Šumperk.info

oblačno oblačno, 1°C

Dnes je pátek 19.4 a svátek má Rostislav

Aktuality:


Informační centrum Šumperk zve na návštěvu

21. 10. 2021 v 16:05 - Informační centrum, které má sídlo na Hlavní třídě v Šumperku, se zapojilo do celostátní akce s názvem Týden turistických informačních center. Ve středu 27. října 2021 představí své aktivity, směřující nejen k návštěvníků města, ale i k místním obyvatelům. 

A co příchozí 27. října v šumperském informačním centru čeká? „Zájemci mohou vystoupat v 10:00 na radniční věž, kde se dozví mimo jiné zajímavosti o stavbě šumperské radnice. Od 15:30 se vydáte s průvodcem Po stopách Malé Vídně při komentované procházce. V prostorách informačního centra se zájemci mohou zúčastnit soutěžního kvízu o ceny, dozví se, co je další náplní naší práce, jak vznikají propagační letáky a brožury a s čím vším návštěvníkům pomáháme," nastínila program Ivana Doležalová z informačního centra. „Zájemcům o komentovanou procházku doporučujeme rezervaci na telefonním čísle 583 214 00 nebo na e-mailu ic@sumperk.cz,“ dodává Ivana Doležalová.

Uvedla, že Šumperk je vyhledáván nejen pro výhodnou polohu jakožto výchozí bod při návštěvě Jeseníků, ale stále více turistů nepřestává obdivovat zajímavou architekturu, kulturní život a poklidnou atmosféru Šumperka. Mnohdy je informační centrum prvním cílem, kam vedou jejich kroky. Pracovnice informačního centra ochotně směrují návštěvníky k nejatraktivnějším místům ve městě, ale prezentace Šumperka turistům není jejich jedinou činností.

Město Šumperk otevřelo informační centrum v květnu 2016 ve zrekonstruovaných prostorách šumperského divadla. Jen v průběhu uplynulé turistické sezóny, od červa do září, zde přivítaly pracovnice IC více než 10.000 návštěvníků.

Interiér Informačního centra v Šumperku


Autor: MÚ Šumperk Zdroj: https://www.sumperk.cz/cs/zivo...stevu.html

Reklama


Reklama

Komerční sdělení

Šumperk.info na Facebooku

Přidejte se k nám na facebooku.

Reklama

Reklama