiči z havarovaného auta, když mu bezpečně přistavil žebřík. Senior pak po něm z větví hustého porostu slezl dolů.

Řidič linkového autobusu přerazil závoru na železničním přejezdu.
Červená ho nezastavila. Řidič linkového autobusu přerazil v Červené Vodě závory

Muzikantová dodala, že následná dechová zkouška u řidiče byla negativní.

U nehody, ketrá se v Českých Heřmanicích na silnici III. třídy stala v 15:50 hodin, zasahovala jednotka hasičů z Vysokého Mýta.

"Hasiči asistovali zdravotníkům při ošetření řidiče. Dále bylo nutné zajistit vozido proti pohybu, úniku provozních náplní i vzniku požáru," řekla mluvčí krajských profesionálních hasičů Vendula Horáková.

Vyprostit auto mohli hasiči až po zadokumentování nehody policisty.