Přestože většina lidí spoléhá na moderní medicínu, stále více a více lidí se snaží hledat alternativní způsoby léčby. Tak jako Stanislava Jachnická, dáma, která do češtiny namluvila například ztřeštěnou Phoebe z kultovního amerického sitcomu Přátelé. Volný den, kdy neměla žádnou zkoušku v divadle, natáčení ani dabování, měla čas věnovat se svým restům – a začala u zdraví. Již delší dobu ji totiž trápily otékající prsty, respektive klouby na rukou. „Tak jsem se rozhodla, že se nechám opíchat včelami, tak to říkal i pan včelař,“ svěřila se na instagramu.

Oficiální název této procedury je apiterapie, což je slovo, které vzniklo ze slov apis – včela, a therapia – léčba. „Návštěv by mělo být víc, zvyšuje se i počet žihadel. Při správném dávkování dokáže včelí jed najít vadné buňky v těle a snaží se je opravit,“ vysvětlila svým followerům na sociální síti. „Bohužel jsem se rozhodla trochu pozdě, neboť včelky se už připravují na zimu. Domluvili jsme se, že začneme s terapií v březnu.“ I tak ale dostala pět žihadel do jednoho prstu. „Bolelo to, prst mi otekl, ale alespoň jsem zjistila, že nemám na bodnutí alergii.“

VIDEO: Blesk Podcast: Čeští Přátelé opět spolu. Nabídku na dabing nového dílu ještě nedostali!

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Čeští Přátelé opět spolu. Nabídku na dabing nového dílu ještě nedostali! Jiří Marek

V komentářích se dozvěděla, že je velice statečná, protože mnozí by se báli i pouhého jednoho jediného štípnutí. „Taky jsem se bála, ale když máš motivaci... a bolí to míň než injekce, ze začátku,“ prozradila všem, kteří by si z ní chtěli vzít příklad. Není to mimochodem jediná neobvyklá procedura, kterou postupuje – v jednom ze svých dřívějších rozhovorů se zmínila, že si svůj hlas, kterým se živí, často kurýruje kryoterapií. To je léčba „suchým“ mrazem v komoře, kde je nějakých minus sto dvacet stupňů.

Fotogalerie
46 fotografií