Zde může být vaše reklama.

Prodlouží si děti prázdniny? Kraj to školám doporučuje

Prodlouží si děti prázdniny? Kraj to školám doporučuje

foto: Lukáš Blokša

21. 10. 2021 - 09:10

Vedení Olomouckého kraje se po konzultaci s krajskou hygienickou stanicí rozhodlo doporučit školám vyhlásit 25. a 26. října ředitelské volno. To by znamenalo, že se školákům prodlouží podzimní prázdniny, které začínají 27. října. Vedení kraje si od tohoto kroku slibuje zpomalení nárůstu počtu pozitivních případů covidu-19 mezi školáky. Ten v poslední dnech výrazně zrychlil.

„Podle zjištění krajské hygienické stanice se virus šíří nejvíce u školáků, především náctiletých. V kraji máme aktuálně 38 zavřených tříd. Bohužel dochází k tomu, že si děti ze škol přinášejí virus do svých rodin. Prosím rodiče, školáky i všechny ostatní obyvatele kraje o vzájemnou ohleduplnost,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Vzhledem k vysokému počtu nově nakažených se kraj v minulých dnech posunul mezi ty kraje, které hygienici označují za lokality s hromadným výskytem koronaviru.

Podle včerejších čísel, která jsou dostupná na webové stránce krajpomaha.cz je v Olomouckém kraji v současné době 1625 odhalených nakažených nemocí covid-19.

„Doporučení k vyhlášení ředitelského volna se týká celého Olomouckého kraje a je vhodné toto ředitelské volno zvážit převážně ve školách, kde je ze strany hygienické stanice nařízen vyšší počet izolací a karantén. Zároveň apeluji na dodržování všech platných opatření,“ dodal Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Další články