Peníze za olympijské medaile jsou už na cestě k účtům medailistů

V médiích se objevila v polovině října 2021 informace, že olympijští medailisté dosud nedostali avizované finanční odměny. K tomu se vyjádřil pro deník Sport Jakub Večerka, mluvčí Národní sportovní agentury. Pro vyplacení odměn za medaile už učinila Národní sportovní agentura určité kroky třeba přímo po vyhlášení Kanoisty roku 2021.


                                              

Jiří Prskavec se po slavnostním předávání ocenění pro nejlepší kanoisty roku 2021 večer  potkal s předsedou Národní sportovní agentury Filipem Neusserem a podepsal dokument, na jehož základě mu agentura může vyplatit odměnu 2,4 milionu korun za olympijské zlato z Tokia.

Jak řekl ...

„Původně jsme chtěli předání odměn uspořádat na Hradě za účasti prezidenta Miloše Zemana, což v současné době není možné. Aby se výplata nezdržovala, olympioniky jsme kontaktovali, takže postupně podepisují potřebné doklady. Odměny jim pak pošleme na účet během dnů,“ vysvětlil na dotaz deníku Sport Jakub Večerka, mluvčí Národní sportovní agentury.

Dozvěděli jsme se, že kromě Prskavce už dokumenty podepsali stříbrný vodní slalomář Lukáš Rohan, bronzoví rychlostní kanoisté Josef Dostál a Radek Šlouf nebo šermíř Alexander Choupenitch.

SportovniListy.cz rovněž zveřejnily ...



Kanoistou roku 2021 je, kdo jiný než olympijský vítěz kajakář Jiří Prskavec


(Petr Skála, SportovniListy.cz, foto: Petr Skála)

Seminář ČFOKK – Okinawa Kobudo

16.4.2024 08:10:08

Okinawa Kobudo je velmi staré bojové umění z ostrova Okinawa, které vzniklo oddělením od Karate, a tak karate se stalo systémem boje beze zbraně a kobudo systémem boje se zbraněmi. Tyto zbraně v m...