BK MLADÁ BOLESLAV

Pavel Kousal: Bylo to o jednom gólu, musíme zapracovat na koncovce

21. 10. 2021
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Zápas s Olomoucí se nepovedl. Bruslaři měli nespočet šancí, ale neproměnili žádnou. Navíc je již druhý zápas po sobě trápí střelecká smůla. „Musíme furt makat, tlačit se víc do brány a musíme víc střílet. Určitě tam pak něco padne,“ věří Pavel Kousal. Jak hodnotí zápas s olomouckou Morou a na čem zapracovat?

První třetina byla vyrovnaná a Bruslaři v ní měli parádní šance. Kdyby po dvaceti minutách svítil na tabuli stav 3:1, nikdo by se asi nemusel divit. Jenže se tak nestalo. První třetina skončila bez branek a bylo vidět, že zápas s Olomoucí bude tzv. „o jednom gólu“. Věděl to i útočník Pavel Kousal. „Je to o tom jít do brány a dorazit tam nějaký gól. Bohužel jsme ho dnes nedali,“ mrzelo jej po zápase.

Příčinu boleslavského neúspěchu viděl především v neproměněných šancích. „V přesilovkách jsme měli dost šancí, mohli jsme dát gól. Měli jsme tam tyčky i prázdné branky. Olomouc to v přesilovce sehrála hezky a gól dala,“ mrzí dvaadvacetiletého útočníka. A právě na tento gól Boleslav nenalezla žádnou odpověď.

Ať už proti Olomouci, nebo proti Třinci, nikdo se z řad Bruslařů neprosadil. Kousal ale hlavu neskládá. „Musíme furt makat, tlačit se víc do brány a musíme víc střílet. Určitě tam pak něco padne,“ věří boleslavská třiadvacítka.