TOPlist

Facebook čeká největší rošáda v historii. Má změnit jméno i logo

facebook ilustrace logo 04

Největší sociální síť světa Facebook je na pokraji dosud největší změny ve své historii. Podle serveru The Verge chystá Facebook změnit nejen své jméno, ale také vizuální identitu. Proměnu má oznámit samotný šéf Mark Zuckerberg na tradiční konferenci Connect, která se odehraje už příští týden 28. října.

Změna názvu a loga společnosti ovšem neznamená, že bychom název Facebook a ikonické modré logo přestali vídat úplně. Facebook se údajně chce inspirovat například u Googlu, který taktéž rozdělil své aktivity do menších firem pod záštitou společnosti Alphabet. Je tedy pravděpodobné, že Facebook, Instagram, WhatsApp a Oculus přejdou pod křídla větší společnosti a nebudou spadat přímo pod Facebook.

Změnu má Zuckerberg oznámit na konferenci Facebook Connect

Na dotaz redaktorů serveru Gizmodo se tiskový mluvčí Facebooku Joe Osborne vyjádřil strohou větou, ve které stálo, že „společnost zásadně nekomentuje spekulace“. Podle zdroje přímo obeznámeného s touto situací údajně o plánech Zuckerberga příliš mnoho neví ani nejvyšší vedení společnosti.

Změnu má Zuckerberg oznámit 28. října na konferenci Connect

Za změnou názvu a loga pravděpodobně stojí snaha Marka Zuckerberga vytvořit něco na způsob virtuálního vesmíru Facebook Metaverse a také fakt, že jméno Facebook se v médiích nejen v poslední době často objevuje v negativních konotacích – ať už jde o nedávnou kauzu ohledně whistleblowerky Frances Haugenové, debakl s firmou Cambridge Analytica či obvinění Facebooku ze strany OSN, podle kterého firma přispěla ke genocidě v Myanmaru.

Autor článku Michael Chrobok
Michael Chrobok
Zástupce šéfredaktora, fotograf, hráč. Baví mě baseball, F1, urbanismus, filmy Wese Andersona, moderní umění a rozličné fantasy/sci-fi světy. Nepohrdnu dobrým jídlem, zajímavou knihou či výletem do neznáma.

Kapitoly článku