Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 15 / 3 - PoloJasno

Rozkvetlé památky v Olomouci

21. října 2021 - 07:33

Zpět na seznam článků

Obohatila série komentovaných prohlídek, konají se i o víkendu

Rozkvetlé památky v Olomouci

pozvánka zdroj: VFO

Novinkou, která si již našla řadu příznivců, obohatilo tento rok Výstaviště Flora Olomouc oblíbený projekt Rozkvetlé památky. Uznávaní čeští floristé v jeho rámci již tradičně vyzdobili vybrané olomoucké chrámy, hojně obdivované květinové aranže ovšem letos poprvé doplnila série komentovaných prohlídek s jejich tvůrci. Další komentované prohlídky se konají tento víkend, samotné aranže jsou k vidění do 29. října.

Setkat se s floristy pod klenbou květinami vyzdobeného kostela tak lidé mohou jednak v sobotu 23. října ve 14:30 v kostele Neposkvrněného početí Panny Marie (ulice Slovenská - Dominikáni) a také v neděli 24. října v 15 hodin v chrámu Husův sbor (ulice U Husova sboru). „Těší mě, že naše oblíbená a tradiční akce Rozkvetlé památky dostala díky komentovaným prohlídkám další rozměr a určitou nadstavbu. Výstaviště Flora Olomouc tak naplňuje svoji roli coby vzdělávací instituce, návštěvníci mohou získat hlubší vhled do tajů jedinečného floristického umění. Část komentovaných prohlídek již proběhla a skutečně velký zájem veřejnosti nás příjemně překvapil,“ uvedla Eva Fuglíčková, předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc.    

Samotné květinové aranže se v olomouckých kostelech objevily 14. října v souvislosti s letošní podzimní etapou výstavy Flora Olomouc Hortikomplex. K vidění jsou zdarma do pátku 29. října v této čtveřici sakrálních památek: Husův sbor (ulice U Husova sboru), sv. Mořice (ulice 8. května), Neposkvrněného početí Panny Marie (ulice Slovenská - Dominikáni) a Panny Marie Sněžné (ulice Denisova).

Autor: red., Michal Poláček

Fotogalerie

pozvánka                                  zdroj: VFO

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.