Jednička Svitolinová na Tenerife dohrála hned v prvním kole, nestačila na trápící se Osoriovou

20. 10. 2021, 15:34
Aktuality 10
WTA TENERIFE - Elina Svitolinová skončila na novém podniku WTA 250 na Tenerife hned v prvním kole. V utkání rozloženém do dvou dnů vedla 7-5 2-0, ale nakonec s trápící se Marií Camilou Osoriovou prohrála 7-5 3-6 2-6. Devatenáctiletá Kolumbijka, která si připsala premiérový skalp hráček Top 10, bude na své první čtvrtfinále od května útočit proti Majar Šarífové.
Profily hráčů
Elina Svitolinová

Elina Svitolinová byla jedinou zástupkyní Top 30 na nové španělské akci. Největší favoritka na titul však pošesté v sezoně a poprvé od poloviny srpna ztroskotala hned na úvodní soupeřce.

Nad síly světové šestky byla Maria Camila Osoriová. Devatenáctiletá Kolumbijka, která dnes poprvé v kariéře porazila hráčku Top 10, přitom na turnaj dorazila s bilancí 1-7 z posledních osmi zápasů.

Svitolinová měla v dvoudenním utkání do stavu 7-5 2-0 navrch. Pak se ale soupeřka zlepšila, nasazená jednička naopak začala více chybovat a nakonec po dvou hodinách trápící se teenagerce podlehla.

Osoriová, jež v dubnu senzačně triumfovala na domácí antuce v Bogotě, bude na své první čtvrtfinále od května útočit proti Majar Šarífové. Z nasazených zvládly nástrahy úvodního kola pouze Clara Tausonová a Camila Giorgiová.

Česká deblistka Renata Voráčová s Polkou Katarzynou Piterovou v prvním kole čtyřhry neudržely vedení a nasazeným čtyřkám Ulrikke Eikeriové a Ellen Perezové podlehly 7-5 3-6 3-10.

• WTA 250 TENERIFE •
Španělsko, tv. povrch, 235.238 dolarů
středeční výsledky (20. 10. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Osoriová (Kol.) - Svitolinová (1-Ukr.) 5-7 6-3 6-2
• Dvouhra - 2. kolo •
Schmiedlová (SR) - Cristianová (Rum.) 6-2 7-5
Liová (USA) - Gračovová (Rus.) 6-4 6-2
Cornetová (Fr.) - Xinyu Wang (Čína) 6-1 6-7(5) 4-1 skreč W.
• Čtyřhra - 1. kolo •
Eikeriová/Perezová (4-Nor./Austr.) - Voráčová/Piterová (ČR/Pol.) 5-7 6-3 10-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

10
Přidat komentář
Pavol
Ani troška radosti mi nedopraješ v tom Tenerife. Aj brejky vyrobíš aj ich nepremeníš a zahodíš. Nebuď mäkká pritvrď v svojej mysli - hlave. Len prehadzovaním to nikam neposunieš. smile
Reagovat
Pavol
Chcel by som vidieť kurz na Serano po prvom prehranom sete. smile
Reagovat
sojka1
jak opravdova byla Svíťa je mi celkem jedno, ale Maria se smeje, place a predevsim hraje uplne opravdove, moc ji postup preju, Sarif by dat mohla, i kdyz je "trapici se"... :-)
Jinak jsem sledovala Donnu s Begu, maji pro tmu preruseno, ale snad to take da... vubec nechapu, co ta Donna ze sebe udelala a proc, takova pekna holka....
Reagovat
tommr
Svitolna si nejspíš spočítala, že na TM se už nedostane i kdyby se přetrhla a tak se na to prostě vybodla ... smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
paddy
smile smile smile
https://sport.aktualne.cz/tenis/grafova-se-znovu-provda-za-agassiho-tentokrat-uz-v-bilem-a-b/r~d4a2f18e317a11ec878fac1f6b220ee8
Reagovat
paddy
menší turnaj byl preferován díky lokalitě u moře, vhodnější místo pro další líbanky než studená Moskva smile

rychle shrábnout šek a pádit s Moňasem na pláž smile smile
Reagovat
wenceslao
a navíc plná Covidusmile
Reagovat
Meceon
Ostudný výkon a vypuštěný zápas
Reagovat
Meceon
Ostudný výkon a vypuštěný zápas
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist