ELLEPHORIA: Martin Loužecký zodpovídá nejčastější vlasové dotazy

 

1. Jak si mám správně vybrat šampon?

Při výběru šamponu záleží na mnoha faktorech - na typu vlasů, frekvenci mytí, na očekávání klienta (zda mu stačí vlasy vyčistit nebo očekává hloubkovou péči), v jakém stavu je vlasová pokožka... Nejlepší je probrat výběr produktu s vaším kadeřníkem, který nejlépe posoudí kvalitu vlasů a vlasové pokožky. Pakliže si nejste výběrem jisti, určitě nic nezkazíte univerzálním čistícím šamponem (jako je např. čistící šampon od Authentic Beauty Concept).

2. Jak a kolik ho mám na vlasy aplikovat?

Vlasy pečlivě rozčesejte. Dostatečně je namočte vlažnou vodou a naneste přiměřené množství šamponu odpovídající velikosti lískového oříšku. S nanášením a masáží postupujte zezadu od krku až nahoru ke konturám a čelu. Pokud byste postupovali opačně, nezbyde vám dostatečné množství šamponu na tu část hlavy, kde je vlasů nejvíce. Dle potřeby přidávejte vodu (ne šampon). Šampon pečlivě vymyjte do poslední kapky! Pokud byly vaše vlasy opravdu znečištěné, celý proces se šamponem opakujte ještě jednou. Následně posilněte vlasy další péčí - ideálně vhodným kondicionérem.

 

Martin Loužecký

 

3. Je nutné vždy používat kondicionér?

Doporučuji používat jak šampon, tak i kondicionér. Šampon vlasy vyčistí, kondicionér pak vlasy uzavře a dodá jim potřebnou výživu. Aplikujte ho vždy od střední délky vlasů až ke konečkům, nechejte chvíli působit a pak opravdu důkladně vymyjte. Pokud máte na mytí vlasů málo času, oplachovací kondicionér můžete nahradit i bezoplachovým, který se aplikuje do vlhkých ručníkem vysušených vlasů. Jednou za týden můžete péči doplnit také vhodnou intenzivní pečující maskou.

4. Je potřeba vlasy fénovat, nestačí jen po umytí jen nechat uschnout?

Pokud k fénování přistupujete s jistou dávkou opatrnosti a trpělivostí, prospěje to vaším vlasům a pokožce více, než když půjdete spát s mokrou hlavou. Fénovat vždy začněte na nejnižší nebo střední teplotu, dokud se všechna voda z vlasů neodpaří. Doporučuji před fénováním použít termoochrannou péči, která ochrání vlasy a vytvoří dokonalý základ pro jakýkoliv účes. Pokud právě nespěcháte do práce, vyfénujte vlasy jen u kořínků, abyste je zbavily té největší vlhkosti a konce nechejte volně proschnout.

5. Vadí, když si vlasy myju každý den?

Pokud to není nevyhnutelné, nedoporučuji mýt vlasy každý den. Se suchým šamponem se dá oddálit mytí i těch více se mastících vlasů určitě minimálně o jeden den. Každý typ vlasů však vyžaduje jinou péči s jinou frekvencí. Záleží samozřejmě také na životním stylu a pocitu klienta. :)

 

 

Co je to ELLEphoria?

ELLEphoria je jedinečný event pro všechny beauty lovers, kde můžete načerpat inspiraci, získáte povědomí o novinkách i stálicích ze světa krásy a potkáte se s influencery z Čech i Slovenska. Naše pozvání na akci přijaly top beauty značky a vy se tak můžete těšit na jejich opravdu zajímavý a intenzivní program! Naučíte se, jak být ještě krásnější uvnitř i navenek, a to již o víkendu 22.10. - 24.10. v Praze v obchodním domě Máj ve čtvrtém patře. Těšíme se na vás! Chcete vědět více? Sledujte naše webové stránky www.ellephoria.cz. Vstupenky můžete zakoupit na goout.cz.

Třetí varianta ELLE shopper bag plná produktů je právě v prodeji!

elle.cz