Giacomo Nizzolo se v posledních dvou letech zařadil mezi kvalitní sprintery a kromě zisku evropského a italského titulu vyhrál také etapu na Giro d´Italia, svou první, a dařilo se mu i na klasikách. Na Gent - Wevelgem nestačil jen na Wouta van Aerta. Nizzolo patří k odolným typům sprinterů, kteří jsou pravidelně mezi nejlepšími, ale ve skutečnosti nevítězí moc často. Během jedenácti let mezi profesionály posbíral 28 vítězství, každý rok se drží kolem třech až čtyř vítězství za sezónu, výjimkou je rok 2016, kdy jich získal sedm. 

Nizzolo byl společně s Victorem Campenaertsem nejcennějším závodníkem stáje Qhubeka NextHash, který s velkou pravděpodobností skončí z finančních důvodů a Ital nechtěl čekat, zda se Jihoafričanům podaří tým na poslední chvíli zachránit. Loni byl ještě loajální, letos už odchází a není divu, o takovou nejistotu nestojí nikdo. V Israel Start-Up Nation bude jedničkou do hromadných dojezdů. 

"Doufám, že navážu na své výkony z posledních let a budu se nadále jen zlepšovat," říká Nizzolo v tiskové zprávě týmu ISN. "Mým snem je vyhrát Milán - Sanremo, takže bych chtěl být v nejlepší formě, ale hlavně chci využít každou příležitost, která se objeví. Těším se na spolupráci s týmem v příštím roce."

Kjell Carlstrom, manažer ISN, je s novou posilou také spokojený: "Jsme rádi, že se nám podařilo tým posílit o tak silného závodníka, jakým Giacomo je. V posledních letech prokázal vyrovnanou výkonnost a postupně se zlepšoval. Kromě toho je také výborným týmovým parťákem, jak jsme mohli vidět na Mistrovství světa v Belgii. Hodí se k nám, v posledních letech jsme pracovali na sprinterském vlaku a v sezóně jsme díky tomu získali několik dobrých výsledků. Když k tomu připočtete Giacoma, budeme mít v hromadných dojezdech ještě více možností uspět."

Carlstrom o kvalitě sprinterské sestavy trochu přehání, týmu se v letošním roce podařilo ve spurtech vyhrát jen tři závody, André Greipel vyhrál Trofeo Alcudia na Mallorce a etapu Okolo Andalusie a Itamar Einhorn etapu Okolo Slovenska s cílem v Trnavě. Tým ISN nepatří k vyhlášeným sprinterským sestavám, ale Nizzolo se bude moci opřít o rychlé týmové kolegy, jako jsou Rick Zabel, Guillaume Boivin, Rudy Barbier, Jenthe Biermans, Paddy Bevin a Daryl Impey. A nepochybně bude jezdit za silnější tým než doposud. V hromadných dojezdech i klasikách.