Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dnes večer to vypukne! A společně s námi se dozvíte, kdo se stane Maminkou roku 2021

  • Přihlaste do soutěže Maminka roku 2021!
    21. října 2021 | 05:00

    Plný inspirativních žen, dojemných příběhů a výjimečných chvil – takový je projekt Maminka roku! Již počtvrté jsme hledali ty nejzajímavější maminky a nyní vyberete vy tu jednu nej, která získá titul absolutní vítězky. Sledujte v 19 hodin živé on-line vysílání a zjistěte, zda vyhraje právě vaše favoritka.

    Již dnes proběhne v pražském hotelu Chateau St. Havel finále letošního ročníku. Odborná porota, složená ze zástupců inzertních partnerů soutěže, redakce časopisu Maminka a VIP patronek Tamary Klusové, Ewy Farny a Míši Tomešové, vybere během finálového galavečera vítězky jednotlivých kategorií. A že nepůjde o jen tak ledajaký večer, potvrzují slova šéfredaktorky časopisu Maminka Alice Rossi: “Snažili jsme se při psaní scénáře o jediné: abychom se neopakovali, abychom byli zábavní jak pro diváky v sále, tak pro ty, kteří nás budou sledovat on-line, abychom byli plní dojmů, emocí a překvapení. Troufám si říct, že takovéhle předávání ocenění tu ještě nebylo!" 

    Večerem bude provázet již podruhé zpěvák Tomáš Klus. Celý přenos bude možné sledovat od 19.00 ZDE

  • Nikola Poláchová

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka hrdinka Nikola Poláchová • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka hrdinka. Když jednoho lednového dne dostala na ledovce smyk, prognózy lékařů nebyly optimistické. Ona se však díky svým dětem nevzdala a pevnou vůlí se opět postavila na vlastní nohy. Svým příběhem by chtěla motivovat všechny, kteří mají podobný příběh, aby to nevzdali a dokázali s nepřízní osudu bojovat stejně jako ona.

  • Dita Szymanská

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka hrdinka Dita Szymanská • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka hrdinka. Protože její životní příběh je opravdu bolestivý, od patronky Tamary Klusové navíc v této kategorii získala Divokou kartu. Její dcera Elenka se narodila jako úplně zdravá holčička, až po osmi měsících se její vývoj zastavil a od té doby vyžaduje čtyřiadvacetihodinovou péči. Druhá životní rána přišla ve chvíli, kdy se Dita dozvěděla, že její milovaný manžel tragicky zahynul. Najednou byla na všechno sama. Ona se ale nevzdala a rozhodla se s nepřízní osudu bojovat. Založila skupinu Krůčky, ve které se setkávají rodiče s handicapovanými dětmi a společně se snaží pomocí různých druhů terapií zlepšit situaci, s dětmi cvičí a rehabilitují. 

  • Klára Antonova Fischleinová

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka blogerka Klára Antonová Fischleinová • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka blogerka. Nápad založit projekt Vypni hlavu se jí v hlavě zrodil pár týdnů po potratu dcery a vnímala ho na počátku jako vlastní terapii. Když se rozhodla o tématu mluvit, byla překvapená, kolika žen v jejím okolí se to také týká. Nyní díky tomu pomáhá těm, které prožily stejnou zkušenost, a také se věnuje tématům podpory plodnosti, zvládání stresu nebo zdravého menstruačního cyklu.

  • Lenka Matušková

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka blogerka Lenka Matušková • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka blogerka. Vždy byla aktivní maminka, už když plánovala své první miminko, dala přihlášku na vysokou školu, aby se doma nenudila. Po ukončení studia však nevěděla, co s volným časem, proto se rozhodla zúročit výletování s dětmi a začala své tipy sdílet s přáteli. Příspěvky se však brzy dostaly i mezi širší okruh sledujících, proto založila blog Rodičem v Brně.

  • Jaroslava Hadžiosmanovič

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka hrdinka Jaroslava Hadžiosmanovič • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka hrdinka. Její těžký životní příběh je důkazem, že pevná vůle a odhodlání dokážou mnohdy vyvrátit i lékařské prognózy. Prošla si pro každého rodiče tou největší ztrátou. Přesto se nevzdala. Přehodnotila celý svůj život, zpřeházela životní priority, aby konečně našla opravdové štěstí. A dvě zdravé děti k tomu! Jenže vytouženému cíli předcházela velmi trnitá cesta.

  • Anna Růžičková

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka blogerka Anna Růžičková • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka blogerka. O spánek se zajímala vždy, ovšem po narození syna ji začal zajímat výhradně ten dětský. Založila blog a instagramový profil Spánek miminek a ten si během pár měsíců našel velkou spoustu fanoušků. Anna Růžičková se zde snaží předávat energii a sílu unaveným rodičům, protože sama ví, že rodičovství je občas náročná disciplína.

  • Zuzana Kaščáková

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka podnikatelka Zuzana Kaščáková • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka podnikatelka. I ona obdržela během hlasování v projektu Maminka roku Divokou kartu, a to od patronky Ewy Farny. Její příběh je motivující (nejen) pro mámy, které přemýšlí o podnikání, ale z důvodu péče o děti nenašly odvahu ho rozjet. Zuzka, která má e-shop s nábytkem a interiérovými doplňky, je však přesvědčená, že když do toho člověk vloží svůj vlastní nápad a invenci, dá do svého záměru osobní prvek a dokáže zvážit všechna pro a proti, tak se prostě musí zadařit. Jí se to i přes všechny peripetie a rány osudu podařilo.

  • Anna Nováková

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka podnikatelka Anna Nováková • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka podnikatelka. Lektorství jógy a zdravého pohybu se věnovala už před mateřstvím. Ovšem když se u ní po prvním porodu objevila diastáza břišních svalů, rozhodla se, že se na toto konkrétní téma zaměří mnohem více do hloubky. Její projekt COREyoga pomáhá maminky motivovat, uklidnit a ukazuje, že je důležité najít si čas i sama pro sebe.

  • Alžběta Davidová

    Video se připravuje ...
    Maminka roku 2021: Maminka podnikatelka Alžběta Davidová • VIDEO: Karel Dlabač

    Je finalistkou v kategorii Maminka podnikatelka. Ve chvíli, kdy ji opustil partner a otec jejich tehdy dvouletého syna, měla pocit, že je vše u konce. Její život tím paradoxně začal nabírat ten správný směr. Našetřila si na cestu na Kanárské ostrovy, kde navštěvovala surfařskou školu. Pro zlepšení fyzičky jí ale bylo doporučeno navštěvovat kurzy jógy, ta ji pak doslova pohltila. Po dvou letech přijala nabídku dělat pobytové kurzy spojené s lekcemi. Díky tomu si kolem sebe vytvořila pevnou komunitu, a práce ji tak neskutečně naplňuje.

Klíčová slova:  maminka, maminka roku, vip
Diskuse ke článku
.