Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Hejtmanství doporučilo školám prodloužit podzimní prázdniny

20. října 2021 - 16:56

Zpět na seznam článků

Kvůli covidu

Hejtmanství doporučilo školám prodloužit podzimní prázdniny

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Vedení Olomouckého kraje doporučuje po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí vyhlásit ve školách ředitelské volno, a to na dny 25. a 26. října. Cílem není prodloužit dětem podzimní prázdniny, které začínají ve středu 27. října, především by mělo dojít ke zpomalení nárůstu počtu pozitivních případů covid-19 mezi školáky.

Ten v posledních dnech výrazně zrychlil. „Podle zjištění krajské hygienické stanice se virus šíří nejvíce u školáků, především náctiletých. V kraji máme aktuálně třicet osm zavřených tříd. Bohužel dochází k tomu, že si děti ze škol přinášejí virus do svých rodin. Prosím rodiče, školáky i všechny ostatní obyvatele kraje o vzájemnou ohleduplnost,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Region se kvůli vysokému počtu nově nakažených posunul mezi kraje, které hygienici označují za lokality s hromadným výskytem koronaviru.

Dva dny ředitelského volna, spojené se svátkem 28. října a podzimními prázdninami, by podle epidemiologů mohly rychlost šíření koronaviru snížit, a tím pádem odvrátit riziko dalšího zpřísňování protiepidemických opatření nebo zahlcení nemocnic. „Doporučení k vyhlášení ředitelského volna se týká celého Olomouckého kraje a je vhodné toto ředitelské volno zvážit převážně ve školách, kde je ze strany hygienické stanice nařízen vyšší počet izolací a karantén. Zároveň apeluji na dodržování všech platných opatření,“ dodal Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Autor: red., E. Knajblová

Fotogalerie

ilustrační snímek                              zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Nově objevený obraz mohelnického malíře Toulce

Vystaví ve věži kostela sv. Bartoloměje

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Plumlovská přehrada má šanci na lepší vodu

Vodohospodáři vezmou sinicím výživu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.