Na podzim naše tělo nesignalizuje žízeň tak často, jako během horkého počasí. Stále ale potřebuje přes dva litry vody denně, aby dobře fungovalo. Kvalitní pitný režim vám přinese hned několik výhod.
 
1. Voda pro lepší imunitu a rychlejší zotavení
Chřipkové období je před námi, stejně jako období menších infekcí, nachlazení, kašle a rýmy. Naše tělo se s nimi vyrovná mnohem jednodušeji, pokud mu poskytneme dostatečné množství vody. Voda zlepšuje průběh klíčových procesů v těle, pomáhá jej zbavit škodlivých látek a podporuje správnou absorpci živin. Také zvlhčuje sliznice, které jsou v případě přesušení jednoduchou cestou pro bakterie a viry. Kateřina Navrátilová, generální ředitelka  Waterdrop CEE, jejímž posláním je pomoci lidem vypít více vody, vysvětluje: „Stojí za to, se postarat o pravidelný přísun tekutin, nejen proto, abyste se vyhnuli negativním důsledkům, ale také kvůli zlepšení kvality vašeho života.“
 
2. Voda pro krásnou a klidnou pleť
Suché ruce a lokty, popraskané rty a šedá pleť jsou často důsledkem nízkých teplot, větru a nedostatečného slunečního světla. Popraskané a suché části pokožky mohou dočasně vyřešit krémy, ale k udržení jejich účinku musíme hydratovat tělo i zevnitř. Kombinace vody zevnitř a bohatý balzám nebo krém zvenku pomůžou udržet si hladkou pokožku během chladného období.
 
3. Voda pro lepší náladu a koncentraci
Pití dostatečného množství vody pomůže předcházet nepříjemným následkům dehydratace jako je například bolest hlavy, která sama o sobě může zkazit náladu. Mnoho z nás na podzim cítí výrazné zhoršení nálady, které jde ruku v ruce s kratšími dny, nižšími teplotami a pochmurným počasím. Býváme ospalejší a je těžší se soustředit. Samozřejmě jen samotná voda není všelék na podzimní splín, ale je to důležitý stavební kámen lepší nálady.
Kateřina Navrátilová ze společnosti Waterdrop dodává: „Hydratované tělo je také tělo, které funguje efektivně. Voda podporuje fungování všech našich orgánů včetně mozku a nervového systému. Pokud se staráme o správnou hydrataci těla, zajistíme, aby klíčové procesy našeho těla probíhaly rychle a hladce. A to pomůže porazit ospalost, zlepšit naši koncentraci a celkovou pohodu.“
 
4. Voda pro zdravé klouby
Voda působí jako mazivo pro naše klouby a svaly, protože pomáhá udržovat dostatečný objem krve a s ní i pohyb živin do kloubů. Klouby se pak proti sobě pohybují snadněji, jako když si představíte dvě mokré houby. Voda také umožňuje, aby se odpadní produkty rychleji pohybovaly ze spár.
 
5. Voda a štíhlá postava
V podzimním období se naše strava výrazně mění na tučnější a těžší jídla. Sladkosti a občerstvení často pomáhají zlepšit naši náladu, zatímco svařené víno nebo horká čokoláda nás zahřívá. Máme také tendenci se méně hýbat a strávit více času pod dekou. A není na tom nic špatného! Pokud však skutečně chceme, aby nám pomalejší životní styl nepřinášel další přibírání kilogramů, bude voda naším zázračným spojencem. Bez toho, abyste tělu poskytli jakékoliv kalorie, zaplní žaludek, což sníží chuť k jídlu a umožní vám cítit se rychleji sytý. Pamatujte také na to, že hlad je často znakem žízně. Než sáhnete po občerstvení, vypijte raději sklenici vody.
 
 
Jak pít více vody na podzim a v zimě?
I když si stále připomínáme příznivé účinky vody na naše tělo, někteří z nás stále mají problém pravidelný pitný režim dodržovat. Vyzkoušejte osvědčené triky. V první řadě mějte vždy nablízku vodu – láhev na stole, v batohu respektive v kabelce nebo v autě dokáže opravdu zázraky! Vodu mějte vždy na dosah a bez námahy vypijete několik lahví denně. A protože chcete vypít dostatek vody, stojí za to si tento zvyk zpříjemnit. Vyhoďte plastové láhve a vyměňte je za sklo nebo nerezovou ocel. Nejenže snížíte množství odpadu, které znečišťuje planetu, ale můžete si také vybrat krásný design, který vás bude povzbuzovat v tom, abyste častěji sáhli po vodě. Designové lahve v různých objemech a provedení najdete u společnosti Waterdrop. Krásná láhev potěší oko a připomene vám vodu při každém pohledu na ni. Nechutná vám samotná voda? Pokud dáváte přednost plnějším a zajímavějším příchutím, sáhněte po mikrodrincích waterdrop®. Tyto malé kostky jsou plné rostlinných a ovocných výtažků a dodají vodě chuť a vitamíny. Navíc jsou bez zbytečných kalorií a cukru.
Pořiďte si jeden z nejoblíbenějších ochutnávkových setů s nerezovou lahví nebo lahví z borosilikátového skla v kombinaci s lahodnými příchutěmi mikrodrinků waterdrop®. Stačí je vhodit do vody a váš nápoj můžete mít kdekoliv a kdykoliv po ruce. 

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account