Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Známe tajemství krásné pleti Dany Morávkové! Na co zásadně nezapomíná?

22. října 2021 | 06:00

Herečka Dana Morávková dokazuje, že věk je opravdu jen pouhé číslo. Čerstvá padesátka na krku se totiž nepodepsala na jejím elánu, ale není viditelná ani v její tváři. Při příležitosti ročního výročí oblíbeného masážního salonu, které odmoderovala, by bylo hřích ji nevyzpovídat ohledně toho, v čem tkví kouzlo její zářivé pleti. Co nám prozradila, jak to má s líčením a na jaké produkty nedá dopustit?

Každá žena má ve svém kosmetickém ansámblu své favority, na které zarytě nedá dopustit. Jak v péči o pleť, tak ve své kosmetické taštičce. Herečka Dana Morávková prozradila, že se neobejde bez základu, který tvoří make-up, pudr, tvářenka, řasenka a rtěnka. O kterých pět šampionů se jedná?Make-up používám Double Wear od Estée Lauder, pudr od Kryolan, ale ten se tady nedá sehnat, dostala jsem ho k Vánocům od svého syna. Řasenku 2000 Calorie od Max Factor, ta je perfektní, tvářenku Sheertone Blush v odstínu Blush Baby a stejnou značku mám i pro rtěnku, ta se jmenuje Syrup,“ sdělila nám herečka.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že se Dana Morávková bez těchto must-have produktů neobejde na každodenní bázi, zdaleka tomu tak není.Když nemám žádné představení, moderování, tak se snažím pleť nelíčit. Nechávám ji odpočinout, protože se stane, že mě nalíčí na natáčení, pak se opět přeličuji v divadle, a tak když zkrátka nemusím, nechávám pleť dýchat. I kosmetické ošetření si nechávám na odpoledne nebo večer, tak, abych šla po něm rovnou domů, ne hrát, abych se po vyčištění pleti zase nemusela líčit,“ svěřila se půvabná Dana.

Když je tedy mimo dosah svých pracovních povinností, své přirozenosti si náramně užívá. „Nenalíčená jsem opravdu velmi, velmi ráda! Hlavně teď, když musíme mít neustále na sobě roušku, ať už jsme v dopravě nebo v obchodě, to pak postrádá význam, proto si make-up často nedávám,“ svěřila se herečka Blesku pro ženy.

Jak si užila Dana Morávková své životní jubileum? Na to se podívejte v rozhovoru:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Markéta Reinischová

Prozradila nejen své dekorativní hrdiny, ale i to, v čem tkví celé kouzlo její zdravé a svěží pleti. „Pravidelnou denní beauty rutinu vlastně nemám. Řídím se ale radou, kterou mi vštěpovala moje maminka. Nejdůležitější je, abyste šla spát odlíčená, a je jedno, v kolik hodin domů dorazíte – ve dvě, ve čtyři, to je jedno. I když jste unavená, dobře se odlíčit, to je základ,“ sdělila herečka.  

To, že je odličování alfou a omegou zdravé pleti, nám potvrdila i odbornice, bojovnice za zdravou pleť bez chemikálií Lucie van Koten z OliOla Organic Beauty Studia. „Odličování a všeobecně čištění pleti je ten nejdůležitější kosmetický úkon, který má zásadní vliv na stav naší pleti,“ říká Lucie.

Čištění pleti je ale důležité i bez ohledu na to, zda se líčíme, či nikoliv. „Bylo by chyba si myslet, že pokud se nelíčím, nemusím pleť čistit. Čistit pleť musím i ráno, kdy nestačí jen pleť opláchnout studenou vodou – přes noc pokožka regeneruje, a tak vedle nečistot rozpustných ve vodě (prach, pot) potřebuje smýt i nečistoty rozpustné v tuku (kožní maz). Je už jen na nás, jestli budeme používat speciální odličovač očí, mycí gely, pěny či hydrofilní oleje nebo balzámy. Výběr je dnes obrovský, a jakmile si z večerního odličování a ranního čištění uděláme příjemný rituál, pleť se bude vždy rychleji a lépe hojit a je rovněž jisté, že o to bude účinnější i následná péče,dodává Lucie van Koten.

Velký výběr pleťové kosmetiky za skvělé ceny najdete na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová