Čtvrtek, 25 dubna, 2024
10.5 C
Litoměřice
DomůSportHokejStadion prohrál gólovou přestřelku v Třebíči, která tak uhájila pozici lídra

Stadion prohrál gólovou přestřelku v Třebíči, která tak uhájila pozici lídra

Třebíč – V minulém kole získali litoměřičtí hokejisté tři body po fantastickém obratu v domácím souboji se Slavií Praha. Tentokrát se představili v Třebíčí, kde je čekal přímý souboj o první příčku s místní Horáckou Slavií.

Domácí se sice bleskově ujímají vedení, ale v polovině první třetiny trestá Roman Přikryl hrubku rozehrávajícího Lukáše Formana a vyrovnává. Ve druhé části odskakují třebíčští svému soupeři na rozdíl dvou branek. Poslední dějství přineslo parádní gólovou přestřelku, na jejímž konci se z výhry, tří bodů a udržení pozice lídra raduje Horácká Slavia. Stadion vyšel poprvé v této sezóně bodově zcela naprázdno, ale v tabulce mu patří druhá příčka se ztrátou čtyř bodů na dnešního soupeře.   

V první minutě si připisuje Král zahřívací zákrok. Ve druhé minutě zastavuje rodící se litoměřickou akci ofsajd. V čase 02:23 přihrává Křehlík od levého mantinelu do pravého kruhu Michálkovi, jehož střelu sráží Marcel nešťastně za záda vlastního gólmana. Ve čtvrté minutě nachází gólman Jekel v lapačce nepříjemnou ránu z prostoru mezi kruhy. V téže minutě se dostávají domácí do přečíslení, které končí Nedvídkovou zablokovanou přihrávkou. V šesté minutě prověřuje Jekela z dobré pozice Berka. V sedmé minutě je Kadlec potrestán za sekání. V téže minutě pálí z pravého kruhu nepřesně Šťovíček. V deváté minutě sice poskakuje kotouč v Králově brankovišti, ale nikdo z třebíčských jej nedokázal doklepnout za brankovou čáru. V čase 09:07 vystihuje v útočném pásmu nepřesnou Formanovu rozehrávku z vrcholu pravého kruhu Přikryl, jenž z prostoru mezi kruhy trefuje prostor nad Jekelovou lapačkou. V 11. minutě likviduje Jekel parádním zákrokem bombu od modré čáry, ale před vlastním gólmanem dělající pořádek Zabloudil je vyloučen za hákování. V téže minutě operují Severočeši v útočném pásmu, ale Jekel zůstává bez práce. Ve 12. minutě vyráží Jekel do rohu Válkovu pumelici od modré čáry. V téže minutě má Jekel štěstí, když mu propadává kotouč mezi betony, ale zastavuje se přesně na brankové čáře, odkud ho zanetá Michálek rukavicí pod nic netušícího gólmana. Ve 13. minutě krotí Jekel Pajerovu ránu z prostoru mezi kruhy. Ve 14. minutě si Král poradil nejen s Nedvídkovou střelou, ale i s Douderovou dorážkou. V téže minutě vyfasoval Přikryl menší trest za krosček. V téže minutě se hostům daří zavézt kotouč do útočného pásma a přinutit Jekela k přerušení hry. V 15. minutě bude Psota pykat za sekání. V 16. minutě je Urban potrestán za hákování. Severočeši se bleskově osvobozují. V téže minutě je Bittner vyloučen za nedovolené bránění. V 17. minutě prověřuje Jekela od modré čáry Holý. V 18. minutě se vydává do samostatného úniku Ferda, jenž na pozorného Krále rychlou kličkou nevyzrál. V 18. minutě tečuje pokus od modré čáry těsně vedle. Ve 20. minutě se litoměřičtí nepřesnou přihrávkou sami vyhánějí z útočného pásma. První třetina končí a mužstva odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.  

Ve 21. minutě vyklepává Král z lapačky Psotův pokus z pravé strany. V téže minutě Král chytá i Zabloudilův pokus z levé strany. Ve 22. minutě likviduje Král Dočekalovu ránu i následnou Zabloudilovu dorážku. V téže minutě dostává Urban menší trest za sekání. Ve 23. minutě si Král vychutnal Šťovíčkův pokus z levé strany. V téže minutě se domácím nedaří probít přes dobře střežené střední pásmo. Ve 25. minutě si vybruslil Kadlec z levé strany do lepší střelecké pozice, ale na Jekela recept nenašel. Ve 26. minutě vyráží Jekel Ticháčkovu bombu pouze před sebe, ale k dorážce v brankovišti poskakujícího kotouče se žádný ze Severočechů nedostal. Ve 27. minutě sice prolétla Šťovíčkova střela Královi pod rukou, ale zamířila mimo tři tyče. Ve 28. minutě zablokovala litoměřická obrana Nedvídkovu gólovou přihrávku na Krliše. Ve 29. minutě bude Berka pykat za podrážení. V téže minutě leží u brankové čáry za Králem zcela volný kotouč, ale pozorná obrana nepouští k dorážce žádného ze soupeřů. Ve 29. minutě ustál Král i nešťastnou a nebezpečnou Ticháčkovu teč. V čase 30:31 vyráží Král před sebe Ferdovu bombu z pravého kruhu a Křehlík posouvá kotouč ke vzdálenější tyči, kde ho uklízí do polodkryté branky zcela volný Dočekal. Ve 32. minutě míjí branku bomba O. Procházky. Ve 35. minutě chybí hře přesnost a díky tomu nejsou k vidění žádné šance. Ve 36. minutě neměl šanci na úspěch Svobodův pokus. V čase 36:05 vysunuje na pravé straně z vlastního obranného pásma Sklenář Zabloudila, jenž ujíždí společně s Formanem do přečíslení dva na jednoho, které řeší přesnou střelou ke vzdálenější tyči. Ve 38. minutě neprostřelil Jekela z pravého kruhu Pajer. V téže minutě Král vyráží Krlišovu nepříjemnou ránu z prostoru mezi kruhy. Ve 40. minutě dochází na pěstní výměnu názorů mezi Douderou a Přikrylem, kteří jsou nakonec vykázáni na trestnou lavici. V téže minutě si Jekel povyjíždí z branky a likviduje poslední střelu této části. Druhá třetina končí a na tabuli svítí stav 3:1.

Ve 41. minutě ustál Jekel Výtiskovu ránu. Ve 43. minutě operují domácí v útočném pásmu, ale nemohou se dostat k zakončení. Ve 46. minutě hlídají třebíčští střední pásmo, přes které se nemohou Severočeši dostat. V čase 46:15 ujíždějí domácí do přečíslení dva na jednoho v němž zužitkoval Nedvídkovu nabídku z vrcholu levého kruhu z pravého kruhu přesnou střelou ke vzdálenější tyči Střondala. Včase 48:40 nachází Střondala z pravého kruhu v levém najetého zcela volného Šťovíčka a ten zametá bez přípravy kotouč k bližší tyči, kam se Král nestíhá přesunout. V 51. minutě vyprášil Jekelovu lapačku Ticháček. V téže minutě neprostřelil Krále z levé strany najíždějící Šťovíček. V čase 51:28 vyráží Jekel Marcelovu bombu os levého mantinelu pouze k na brankovišti číhajícímu Přikrylovi, jehož přihrávku posílá Sihvonen z těsné blízkosti do zcela odkryté části branky u vzdálenější tyče. V 54. minutě pálí Výtisk od modré čáry těsně vedle. V čase 54:04 nachází Válek z pravého kruhu u vzdálenější tyče před zcela odkrytou brankou zaparkovaného Přikryla, jemuž stačí do jeho přesné přihrávky pouze ve správném okamžiku vložit hokejku. V čase 54:38 vybojoval Forman na pravé straně u obranné modré čáry puk pro Psotu, jenž ho zaváží do pravého kruhu, odkud míří přesně k bližší tyčce. V čase 55:00 posílá Kadlec od modré čáry podél mantinelu do rohu, odkud si vyjíždí před branku nikým nebráněný O, Procházka, jehož povedený pokus zaplouvá přesně do bližší šibenice. V 57. minutě je Severočechů plné kluziště. V 58. minutě je zblokována Kadlecova střela z prostoru mezi kruhy. V čase 58:33 usedá Tomáš Král na střídačku a hosté to zkoušejí v šesti. V 59. minutě přidržuje Jekel další Kadlecovu ránu. V 60. minutě si třebíčští vypomáhají zakázaným uvolněním. I v posledních vteřinách se litoměřičtí snaží, ale ohrozit Jekela se jim nedaří. Dramatické utkání končí a Stadion se po porážce 6:4 na pozici lídra zatím neposouvá.   

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice   6:4 (1:1, 2:0, 3:3)

Branky a nahrávky: 2. D. Michálek (Křehlík, Ferda), 31. Dočekal (Křehlík, Ferda), 37. M. Zabloudil (D. Sklenář, Dočekal), 47. Střondala (Nedvídek, Šťovíček, 49. Šťovíček (Střondala, L. Bittner), 55. Psota (L. Forman) – 10. R. Přikryl, 52. Sihvonen (R. Přikryl, P. Marcel), 55. R. Přikryl (Válek, Sihvonen), 55. O. Procházka (M. Kadlec, O. Baláž). Rozhodčí: Robert Čech, Přemysl Skopal – Milan Jindra, David Otáhal. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 1 536. Střely na branku: 38:32 (10:15, 18:5, 10:12). Zblokované střely: 10:11. Bloky: 10:10. Vhazování: 32:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:3, 6:3, 6:4.

SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Mičán) – L. Doudera, M. Furch, L. Forman, Poizl, Mlčák, Tureček, Zukal – Šťovíček, L. Bittner, Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – M. Zabloudil, Dočekal, D. Sklenář – Křehlík, D. Michálek, Ferda.  Trenéři: Kamil Pokorný, Jaroslav Barvíř, David Dolníček.

HC Stadion Litoměřice: T. Král (D. Čermák) – Ticháček, Jebavý, J. Holý, Výtisk, Pinkas, P. Marcel, O. Baláž – Sihvonen, R. Přikryl, Válek – M. Kadlec, J. Jícha, O. Procházka – P. Svoboda, Koláček, T. Urban – Pajer, Berka, Rouha.  Trenéři: David Bruk, Daniel Tvrzník.

Autor: Václav Beneš

Foto: Markéta Křížová

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Více sportovních článků najdete ZDE.

- Naši partneři -
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -