Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. října 2021 13:30
Čas čtení 4:14
Martin Adam Pavlík

RECENZE: Duna

RECENZE: Duna
Zdroj: Continental film
FILMY A SERIÁLY FILMY 2021 JASON MOMOA NOVÉ FILMY
Uložit Uložené

Konečně jsme se dočkali nejnovější filmové adaptace kultovního sci–fi díla Franka Herberta. Jak to dopadlo?

Kanaďan Denis Villeneuve se narodil k tomu, aby točil sci–fi. Opět předvedl absolutně sebevědomou a nekompromisní vysokou školu režie. Opět se mu podařilo diváky na dvě a půl hodiny doslova přikovat k sedačkám v kině, aby si mohli plnými doušky užít filmový zážitek, jaký se rozhodně nevidí často. Jeho Duna je dechberoucí vizuální skvost.

Přesně pro takové filmy je stvořeno velké plátno. A čím je větší, tím lépe. Pokud tedy můžeš, utíkej do Imaxu — ten bezpochyby umocní celkový dojem. Mnohem více si vychutnáš všechny ponuré záběry, zejména ty z ptačí perspektivy, ve spojení s burácející, místy ohlušující úžasnou hudbou, která ve vteřině zvyšuje tep a vyvolává husí kůži. 

Čtyřiapadesátiletý režisér tě pomalu, ale přesto precizně vtáhne do tajemného a složitého, ale zároveň geniálně propracovaného vesmírného světa vytvořeného Frankem Herbertem, kde panuje nevraživý boj o moc a postavení. Kde se jeden rod snaží vyhladit ten druhý, kde vyhrává silnější a vychytralejší.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
Zobrazit výsledky
Skrýt výsledky
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse